Masová směs v koprovo-dijonské omáčce s česnekem

Drůbeží maso Doba přípravy: 1,5 hod.+2hod. naložení masa 10 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 1,5 hod.+2hod. naložení masa 10 názorů

Suroviny 4-5 porcí

600 g vepřového masa (masové kousky na 4 porce )
2 větší stroužky česneku
2 polévkové lžíce dijonské hořčice
4 čajové lžičky kopru čerstvého nebo mraženého - nasekaného
1 cibule
masový bujón nebo vývar (není nutný)
lžíce másla
lžička mouky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme hořčici, prolisovaný česnek, na jemno pokrájenou cibuli a kopr a tuto směs pořádně promícháme s masem, které jsme osolili a opepřili. Necháme minimálně 2 hodiny v ledničce odležet.

  2. Máslem vytřeme pekáček, vložíme směs, podlijeme vývarem (nebo vodou, vývar není nutný) a pečeme zakryté cca 45 minut, potom odkryjeme a ještě chvíli pečeme nebo zapneme gril.

  3. V polovině pečení smícháme trošku vody s moukou a zamícháme do směsi, současně přidáme podle potřeby vývar nebo vodu, pokud chceme dost šťávičky (je chuťově výborná).

Poznámka od kuchařky

Dnes jsem improvizovala a neuvažovala s přidáním receptu, tudíž jsem postup nefotila, ale je to tak jednoduché, že snad nebylo třeba.

Chuťově to mělo úspěch, tak nabízím ke zkoušce.

Komentáře k receptu Masová směs v koprovo-dijonské omáčce s česnekem

Tématické fráze: dijonská omáčka recept dijonská omáčka jahody s česnekem králík v dijonské omáčce masová směs z králíka masova smes na horcici omáčka z dijonské horčice koprovo omáčka omáčka z dižonské hořtice hořčičná omáčka s česnekem česnekovohořčičná omáčka recepty naložene maso s dijonskou hořčicí koprovo hořčičná koprovo horcicna omáčka recept maso s dijonskou omáčkou maso s/dijonskou omačkou masová směs s knedlíkem dejonská omáčka recept koprovo horticna omáčka masová zeleninová směs