Masová směs v koprovo-dijonské omáčce s česnekem

jahoda Kuchařka: jahoda

Doba přípravy: 1,5 hod.+2hod. naložení masa 4-5 porcí Drůbeží maso 10 názorů

Suroviny

600 g vepřového masa (masové kousky na 4 porce )
2 větší stroužky česneku
2 polévkové lžíce dijonské hořčice
4 čajové lžičky kopru čerstvého nebo mraženého - nasekaného
1 cibule
masový bujón nebo vývar (není nutný)
lžíce másla
lžička mouky
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme hořčici, prolisovaný česnek, na jemno pokrájenou cibuli a kopr a tuto směs pořádně promícháme s masem, které jsme osolili a opepřili. Necháme minimálně 2 hodiny v ledničce odležet.

  2. Máslem vytřeme pekáček, vložíme směs, podlijeme vývarem (nebo vodou, vývar není nutný) a pečeme zakryté cca 45 minut, potom odkryjeme a ještě chvíli pečeme nebo zapneme gril.

  3. V polovině pečení smícháme trošku vody s moukou a zamícháme do směsi, současně přidáme podle potřeby vývar nebo vodu, pokud chceme dost šťávičky (je chuťově výborná).

Poznámka

Dnes jsem improvizovala a neuvažovala s přidáním receptu, tudíž jsem postup nefotila, ale je to tak jednoduché, že snad nebylo třeba.

Chuťově to mělo úspěch, tak nabízím ke zkoušce.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Masová směs v koprovo-dijonské omáčce s česnekem

Tématické fráze: dijonská omáčka recept dijonská omáčka jahody s česnekem králík v dijonské omáčce masova smes na horcici masová směs z králíka omáčka z dijonské horčice koprovo omáčka omáčka z dižonské hořtice hořčičná omáčka s česnekem česnekovohořčičná omáčka recepty naložene maso s dijonskou hořčicí masová směs s knedlíkem dejonská omáčka recept koprovo horticna omáčka masová zeleninová směs dyžonská omáčka recept lednická radost směs dizonska omáčka recept dionska omáčka

Zapomněl/a jsem heslo