

Masová směs v koprovo-dijonské omáčce s česnekem
Suroviny 4-5 porcí
- 600 g vepřového masa (masové kousky na 4 porce )
- 2 větší stroužky česneku
- 2 polévkové lžíce dijonské hořčice
- 4 čajové lžičky kopru čerstvého nebo mraženého - nasekaného
- 1 cibule
- masový bujón nebo vývar (není nutný)
- lžíce másla
- lžička mouky
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Smícháme hořčici, prolisovaný česnek, na jemno pokrájenou cibuli a kopr a tuto směs pořádně promícháme s masem, které jsme osolili a opepřili. Necháme minimálně 2 hodiny v ledničce odležet.
Máslem vytřeme pekáček, vložíme směs, podlijeme vývarem (nebo vodou, vývar není nutný) a pečeme zakryté cca 45 minut, potom odkryjeme a ještě chvíli pečeme nebo zapneme gril.
V polovině pečení smícháme trošku vody s moukou a zamícháme do směsi, současně přidáme podle potřeby vývar nebo vodu, pokud chceme dost šťávičky (je chuťově výborná).
Poznámka od kuchařky
Dnes jsem improvizovala a neuvažovala s přidáním receptu, tudíž jsem postup nefotila, ale je to tak jednoduché, že snad nebylo třeba.
Chuťově to mělo úspěch, tak nabízím ke zkoušce.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Masová směs v koprovo-dijonské omáčce s česnekem
-
1974andrea: díky moc
, mám radost i za pěkné fotky
... česnek+dijonská hořčice+kopr udělá omáčku "pikantus" -
Tak Jahůdko, konečně jsem zrealizovala tento pokrm a moc mi chutnalo. Dělala jsem ale z vepřové kýty, tak jsem pekla trochu déle a kopr jsem přidala až při konečném zahuštění světlou jíškou. Dobrota
Posílám fotky
-
Moc hezky připravená dobrůtka,mňam
+10
-
moc se mi líbí recept
-
Delikatesa!!
-
-
jahoda: tak to musela být echt lahoda
, pane jahoda
-
rebeka: je tam vše, co je vypsané vč.králíčka domácího
-
vypadá to lahodně.. jahodně
fotečky moc hezké..
a ty to máš jaké masko
-
Jahůdko, já miluju kopr a na tomhle bych si pochutnala. Moc se mi líbí ta kombinace s hořčicí