Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 214 kJ / 290 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 36,10 g |
| Tuky | 13,33 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 994 mg |
| Sodík | 150 mg |
| Sůl | 0,36 g |
| Sacharidy | 6,47 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vodu s kořením a solí přivedeme k varu, vložíme do ní očistěná játra a vaříme cca 15-20 minut. Játra vyndáme, necháme okapat, zchladnout a pokrájíme je na kostičky.
Krok 2: Želatinu si připravíme ve vývaru podle návodu (u každého výrobce se postup trošku liší) a ochutíme octem podle chuti.
Krok 3: Do formy na muffinky dáme lžíci aspiku a necháme ztuhnout. Na ztuhlý aspik dáme kousek ředkvičky, snítku tymiánu a opět lžíci aspiku.
Krok 4: Po ztuhnutí rozdělíme do formiček játra, zalijeme aspikem a po ztuhnutí vyklopíme.
Zveřejněno 7. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Játra v rosolu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pB7X
Moje poznámka
Játra v rosolu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pB7X
Nejnovější recepty
Kapr na křenu
Přidáno před 4 hodinami
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 11 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 12 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 13 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 13 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno 10. 12. 2025 14:21:35
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka II
Sojkal před 46 minutami
Citronové rohlíčky
Terka39 před 1 hodinou
Nejlepší nadýchané muffiny
VerunkaBerunka před 2 hodinami
Šlehačkové cukroví
MonikaHo před 2 hodinami
Uherská pěna
Daami před 3 hodinami
Zelňačka z hlávkového zelí
Kajkajak před 5 hodinami
Mandlové laskonky
IRBONA před 5 hodinami
Pudinkové jahodové tyčinky
AnettaP před 5 hodinami
Perníkové kroužky
Vitek2015 před 6 hodinami
Tématické fráze:
játra v aspiku,
rosolka recept,
recept na rosolku,
recept na aspik na rosolku,
drůbeží játra v aspiku,
rosolka,
drubeži jatra v alobalu recepty,
drubeži aspik,
domácí rosolky,
recepty rosolky,
recept rosolka,
rosolka-recept,
rosol z jater,
zeleninova rosolks recept,
aspik recepty,
vepřové játra v rosolu,
játra vrosolu,
aspiky recepty,
aspik recept,
drůbeží aspik recept
Suroviny:
játra kuřecí,
vývar drůbeží,
želatina,
ocet jablečný,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
sůl,
tymián čerstvý,
ředkvičky
Komentáře (14)
Sretti - už jsem bábovičku poslala
p.s.joo a ta fotka je brutální, budu tě žalovat za zničení počítačové techniky, do které jsem si naslintala a ta prskla, pšukla a kcipla