Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Listové řezy s pošírovanou hruškou ve smetanovém krému

Hodnocení receptu je 5,0 (38×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 165 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 105 min

165 min (60 min příprava + 105 min tepelná úprava)

15. 9. 2012 14:41

Suroviny pro 1 plech

1 plech

plech se zvýšeným okrajem 40 x 30 cm

Nutriční hodnoty

Energie16 953 kJ / 4 052 kcal
Bílkoviny41,58 g
Tuky167,84 g
Vláknina27,88 g
Cholesterol 468 mg
Sodík 356 mg
Sůl0,77 g
Sacharidy548,32 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Inspiraci jsem čerpala ne ve Vlastě, jak by se mohlo na první pohled zdát, ale v Knihovničce receptů září 09/12.

Moučník je prostě úžasný, kdo odzkouší, nebude litovat. Kombinace šťavnatých, voňavých hrušek, křupavých ořechů a rozplývajícího se listového těsta, prostě nemá chybu :-)

Doufám, že oceníte fotopostup. Zejména pak Mr. Max Braun, na kterého jsem s láskou vzpomínala celé dopoledne, které jsem strávila, právě díky onomu fotopostupu, v kuchyni, s foťákem na krku.

Tentokrát jsem se držela přesně receptu a přidala jen ten badyán a citronovou šťávu.

P.S. mohlo by se zdát, že příprava tohoto moučníku je poněkud složitá.. opak je pravdou. Jen jsem to, aspoň myslím, rozepsala podrobně, aby mohli udělat i ti méně zkušenejší.

Moučník můžeme podávat horký, s kopečkem dobré zmrzliny, nebo studený a třeba dozdobit zbytkem šlehačky, kterou ušleháme. Dobrou chuť.

A ještě něco: čím víc ořechů dáte, tím víc to bude MLASK! A klidně nahrubo, sem tam může být i celý.. ty ořechy jsou velmi, velmi jedlé...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

lemarti

16. 9. 2012 10:36

Rebí opět válí njn nic nového:-8fakt krása:yes::yes:

dzungila

15. 9. 2012 20:52

:yes:Dokonalé:yes:

rebeka rebeka

15. 9. 2012 18:37

Colombo65::-D:-D:-D:-D:yes::yes: jo, vážení.. to by vám šlo.. dráždit rebušu:-D:-D:-D
díky i tobě, Otto;-):-)

Colombo65 Colombo65

15. 9. 2012 18:33

Fotka stromu ze kterého jsou ty hrušky nebude?
Kde já jsem ty hrušky kurňa viděl, že by ve Vl... :-D:-D:-D:-K
A teď vážně - velmi mňamózní foto :-K

Severinka Severinka

15. 9. 2012 18:28

perfektní receptík i popis jako vždy :yes::yes::yes::-D

rebeka rebeka

15. 9. 2012 17:30

Jana Remkova::-// tady se člověk nezavděčí:-S napíšu krátký, špatně.. dlouhý s fotopostupem.. taky špatně:-// jak to mám teda psáááát:-?:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

katyvypl

15. 9. 2012 17:29

Úžasné! :-O:yes: Bodík je samozřejmostí, už jen za ten fotopostup a rozsáhlý recept. ;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

15. 9. 2012 17:18

Och, to je dlouhý recept!!:yes::yes:

nofrona

15. 9. 2012 16:58

:-p:yes::yes:

Danca Danca

15. 9. 2012 16:37

Jůůůůůů:-O:-p:-p:-p:yes:

rebeka rebeka

15. 9. 2012 16:35

mimosa: ještě je;-) pohni:-!:-D:-D:-D

mimosa mimosa

15. 9. 2012 16:34

No Rebušo,ten je-posílám PPL,jestli jste ho už nesež/nespapali:-8:-K

rebeka rebeka

15. 9. 2012 16:31

yanull: týýýýýýýýý:-!:-//:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

suslajda: díky.. však mě to stálo nervy a hlavně čas.. zdravím maximálně:-8:-D:-D

AniCiz: Anízku, díky:-K
a všem díky:-K:-)

suslajda suslajda

15. 9. 2012 16:29

tak teda Rebuško klobouk dolu to je nádhera a ta chuť musí být úžasná:-pchuťové pohárky jsou v pohotovosti:-8a ten fotopostup ten je:yes:10

AniCiz

15. 9. 2012 16:26

:yes::-Okrásně nafocený postup..jako vždy mistrovské dílo:-K:-K:-K

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: listové těsto s hruškami recept na bohatství makový dort řezy s hruškami listove kremove řezy krém do listového těsta rez na listech hrušky krém do listových řezů listové těto makový dort recept na bohatství lístové řezy pošírovat strudl s hruskama listove testo hruskama listove testo hruskama všechny recepty ládi hrušky listové řezy rozmražení listového těsta hruškové řezy z listového těsta krem na listové těsto listové řezy s hruškami kremove rezy s hruskami

Suroviny: těsto listové, hruška, víno bílé, cukr krupice, badyán, šťáva citronová, mouka hladká, žloutek, mléko, smetana, cukr krupice, ořechy vlašské

TopRecepty.cz

Listové řezy s pošírovanou hruškou ve smetanovém krému

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DW1y