Bezlepkové kynuté těsto, na koláč, pizzu a langoše
Pokud patříte mezi ty, kteří musí dodržovat bezlepkovou dietu, tak je pro vás tento recept jako dělaný. Jednoduchý ovocný koláč s posypkou, potřený rumem chutná výborně a nepoznáte tak rozdíl. Pokud místo cukru použijete do těsta sůl, získáte tak těsto na langoše nebo pizzu.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 794 kJ / 2 341 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,81 g |
| Tuky | 74,56 g |
| Vláknina | 19,60 g |
| Cholesterol | 77 mg |
| Sodík | 15 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 376,82 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze surovin připravíme těsto, které zakryjeme utěrkou a dáme do trouby, kterou máme předehřátou na 50°C vykynout asi 30-45 minut.
Krok 2: Veškeré suroviny na posypku smícháme dohromady a propracujeme rukama.
Krok 3: Po vykynutí rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, navrch dáme ovoce a posypeme posypkou.
Krok 4: Pečeme na 180°C do zlatova, zhruba 20 minut.
Krok 5: Po upečení potřeme přepuštěným máslem a rumem do voňava.
Zveřejněno 15. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezlepkové kynuté těsto, na koláč, pizzu a langoše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2OKW
Moje poznámka
Bezlepkové kynuté těsto, na koláč, pizzu a langoše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2OKW
Nejnovější recepty
Domácí veka
Přidáno před 9 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 10 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 14 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Poctivý vepřový burger v domácí housce
Přidáno před 18 hodinami
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemné domácí houskové knedlíky
Pecenesele před 9 hodinami
Rychlé nočky z kefíru
Praevka před 9 hodinami
Kančí žebra s řeznickým salátem
sedmikraska 77 před 10 hodinami
Čočka na kyselo (bez mouky)
Markeeta před 12 hodinami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 12 hodinami
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 15 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 16 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 16 hodinami
Zelňačka (klasika)
Peggyna před 16 hodinami
Tématické fráze:
bezlepkove kynute buchty,
bezlepkové recepty,
recept na bezlepkovou pizzu,
těsto na bezlepkovou pizzu,
bezlepkové těsto,
bezlepková kynutá buchta,
kynuté bezlepkové buchty,
bezlepkove kynute kolace,
bezlepkové koláče recept,
bezlepková pizza ládi hrušky,
pizza z bezlepkove mouky,
langoše z kynuteho testa,
kynuté těsto z kukuřičné mouky,
bezlepková těsta,
langoše z kukuřičné mouky,
kolače z bezlepkove mouky,
bezlepkový chleba jako normální,
bezlepková mouka na pizzu,
kolac z bezlepkove mouky,
bezlepkový koláč z kukuřičné mouky
Suroviny:
mouka bezlepková,
voda,
cukr,
olej,
droždí sušené,
ovoce,
máslo,
cukr moučkový,
mouka rýžová,
rum,
ghee
Komentáře (36)
jak dlouho trvá zpracování těsta, je to stejné jak u kynutého, nebo stačí kratší doba. Taky se mi povedly betonové koláčky. Nebo je to teplotou surovin?
Třeba se změnilo složení mouky u výrobce, nebo byla trošku vlhčí, jak byla už asi měsíc otevřená.
Díky za recept, pochutnali jsme si.