Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zavařování v myčce

Moderní kuchyňské spotřebiče nám umí velmi ulehčit práci. Věděli jste, že kromě mytí nádobí můžete myčku využít i k zavařování? Je to snadné, nepotřebujete speciální hrnec ani teploměr. V myčce zavaříte nejen zeleninu a ovoce, ale také houby i maso.

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 120 min dle délky programu myčky

140 min (20 min příprava + 120 min tepelná úprava, dle délky programu myčky)

16. 7. 2012 23:27

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dost jsem o tomto druhu zavařování četla na netu, letos jsem to vyzkoušela. Největší problém mi dělalo naskládat do myčky sklenice tak, aby stály rovně.

Pokud k zavařovaným sklenicím přidáte i nádobí, nevkládejte žádné mycí tablety ani jiné chemikálie!

Počítejte s tím, že pokud dáte do myčky větší množství sklenic, doba "mycího" programu se prodlouží. Na obrázku je právě otevřená myčka se zavařenými 24 sklenicemi, doba programu se prodloužila o 1/3 času.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Ivusa Ivusa

18. 7. 2012 08:33

:-KCat:nemusí být jen víčka šroubovací,manžel,než jsem začala zavařovat v mikrovlnce,mi to technicky vysvětlil...:-D:-Ddo mikrovlnky nesmí přijít jen kov který vytváří el.oblouk(jako kovový pásek okolo talíře atd)...tedy já jsem z toho byla jelen ale uvěřila jsem mu a zavařuji od té doby vesele v mikru.:-))

jarka skrobakova

17. 7. 2012 16:21

no tohle:-!to fakt funguje:-? Je to zajímavé:-)):-)):yes:

Danca Danca

17. 7. 2012 15:47

cat: musí to být šroubovací víčka, ta nevadí. V MW zavařuji už 4.rok, včera jsem tak zavařila 40 sklenic okurek (mám velkou, na 8 velkých sklenic)a maximální spokojenost:-K

cat

17. 7. 2012 15:42

s mikro... do ní by neměl přijít kov, ne? mám takový pocit, že víčka většinou bývají kovová... asi bych se bála, že mi mikrovlnka vybouchne :-?

a v pračce... jak? nemlátí se tam ty sklenice..?

jinak děkuju za myčku :-)

Iva

17. 7. 2012 12:52

No ták holky nepruďte se :-O .Ivusa díky za tu mikrovlnku. Já teda zavařování nemám ráda a dokopu se jen na okurky,klásky a květák (ten je luxusní).Mě se ty nápady moc zamlouvají :yes:

Oskeruska

17. 7. 2012 12:11

Lentilka: Na tvuj prvni komentar jsem reagovala,ale nez jsem to stacila dopsat,tak jsi ho smazala a vymenila za ten nesmysl s prackou...takze ted znovu: Napad s myckou se mi velmi libi.Hrnec s teplomerem je zbytecne velky,prekazi..svuj jsem mela a pouzila ho pred mnoha a mnoha lety jednou nebo 2x a ani nevim,kde skoncil..a jak jsi uvodne psala- jen ohlidani teploty mi prave delalo problemy..serialy tenkrat nebyly ale i tak jsem mela moznost jine zabavy,nez stat a stat u plotny se zavarovacim hrncem..mozna toto vse pochopis,az budes mit deti...Kazdopadne si klidne zavaruj dal v hrnci,kdyz ti to vyhovuje,ale nemusis kriticky shazovat dobre napady...:-S

Ivusa Ivusa

17. 7. 2012 12:01

Lentilka.K Když nemáš zavařovací hrnec a vlastně ani v malým bytě jej není kam uložit(Vždyť je to sezonní věc a nemám ani sklep)...tak ti nic jiného nezbude.Pokud tedy chápeš:-!:-!

Paprika Paprika

17. 7. 2012 11:44

Lentilka.K: Nebuď labuť ... já zavařovat neumím vůbec a nikdy jsem to taky neděla. Vlastně jednou jsem to zkoušela v microvlnce a byla to katastrofa. Obdivuji všechny, co to umí a navíc v MW, pračce nebo myčce ... to je přece super.:yes::yes:
Moje máma podle vzoru své mámi (mé babičky) zavařovala např. v troubě, takže taky ne na sporáku. Prostě každý podle své chuti a umu. ;-)

Lentilka.K

17. 7. 2012 11:34

Dámy...co by vám to udělalo kdyby jste zavařovaly normálně obyčejně na sporáku v hrnci? Přišly by jste o další díl Rosalindy nebo co?

samuraj

17. 7. 2012 11:34

No to zírám, ono je možný všechno, jen mi jaksi uniká zákon fyziky od "Zerduska", když ty flašky rovnou dala hore kopytama, jů to je výraz:-O jak to zavařila. Pára snad stoupá nahoru, když se něco zahřívá, tudíž se "přicucne" víčko. Pak to teprv otočit, nebo už sem dočista blbej:-?:-8

Yvajs Yvajs

17. 7. 2012 11:16

zavařuji v myčce již 2 roky a bez problémů:-D

Ivusa Ivusa

17. 7. 2012 11:14

Ivo: Zavařuji v mikrovlnce na poloviční výkon.Většinou dávám 4-5 sedmičkových zavařovacích lahví s ovocem... kterým naplním lahve až po vrch a zasypu cukrem,zaliju vařící vodou (tu dávám asi 1cm od vrchu )a zavíčkuju,Nastavím poloviční výkon a pustím ...u tvrdšího ovoce a okurek nastavuji 20-25 minut a u měkkého ovoce asi 10-15 minut....je to třeba si to pohlídat a dozkoušet.Záleží kolik množství flašek v mikrovlnce atd.Pod lahve ještě dávám hadřík aby případné přetoky vsákl.;-)

senky senky

17. 7. 2012 10:19

:yes::yes: vyzkouším hned tento týden, budou okurečky;-):-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

17. 7. 2012 09:50

Jééžiši Kriste!!:-D:-D Já to nikde nečetla, ale vzpomínám si, jak jsme zavařovali v malých pračkách a tak jsem si říkala, že jen čekám, jak kdo vymyslí zavařování v myčce a je to tady!!:-D:-D:yes::yes::yes: Helo, ty jsi Superman!!:-D:yes:

Oskeruska

17. 7. 2012 09:37

:yes:

1 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zavařujeme v myčce zavařování v mičce vaření v myčce na nádobí recepty vaření v myčce okurky v myčce jak zavařit okurky v myčce zavařovaní broskve vaření v myčce recepty zavařujeme okurky v myčce okurkol zavařování v elektrické troubě zavařování v pračce zavarovani orechu v mycce zavarovani vaření v myčce na nádobí zavařování švestek zavařování květáku zavařování vmyčce zavarovani ovoce mytí okurek v pračce

Suroviny: zelenina, ovoce

TopRecepty.cz

Zavařování v myčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Vrn