Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 632 kJ / 5 648 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,36 g |
Tuky | 348,77 g |
Vláknina | 6,40 g |
Cholesterol | 1,95 g |
Sodík | 608 mg |
Sůl | 1,30 g |
Sacharidy | 548,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předehřejeme si troubu na 180°C.
Krok 2: Všechna vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme se špetkou soli do pevného sněhu. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, kávu a prošleháme. Přidáme bílky, opatrně promícháme a po troškách postupně vmícháme mouku.
Krok 3: Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 20 minut.
Krok 4: Připravíme si krém:
Z odměřené dávky mléka si odděláme asi 5 lžic a smícháme s pudinkovým práškem. Ostatní mléko dáme do kastrolku, přidáme kávu, cukr, přivedeme k varu, přilijeme v mléce rozmíchaný pudink a minutu povaříme. Necháme za občasného míchání vychladnout a vyšleháme postupným přidáváním pudinku do změklého másla v hladký krém. Krok 5: Upečený korpus rozřízneme na tří části. Dvě z nich potřeme krémem a všechny tři naskládáme na sebe. Namažeme krémem i boky a dáme vychladit. Krok 6: Vychlazené nakrájíme a dozdobíme čokoládou, případně pro hosty před podáváním šlehačkou (živočišnou, žádné rostlinné tuky) pro luxusnější zážitek pro chuťové buňky.
Z odměřené dávky mléka si odděláme asi 5 lžic a smícháme s pudinkovým práškem. Ostatní mléko dáme do kastrolku, přidáme kávu, cukr, přivedeme k varu, přilijeme v mléce rozmíchaný pudink a minutu povaříme. Necháme za občasného míchání vychladnout a vyšleháme postupným přidáváním pudinku do změklého másla v hladký krém. Krok 5: Upečený korpus rozřízneme na tří části. Dvě z nich potřeme krémem a všechny tři naskládáme na sebe. Namažeme krémem i boky a dáme vychladit. Krok 6: Vychlazené nakrájíme a dozdobíme čokoládou, případně pro hosty před podáváním šlehačkou (živočišnou, žádné rostlinné tuky) pro luxusnější zážitek pro chuťové buňky.
Zveřejněno 9. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemné mocca řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2DRz
Moje poznámka
Jemné mocca řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2DRz
Nejnovější recepty
Makronky
Přidáno před 2 hodinami
Tyčinky s parmskou šunkou
Přidáno před 3 hodinami
Jablečné řezy s kandovaným ovocem a čokoládovou polevou
Přidáno před 4 hodinami
Bramborové vafle
Přidáno 17. 5. 2025 05:00
Kedlubnová polévka
Přidáno 16. 5. 2025 19:25
Horký zeleninový salát
Přidáno 16. 5. 2025 16:46
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové výpečky na černém pivu
wimra před 8 minutami
Milionová polévka našich babiček
Barborka17 před 21 minutami
Vepřové pečené na cibuli
Trol60 před 30 minutami
Rebarborový koláč
Anna.Milkova před 52 minutami
Domácí chléb bez hnětení
veronika_straka před 1 hodinou
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
Didi1 před 1 hodinou
Obalovaný květák
radekfiala před 1 hodinou
Pečené plněné papriky
danava před 1 hodinou
Celerový salát na chlebíčky
kacaba10 před 1 hodinou
Rebarborovo-jahodový koláč s drobenkou
Dada66 před 1 hodinou
Tématické fráze:
mocca řezy,
řezy na plech nejnovější recepty,
mocca řezy recept,
mocca řezy recepty,
jemné řezy,
jemné kávové řezy,
řezy ingrid,
cucis,
recepty rezy,
recept na mocca řezy,
recepty - řezy jablečné jemné,
mocca lžičky,
jemne,
recepty na řezy,
recepty mocca rezy,
mocca koláčky,
mocca dortíčky,
recept na ingrid řezy,
mocca dezert,
moka řezy
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hladká,
cukr písek,
vejce,
voda,
olej,
káva instantní,
sůl,
krém,
mléko,
cukr,
pudink vanilkový,
káva instantní,
máslo
Komentáře (70)
A Rebušinko děkuji za reakci
Není zač. Ten nepečený dortík taky dělávám, je to výborný dezert a celkem málo kalorií ve srovnání s jinými dorty
Myslím, že není problém použít presso. Do těsta místo vody použij vychladlé silné presso (stejné množství). A do krému použij presso při přípravě pudinku, místo 1/4l mléka použij jen 160 ml mléka + 10 lžic pressa (cca 90 ml) a dál postupuj dle receptu
Pak dej vědět jak to dopado
Máš to opravdu moc krásné
Všem moc děkuji a budu ráda, když vyzkoušíte
K receptu: taky nejsem cukrářka, tento recept není složitý, uvidíš sama
Posílám bodík