Bavorské vdolečky
Smažené bochánky nadýchané jako polštářek, to jsou oblíbené bavorské vdolečky. Tradičně podávané se švestkovými povidly a tvarohem či šlehačkou. Pokud chcete změnu, dejte si s hruškovými povidly, které dodají lahodnou chuť a šťavnatost.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 11 419 kJ / 2 729 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,59 g |
Tuky | 64,46 g |
Vláknina | 17,00 g |
Cholesterol | 697 mg |
Sodík | 692 mg |
Sůl | 1,66 g |
Sacharidy | 452,19 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 6. 2013 15:47
Hm,tak nevím,těšila jsem se jaká to bude dobrutka,jak se mi povedou..ale za 1.když těsto vykynulo a já ho chtěla setřít ze stran spadlo,tak jsem čekala další hodinu a už tak stejně nevykynulo..vdolky jsem neměla vůbec krásně nadýchané,spíš vyschlé tvrdé placky,tak nevím,kde jsem udělala chybu, škoda
11. 2. 2013 15:33
napoprvé a jasou super
12. 1. 2013 23:37
Tak jsem je poprvé zkusila udělat vdolečky a super! Těsto zadělávám jedině v domácí pekárně-ta si s tím poradila bezvadně Vdolečků velikosti ,,3x do pusy" bylo asi 50, takže opravdu dost.
Dle zkušeností tady jsem do těsta dala trochu víc mléka, ale aby se s ním v konečné fázy dobře pracovalo, po vykynutí jsem ho hodně pomoučnila. Výsledek byl perfektní!
Dle zkušeností tady jsem do těsta dala trochu víc mléka, ale aby se s ním v konečné fázy dobře pracovalo, po vykynutí jsem ho hodně pomoučnila. Výsledek byl perfektní!
12. 1. 2013 12:40
na zdobení já dávám:
vaničkový tvaroh+cukr+vanilkový cukr+zakysaná smetana
povidlí+cukr+rum+citronová kůra
vaničkový tvaroh+cukr+vanilkový cukr+zakysaná smetana
povidlí+cukr+rum+citronová kůra
5. 1. 2013 12:29
Doktorka:Nevím jestli tu komentujeme pravopis nebo recept.
Recept je skvělí tak at si píše hrubky jaké chce.
Recept je skvělí tak at si píše hrubky jaké chce.
8. 11. 2012 12:49
Jardík: Já zas nemám ráda lidi, co neumí napsat jedno slovo bez chyby. To je hrubek jak od deža z pomocné školy. Nemáte rád náhražky, machrujete tady, ale nejdřív byste se měl naučit češtinu.
3. 11. 2012 21:08
Vdolečky - výborné!!! Dobře se dělaly a výborně chutnaly!!!
9. 8. 2012 13:39
Právě jsem vdolečky dosmažila a musím jen chválit a chválit.Lepší jsem ještě nejedla.Jen jsem do těsta přidala asi o decku mléka víc,aby nebylo těsto tuhé.Fakt super a jiné nedělám!
4. 3. 2012 13:35
Šárka:Dobrý den, já jsem je ted dodělala a lepší recept na vdolečky jsem neviděla, a to jsem cukrářka. Zkuste kvasnice sušené.Já je dnes zkusila poprvé a super!!!
28. 2. 2012 22:30
Ája: Nemám rád náhražky a navíc na skleničkách pak těsto ulpývá.
27. 2. 2012 10:37
Jardík: U nás se to vždycky vykrajovalo skleničkou...
1. 2. 2012 19:08
Nevýte náhodou nĚkdo, kde se dá zehnat ten kulatý vypichovač??
U nás v jednotě nevjeděly, co po nich chcu.
To je teda recept, na dvje věci.
U nás v jednotě nevjeděly, co po nich chcu.
To je teda recept, na dvje věci.
12. 9. 2011 08:54
Šárka:
když těsto nekyne a nebo špatně kyne, vždy jsou na vině špatné kvasnice (droždí), a také někdy malá teplota v místnosti,věř mě, jsem pekařova dcera
když těsto nekyne a nebo špatně kyne, vždy jsou na vině špatné kvasnice (droždí), a také někdy malá teplota v místnosti,věř mě, jsem pekařova dcera
16. 8. 2011 20:31
Výborné, mé první vdolečky a jsou krásně vláčné a rozplývají se na jazyku. Akorát jsem tam dala do těsta asi málo cukru, přijde mi že by mohli být sladčí.. Dávám bodík..
Pro Merylas: Děkuji za radu že se dává jako první péct strana s důlkem.. asi by nebyli takové krásné. Příště budu vědět..
Pro Merylas: Děkuji za radu že se dává jako první péct strana s důlkem.. asi by nebyli takové krásné. Příště budu vědět..
25. 7. 2011 22:46
Michal: Na titulní fotce je použité nějaké kytičkové vypichovátko - formička, proto ten tvar. Jinak já dělám taky kulaté a aby zůstala ta jamka na plnění, tak se musí vkládat při smažení do oleje jako první právě tou stranou s důlkem.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramborový bochníček
Přidáno před 1 hodinou
Křupavý hermelín
Přidáno před 1 hodinou
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
Fit salát
Přidáno před 13 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 18 hodinami
Francouzský toust
Přidáno 24. 4. 2024 09:13
Právě bylo uvařeno:
Česneková pasta nesterilovaná II.
Kamil@ uvařila před 32 minutami
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 2 hodinami
Mug cake z ovesných vloček
Eviip uvařila před 3 hodinami
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Mirca1108 uvařila před 3 hodinami
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 4 hodinami
Frgálová buchta
lenkavozihnojova uvařila před 4 hodinami
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 11 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 11 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Banánové minikoblihy jen ze dvou ingrediencí: Do deseti minut máte na stole vynikající sladké dobroty
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: bavorske vdolky bavorské vdolky jednoduché bavorske vdolky recept recept na bavorské vdolky bavorské vdolečky s povidly a tvarohem vdolky recept vdolky z domácí pekárny domácí vdolky domácí vdolečky recept na domácí vdolky recept bavorské vdolky domaci vdolky recept recept na domácí vdolečky maminčiny recepty vdolky recept na domácí vdolky na oleji nejlepší bavorské vdolky bavorsky vdolky bavorské vdolečky-babiččiny recepty vdolky bavorský vdoleček
Suroviny: mouka polohrubá, mléko, droždí čerstvé, cukr, vejce, žloutek, tuk, kůra citronová, sůl, olej, tvaroh na strouhání, marmeláda, šlehačka
Bavorské vdolečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zzv
58 názorů