Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pařížské kostky

Jednoduché a lahodné řezy inspirované slavným pařížským dortem. Ať už k nedělní kávě nebo na rodinnou oslavu, vláčný kakaový korpus a čokoládová šlehačka nikdy nezklamou a vykouzlí úsměv na tváři nejen milovníkům čokolády.

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava)

14. 9. 2008 20:00

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Nutriční hodnoty

Energie17 798 kJ / 4 254 kcal
Bílkoviny95,34 g
Tuky152,18 g
Vláknina39,50 g
Cholesterol 789 mg
Sodík 519 mg
Sůl1,79 g
Sacharidy606,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Velikost sklenky na odměřování vyberte podle toho, jak velký plech máte. Na plech 30x40 cm stačí 2 dl sklenka ( 1 skl. = tj. 120 g mouky nebo 170 g cukru). Je lepší, když těsto není příliš vysoké.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas (moderátorka)

22. 2. 2009 10:59

Já zjišťuji, kolik báječných moučníků jsem ještě nevyzkoušela, ale to se nedá stíhat, nevařím a nepeču pro regiment :-D

Lucka

22. 2. 2009 10:58

Druhy nejlepsi zakusek ktery se da vubec udelat,moooc dobrej takze doporucuji vsem...:yes:

Hella Hella

10. 1. 2009 19:33

Bibinko, dávala jsem sem ještě http://www.toprecepty.cz/recept/2186-parizske-kost... je to v podstatě totéž a ten krém tam je takový, jaký děláte. Jen jsem chtěla, aby tu byly pro pořádek oba recepty: s vážením i bez vážením, se šlehačkou i s náhradou šlehačky, aby si mohl každý vybrat.

Bibinka Bibinka

10. 1. 2009 17:32

Dělám zásadně se smetanou na šlehání, jak do těsta, tak do náplně a do té ještě dávám višně koktejlky a kostky ozdobím čokoládovými hoblinkami, Móóóc dobré:-p:-) kostky a dávám 1.:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

18. 9. 2008 13:14

Ten zákusek jsem taky už dělala,ale jak píše tejaja,taky se šlehačkou,ten postup byl snad jinak stejný.S tím mlékem a máslem a tukem to taky stuhne?To musím vyzkoušet!!!:yes:

Merylas Merylas (moderátorka)

17. 9. 2008 17:37

Maris, klidně kup Omegu ;-)

maris maris

17. 9. 2008 15:54

Dnes jsem si chtěla koupit tuk Iva, ale nikde jsem ho nesehnala. Vyrábí se ještě ? Může být třeba Omega ? Tu měli. Já ztužené tuky jinak vůbec nepoužívám, tak nemám přehled.:-S

Sofia

17. 9. 2008 15:40

Piekla som a je to naozaj výborné :-))

Merylas Merylas (moderátorka)

17. 9. 2008 00:54

Ty Tvoje moučníky budu muset vyzkoušet snad všechny :-p

vybusna vybusna

15. 9. 2008 10:37

viem co hovirs tejaja....asi som sa nevyjadrila jasne.....ze moja mamicka rozlisuje parizsky krem a parizsku slahacku...to co popisujes ty..ona vola parizska slahacka...a to co popisuje hella vola parizsky krem....no a mamicka ma sice 70 rokov ale je byvala profesionalna cukrarka..mozno je este z tej starej skoly cukrarskej, kde to takto volavali....ale podstatne je, ze vieme o com hovorime

tejaja tejaja

15. 9. 2008 09:14

Vybusná : parížsky krém sa robí zo šľahačky takto : 1 šľahačkovú smotanu uvaríme s tabuľkou (10 dag) čokolády na varenie, necháme vychladnúť , cez noc necháme v chladničke a potom vyšľaháme. Ak neveríš, opýtaj sa cukrárov. :-))
Hella : tento tvoj krém sa mi páči a určite ho vyskúšam:-p;-)

pelda

15. 9. 2008 09:11

Také znám, moc dobroučké:-p

vybusna vybusna

14. 9. 2008 22:08

je uplne jasne ze je iny...parizsky krem nie je to, co parizska slahacka

alus.s

14. 9. 2008 21:30

božínku Hella, vypadá to moc moc dobře, už teď ti dávám 1 :yes:

Hella Hella

14. 9. 2008 21:24

Recept na Pařížské kostky před časem oběhl snad všechny kuchařské stránky. Tenhle recept je jiný a upravený tak, aby byla nižší vrstva těsta a více krému. Navíc tohoto krému je téměř ještě jednou tolik a za poloviční cenu.

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: parizske kostky pařížské kostky recept recept pařížské kostky recept na pařížské kostky pařížská kostka recepty pařížské kostky parisky krem pariska slehacka pařížsky zákusek parišske kostky pariske kostky pařížský krém pařížké kostky pařížský kostky nejlepší zákusky nejlepší zákusek tuk iva pařížská kostka recept parizske rozky pariske rezy

Suroviny: vejce, cukr krupice, mléko, olej, mouka polohrubá, prášek do pečiva, kakao, smetana 33%, cukr, kakao, cukr vanilkový, čokoláda

TopRecepty.cz

Pařížské kostky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkVk