

Růžový sirup
Suroviny
- 100 g cukru krystal
- 1/2 litru vody
- kyselina citronová
- růže
Postup přípravy receptu
Vodu s cukrem vaříme asi 5 minut.
Do odměrky namačkáme okvětní plátky tolika růží, aby jich bylo asi 1/4 litru.
Pak růže zalejeme horkým cukerným roztokem, přidáme na špičku nože kyselinu citronovou a vše necháme 2 dny louhovat.
Potom scedíme a uložíme v chladnu, kde vydrží několik dní.
Pokud chceme sirup uchovat, sterilizujeme ho 20 min na 80 °C, nebo si ho ve tvořítkách zamrazíme a použijeme na dochucení a ochlazení nápoje (např. minerálky).
Sirup bude mít barvu růží, ze které byl připravován a bude po nich i vonět.
Velmi dobrý je jako přeliv na zmrzlinu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Růžový sirup
-
-
-
úžasné
moc se mi líbí rcp
-
no kurňa, to muší vonít. že by sem susedě vlítla do záhonu??
mám pocit, že už jsem se tím někdy musela setkat...enem kde to bulo..
no nic, je to pěkný, dám tomu bod -
Receptík je zajímavý
+7
a fotky velice hezké
-
to je krásný, voňavý recept
-
Heli, teda ty musíš mít těch růží
, nejdřív marmeláda, teď sirup
. Vypadá to krásně
Někdy u receptů čtu, přidáme růžový sirup, a on jde udělat i doma
-
KRÁSNÝ recept..je to asi lepší dělat z jedné odrůdy růží,že?
-
Možná, že by ch to vyzkoušel
, ale vůbec si neumím představit ja k to chutná
-
To se mě moc líbí
: