Postup přípravy
Krok 1: Hrách necháme přes noc namočený ve vodě. Druhý den jej v téže vodě uvaříme doměkka.
Krok 2: Ze sádla a hladké mouky si připravíme světlou jíšku, do které vmícháme mletou papriku. Jíškou zahustíme hrách.
Krok 3: Dle chuti přikyselíme, osladíme a osolíme. Podáváme s knedlíkem a vařenými vejci.
Zveřejněno 31. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrachová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ6l
Moje poznámka
Hrachová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ6l
Nejnovější recepty
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 2 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 15 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno před 21 hodinami
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 23 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno 18. 10. 2025 22:03:21
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno 18. 10. 2025 18:14:36
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Luxusní a rychlý makovník
sarkasj@seznam.cz před 59 minutami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
sarkasj@seznam.cz před 1 hodinou
Houbové ragú s těstovinami
VerkaDvorakova před 1 hodinou
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 11 hodinami
Pivovarská bašta
oopicka před 12 hodinami
Bratislavská buchta
Wikki před 13 hodinami
Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Verca_recepty před 14 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
Sarinkad před 14 hodinami
Celestýnské nudle
Kajkajak před 15 hodinami
Tématické fráze:
jak zahustit omacku,
recept hrachova kase,
hrachova kase recepty,
čím zahustit hrachovou kaši,
hrachova kase,
jak zahustit hrachovou kaši,
recept na hrachovou omacku,
recept na hrachovou kasi,
zahustit omáčku,
čím zahustit hrachovku,
hrachvá omáčka,
nejlepší recept na hrachovou kaši,
hrachovaomacka,
hrachová omáčka na smetaně,
recepty hrachova kase,
hrachová kaše s vejcem,
hrachová kaše recept,
bila hrachova,
jak zahustit hrachovou polévku,
hrachova kase kj
Suroviny:
hrách,
paprika sušená sladká,
cukr,
ocet,
sůl,
sádlo,
mouka hladká
Komentáře (12)