Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl

Variant, jak upéct závin či štrúdl, je mnoho. Podle receptu připravíme jednoduchý štrúdl z jogurtového těsta, které před rozvalováním krátce vychladíme. Těsto se netrhá, štrúdl je po upečení velmi chutný a navíc je méně tučný než záviny z listového těsta.

Hodnocení receptu je 5,0 (63×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby chlazení těsta

70 min (40 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby chlazení těsta)

6. 9. 2012 12:47

Suroviny pro 3 kusy

3 kusy

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 684 kJ / 2 554 kcal
Bílkoviny60,61 g
Tuky136,89 g
Vláknina10,50 g
Cholesterol 487 mg
Sodík 814 mg
Sůl1,91 g
Sacharidy264,55 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nevím, odkud recept na těsto pochází, já ho mám od sestry.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

23. 10. 2020 13:50

zdenka.s: Opravdu tady není Videňský klasika štrúdl ! :-O Já myslela, že ano ! Ani mě to nanapadlo hledat, říkala jsem si, že tady někde musí být. Klasika jsou tři, jak si psala, višňový tam se trošku dosladí mák, ale jen málo + skořice a vanilkový cukr! Pak je vínový z velkých bobulí hroznového vína , růžové hrozny - mák se nedoslazuje , skořice a vanilkový cukr a pak je jablkovo - mákový s rozinkami z krájených jablek se slupkou, skořicový + vanilkový cukr + extra skořice. Já myslím, že to jsou červená Golden Delicius , z těch je nejlepší. Na těsto máslo natřít a na mák máslo v kouscích, a potřít po upečení máslem, nebo máslem s rumem. Videňský štrúdl musí být vidět, kam ho položíš musí zůstat mastná stopa. Mákem se nešetří a máslem taky ne, musí ho tam být hodně! <3<3<3 Pak je opravdu dobrý. Když upečeš, tak sem dej recept !

zdenka.s zdenka.s

23. 10. 2020 10:51

Veroniko, moc Ti děkuji za postup na náplň, bylo mi fakt hanba se ptát ,musela bych hledat a tuhle děláš , takže je vyzkoušená. :yes: a jistě nezklame. Určitě recept uvítají i jiné kuchtinky :-K
Jsem moc zvědavá ,jaké to bude ;-)
Hezký den

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

22. 10. 2020 22:31

magdalenka: To je dobrota, to se jen rozplyva na jazyku. Myslim,ze babi delala ze specialniho vina , z takoveho obrovskeho ruzove barvy. Videla jsem takove hrozny ns Krymu.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

22. 10. 2020 22:27

zdenka.s:To je klasika videnska mlety mak asi 125 - 150g, nakrajena jablka,rozinky. Na jednu nohavici, das jeden vanilinovy cukr a jden skoricovy, posnezis jeste mletou skorici.Cukr nepridavej. Ten prijde navrch po upeceni. :-D;-)

zdenka.s zdenka.s

22. 10. 2020 22:09

magdalenka, Veronika.Hrozna : stydím se ,ale o makovo - jablečné náplní slyším poprvé ,makovo - višňovou znám :yes:,ta je dobrá. Zítra to zkusím, děkuji :-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

22. 10. 2020 21:56

magdalenka: Tu delavala manzelova babicka, ale tazenej, ona to umela.:yes:Jablicka nakrajet, ne strouhat ,slupku nechat!:yes::-!

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

22. 10. 2020 21:55

zdenka.s: Hele, a ja se mohu ptat i na vetsi blbosti, az Casinovi tika sporak ?:-D:-D:-D:-D
Vzdyt od toho jsme tady, abychom si pomahali, ne !;-);-);-)

magdalenka magdalenka

22. 10. 2020 21:54

Veronika.Hrozna: teta v Rači robievala aj makovo hroznovú (veľké bobule).

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

22. 10. 2020 21:51

magdalenka: Ano videnskou, mak smichany s jablicky a rozinky namocene v rumiku.Natru rozvalene testo rozpustenym maslem, ne moc horkym a naskladam smes na testo.Posypu skoricovym cukrem,este skorici a vanilinovym cukrem. Dam na to kou <3sky masla, zavinu s papirem na kterem valim a sup na plech.

magdalenka magdalenka

22. 10. 2020 21:08

zdenka.s: jablkovo makovú štrúdľu spravila...:-8 to nerobievaš, či? Skvelá ja makovo višňová.

zdenka.s zdenka.s

22. 10. 2020 18:58

Veronika.Hrozna : ahoj , prosím tě ,jkam jsi použila ten mák :-Q. já tu mám taky takový zbytek a nevím ,co s ním , děkuji :-K
Asi budu za blba :-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

22. 10. 2020 17:02

Ivusa: Uz pecu jen z odlezeleho, ten strudl je famozni.Este, ze jsem to nevyhodila! :-O:-O:-O

Ivusa Ivusa

22. 10. 2020 16:56

Veronika.Hrozna: děkuji za vyzkoušení a postřehy ....s tím rumem je to supr nápad:yes::yes::yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

22. 10. 2020 16:01

Veronika.Hrozna: Musím to napsat v neděli jsem udělala z tohoto těsta dvě nohavice štrúdlu a zbytek těsta jsem nechala v lednici. Úplně jsem ho pustila z hlavy. Dnes jsem ho našla a bylo mi ho líto vyhodit. Na povrchu trošku zešedivělo. Tak jsem rychle očistila pár jablek vytáhla mák a udělala dvě nohavice, které jsem uvrhla do trouby na 190 stupňů bez vody a čekala! Upekl se do barvy horského tmavého medu za 35 +- 5 minut a to je taková dobrota , že jsem zblajzla na posezení 3 kousky! To těsto šlo i po takovém čase naprosto perfektně vyválet, no ale ta chuť mě dostala! :yes: Je naprosto perfektní . Po upečení jsem mazala máslem s rumem a nešetřila jsem! <3<3<3<3:yes::yes::yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

19. 9. 2020 10:10

Odzkoušeno! Těsto je perfektní. První várku jsem pekla po dvou hodinách odležení v lednici. Zbytek těsta šel do mrazáku ! Včera jsem vytáhla, nechala rozmrazit a upekla druhou várku. Vodu do plechu vespod , dát tak, aby vydržela do konce pečení ! Asi 300 ml.:yes:
Naprosto perfektní , z jedné várky těsta byly 4 velké nohavice, na tenko vyválet , šlo bez problému, nic nevyteklo !
Těsto je chutné a určitě jsem nepekla naposledy. ;-)

1 3 4 5 6 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rychle testo na strudl těsto na strudl rychlý štrudl štrudl testo na štrudl z hery dobré a rychlé těsto na štrudl štrudl z hery domácí rychlý štrůdl sladké pečení rychlé levné rychlý jablkový štrůdl levný štrůdl dobrý a rychlý recept na štrudl levné recepty na pečení rychle a levne peceni rychlí štrudl pečení z hery rychlý domácí štrudl domácí jednoduchý štrudl recept na rychly štrudl štrůdl těsto

Suroviny: mouka hladká, jogurt bílý, tuk hera, žloutek, sůl, jablko, skořice mletá, cukr krupice, strouhanka, rozinky, mandle, vejce

TopRecepty.cz

Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mNwR