Marináda na maso na gril nebo pánev
Předem naložené maso má správný šmrnc. Marináda není jen záležitostí letního grilování, ale dá se využít po celý rok. Osvědčený recept na pivní marinádu, která se nejvíce hodí k vepřové krkovici nebo kuřecím stehnům připravíte za pár minut.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 11 942 kJ / 2 854 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 472,98 g |
Tuky | 72,43 g |
Vláknina | 8,98 g |
Cholesterol | 1,10 g |
Sodík | 10,11 g |
Sůl | 24,35 g |
Sacharidy | 62,92 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já jsem vykostila kuřecí stehna. Vykostěné řízky byly hodně velké, rozřízla jsem každý ještě na polovinu. Maso jsem nenaklepávala. Do marinády se mi vešly 2 kg masa.
Marinádu jsem připravovala neplánovaně od oka ze surovin, co jsem měla.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 8. 2012 13:19
Nádherné masíčko+7v marinádě, která musí být
17. 8. 2012 21:00
Vážení a milídala jsem zde návod na naložení masa s ohledem,že marináda je pouze orientačnítak,jako každý zde uvedený jiný recept.Suroviny si může každý konzument přispůsobit dle svých chutíNikde není psáno,že se striktně uvedené suroviny musí dodržet
17. 8. 2012 15:57
Drobek: Vycházela jsem z toho, že pokud se bude pokrm grilovat a v receptu je sladká chilli omáčka, tak se prostě jedná o tu k tepelné úpravě s originálním názvem (Sweet chilli sauce), ne o tu kečupovou na studeno. Toť vše, nechci se přít. Jinak barvu má také červenou a je opravdu původem z Thajska.
17. 8. 2012 14:34
Anna Kocikova: I nepochopil, to jsem reagoval taky na něj. Ale u poznámky k hašení žízně čajem jsem se uklepl, mělo být neříkejte mi, ne neříkej. Takhle to dává opravdu hádavý smysl a to jsem neměl v úmyslu. Anit trochu.
17. 8. 2012 14:32
Bendik: Tak to to firma Heinz asi vyrábí z něčeho jiného, tam je to kečup plus koření. Chilli omáčka co znám je vždy červená, od čeho asi?
To co píšeš je pravděpodobně sriracha, a to se skutečně používá i v tepelné úpravě. To je pasta z chili, destilované vody, octa, česneku, cukru a soli, původem z Thajska. Viz http://en.wikipedia.org/wiki/Sriracha_sauce
To co píšeš je pravděpodobně sriracha, a to se skutečně používá i v tepelné úpravě. To je pasta z chili, destilované vody, octa, česneku, cukru a soli, původem z Thajska. Viz http://en.wikipedia.org/wiki/Sriracha_sauce
17. 8. 2012 12:03
16. 8. 2012 22:47
Chilli omáčka nemá s kečupem nic společného a je možno ji používat jak studenou, k dochucení pokrmu, tak v závěru tepelné úpravy. Tedy na rozdíl od kečupu je vhodná i ke krátké tepelné úpravě. Složení:cukr, voda, chilli, česnek, rýžový ocet, sůl,stabilizátor.
16. 8. 2012 22:29
Drobek:špatně jsi to Drobku pochopilDotaz to znamenalo né jako otázka na Tebe,ale odpověď pro neregistrovaného jménem"Dotaz"Tobě jsem poděkovala za odpověď,kterou jsi napsal k sušenému česneku jako chemie
16. 8. 2012 20:56
Anna Kocikova: Kečup? Používám jedině a pouze jako přísadu k hotovým jídlům, za studena. Do tataru patří, do hot dog taky. NIKDY do jídel které pak projdou tepelnou úpravou. Chilli omáčka je jen a jen kečup s přísadou pálivé složky, takže z pohledu sajrajtů je to totéž.
Pivo? Přiznávám, že ho mám rád, je to nejlepší protižízňový nápoj který znám. A neříkej mi prosím, že ji můžu zahnat čajem, ano?
Pivo? Přiznávám, že ho mám rád, je to nejlepší protižízňový nápoj který znám. A neříkej mi prosím, že ji můžu zahnat čajem, ano?
16. 8. 2012 20:23
Všem díky
Drobku děkuji za doplněníčerstvý česnek má opravdu tendenci se přichytávat
Dotaz-víš kolik chemie je např. v kečupu,či chilli omáčcenebo v pivě-když pivo kvasí,také probíhá chemická reakce
Drobku děkuji za doplněníčerstvý česnek má opravdu tendenci se přichytávat
Dotaz-víš kolik chemie je např. v kečupu,či chilli omáčcenebo v pivě-když pivo kvasí,také probíhá chemická reakce
16. 8. 2012 20:10
Drobek: teď jsem chtěla napsat to samé
16. 8. 2012 20:07
Dotaz:, ale sušený česnek není chemie, je prostě jen sušený a na prášek rozemletý.
V mnoha receptech se doporučuje, on se totiž nepřipálí na grilu tak jako čerstvý.
V mnoha receptech se doporučuje, on se totiž nepřipálí na grilu tak jako čerstvý.
16. 8. 2012 19:45
Proč ne čerstvý česnek? Proč ta příšerná "chemie" v prášku?
16. 8. 2012 19:44
16. 8. 2012 19:24
krutibrko to je sosík jak víno
krásná fotodokumentace, moc pěkné, až mi slza..kecám slina, ukápla
krásná fotodokumentace, moc pěkné, až mi slza..kecám slina, ukápla
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 4 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 14 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 17 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 20 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 39 minutami
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 54 minutami
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 55 minutami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 1 hodinou
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
martinslovak uvařila před 1 hodinou
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
Panova uvařila před 1 hodinou
Špenátové palačinky
Macek13 uvařila před 1 hodinou
Velikonoční beránek
Axaaxa2005 uvařila před 1 hodinou
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak udělat marinádu na kuřecí maso? Vynikající pikantní marináda s medem je ideální ke grilování
Pomalu grilovaná žebra: Vychutnejte si šťavnaté maso vonící kouřem a kořením
Jak naložit kotlety do marinády před samotným grilováním. Poradíme vám, jak je připravit, aby byly dokonalé
Další recepty
Tématické fráze: jak nalozit maso na gril marináda na kuřecí maso na gril naložení masa na gril naložené maso na gril marináda na vepřové maso na gril marinada na kuřecí maso na grilu jak naložit vepřové maso na gril jak naložit kuřecí maso na gril jak naložit maso marináda na maso naložené vepřové maso na gril naložení vepřového masa na gril do čeho naložit maso maso na gril marináda na kuřecí maso gril naložit maso na gril marinády na gril do čeho naložit kuřecí maso marináda na gril marináda na naložení masa
Suroviny: maso kuřecí, pivo světlé, olej, kečup sladký, omáčka chilli, koření grilovací, pepř mletý, tymián sušený, tymián čerstvý, česnek sušený
Marináda na maso na gril nebo pánev
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OLmB
30 názorů