Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí sušená rajčata TOP

Uschovejte do skleniček skutečné léto. Ať už cherry nebo keříková, zralá rajčata budou mít díky sušení ještě intenzivnější chuť. Tuhle dobrotu mlsejte jen tak, nebo ji použijte do salátů či k těstovinám.

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 100 min

110 min (10 min příprava + 100 min tepelná úprava)

6. 9. 2012 14:09

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie682 kJ / 163 kcal
Bílkoviny4,50 g
Tuky1,00 g
Vláknina8,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 35 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy30,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Málokdy je šance je naložit, jsou tak výborná, že vždy zmiznou do 10 minut od doby, kdy opustí troubu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

6. 9. 2012 23:39

Za príma návod na sušená rajčata děkuji;-)+14:yes:

jahoda jahoda

6. 9. 2012 21:15

Můj názor je, že 2 hodiny je na sušení rajčat málo.
Nevím, možná se usuší, ale na úkor kvality (pokud sušíte na 160-180st., tak slupka praská a dužnina se nesuší, ale vaří...:-()
Čím déle se rajčata suší, tím mají intenzivnější chuť.
V troubě se mají sušit cca na 100-120st. min. 4 hod.! i více podle typu rajšat..
Já si rajčata suším na sušičce, protože ta kupovaná vedle domácích jen "ležela", chuťově se nedají srovnat:-*

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

6. 9. 2012 17:08

Bessone, zkusím, mne to přijde celkem bezvadné, to, že se to přípálilo, není asi pokaždé a stalo se, uritě se něco podobného nám všem někdy stalo, nebo stane, chyby nás učí a podruhé si každý dá už pozor, ale zdá se mi to fajn a plánuji to dlouho, ale vždy se mi zdají recepty složité, tento ne, bezva, máš boďana:-p:-K:yes:

Nela

6. 9. 2012 16:48

Bessone: recept vypada :yer:, rozhodne vyzkousim.
Libi se mi, jak "šikovná" Alena z jedine fotky poznala, ze jsou rajcata pripalena :-)) bravo!
Nic si z toho Tomasi nedelej...diky za recept!

Bessone Bessone

6. 9. 2012 16:41

Alena: rajčata jsem rozhodne nemel nikdy pripalene..;-) postup je přímo od italského šéfkuchaře italské restaurace.. Recept je vhodny pro ty, kteří susicku nemají.. Jinak podle informaci samotného kuchaře se cukr se přidává jen na určitou odrůdu rajčat.. Existuje přes dvěstě postupu jak rajčata sušit.. :-)

anonym

6. 9. 2012 16:13

na sušení jsou extra pěstovaná rajčata, žádná keříčková ani jiná, ale rajčata podlouhlá, tvrdá, co nemají skoro žádná jadérka, aby se rychle sušila a nebyla vlhká. nejlépe se suší na slunci na sítech, jak je vidno ve Španělsku a Itálii.

Alena

6. 9. 2012 16:10

zásadně nekonzumujeme nic připáleného, a obrázek mluví jasně - rajčata jsou připálená, postup zbytečně složitý, pořád stát u trouby a otvírat, zavírat, považuji za jednodušší sušičku. Jinak podle italského receptu se rozkrojená rajčata posolí a pocukrují.

medmic

6. 9. 2012 15:58

Dávám přednost pomalejšímu systému viz http://www.rady-kutilum.com/domaci-suseni-rajcat-7...
efektem je to, že mnohem lépe uhlídáme případné přepálení. Přesněji není, výsledný efekt jsou světlounká ale dobře usušená rajčata - na rychlejší konzumaci je možné je prostě podle potřeby odebrat ještě v lepkavém stavu.

AniCiz

6. 9. 2012 15:24

:yes:líbí moc..:-*:-K:-K:-K:-

BILKOVAI BILKOVAI

6. 9. 2012 15:07

Jejda, to je krása. :-O Vyzkouším. Postup je velmi zajímavý a věřím, že je to strašně dobrý:-*:yes:

Bibinka Bibinka

6. 9. 2012 14:54

Bessone: Tomáši, to ti ráda věřím, že do 10 minut zmizí...musí to být velká lahoda, úplně je cítím na jazyku:-p Dávám ti 6.bod:yes:

1974andrea 1974andrea

6. 9. 2012 14:40

Bessone:Zrovna jsem minulý týden dělala pečená rajčata, skoro stejný recept jako tento, jenom se nedopečou úplně a česnek nezhořknul ani se nespálil, je tam spousta šťávy, takže se toho nebojím a zkusím;-)

Bessone Bessone

6. 9. 2012 14:35

1974andrea: moc nedoporučuji, protože čerstvý má tendenci se spálit a zhořknout ;-)

1974andrea 1974andrea

6. 9. 2012 14:29

Já osobně bych tam dala česnek čerstvý, ale asi to brzy vyzkouším, neboť rajčat je stále dostatek;-):yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: susena rajčata recept susena rajcata v susicce sušena rajčata sušení rajčat v sušičce sušená rajčata v troubě sušená rajčata sušičce sušení rajčat jak sušit rajčata sušení rajčat na slunci jak sušit rajčata v susicce jak sušit rajčata v troubě recept susene rajcata sušení rajčat v troubě recept na sušená rajčata v troubě jak udělat sušená rajčata recept na sušená rajčata sušené rajčata domácí sušená rajčata v oleji sušená rajčata v troubě recept jak usušit rajčata v sušičce

Suroviny: rajče keříčkové, sůl mořská, sušená bazalka, česnek sušený, libeček, rozmarýn, olej olivový, bazalka čerstvá

TopRecepty.cz

Domácí sušená rajčata TOP

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n6Z5