Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bavorské vdolečky

Smažené bochánky nadýchané jako polštářek, to jsou oblíbené bavorské vdolečky. Tradičně podávané se švestkovými povidly a tvarohem či šlehačkou. Pokud chcete změnu, dejte si s hruškovými povidly, které dodají lahodnou chuť a šťavnatost.

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 160 min Doba přípravy: 150 min Doba tepelné úpravy: 10 min

160 min (150 min příprava + 10 min tepelná úprava)

17. 2. 2008 00:22

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie11 419 kJ / 2 729 kcal
Bílkoviny76,59 g
Tuky64,46 g
Vláknina17,00 g
Cholesterol 697 mg
Sodík 692 mg
Sůl1,66 g
Sacharidy452,19 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Madalenka

21. 6. 2013 15:47

Hm,tak nevím,těšila jsem se jaká to bude dobrutka,jak se mi povedou..ale za 1.když těsto vykynulo a já ho chtěla setřít ze stran spadlo,tak jsem čekala další hodinu a už tak stejně nevykynulo..vdolky jsem neměla vůbec krásně nadýchané,spíš vyschlé tvrdé placky,tak nevím,kde jsem udělala chybu, škoda

silvie

11. 2. 2013 15:33

napoprvé a jasou super:yes:

Sharka

12. 1. 2013 23:37

Tak jsem je poprvé zkusila udělat vdolečky a super! Těsto zadělávám jedině v domácí pekárně-ta si s tím poradila bezvadně :-) Vdolečků velikosti ,,3x do pusy" bylo asi 50, takže opravdu dost.
Dle zkušeností tady jsem do těsta dala trochu víc mléka, ale aby se s ním v konečné fázy dobře pracovalo, po vykynutí jsem ho hodně pomoučnila. Výsledek byl perfektní!

eva406

12. 1. 2013 12:40

na zdobení já dávám:
vaničkový tvaroh+cukr+vanilkový cukr+zakysaná smetana
povidlí+cukr+rum+citronová kůra

Jiřka

5. 1. 2013 12:29

Doktorka:Nevím jestli tu komentujeme pravopis nebo recept.:-(
Recept je skvělí tak at si píše hrubky jaké chce.

Doktorka

8. 11. 2012 12:49

Jardík: Já zas nemám ráda lidi, co neumí napsat jedno slovo bez chyby. To je hrubek jak od deža z pomocné školy. Nemáte rád náhražky, machrujete tady, ale nejdřív byste se měl naučit češtinu. :no:

Eva

3. 11. 2012 21:08

Vdolečky - výborné!!! Dobře se dělaly a výborně chutnaly!!! :-):-D

Slávka

9. 8. 2012 13:39

Právě jsem vdolečky dosmažila a musím jen chválit a chválit.Lepší jsem ještě nejedla.Jen jsem do těsta přidala asi o decku mléka víc,aby nebylo těsto tuhé.Fakt super a jiné nedělám!:-p

Ladka

4. 3. 2012 13:35

Šárka:Dobrý den, já jsem je ted dodělala a lepší recept na vdolečky jsem neviděla, a to jsem cukrářka. Zkuste kvasnice sušené.Já je dnes zkusila poprvé a super!!!:-8:yes:

Jardík

28. 2. 2012 22:30

Ája: Nemám rád náhražky a navíc na skleničkách pak těsto ulpývá.

Ája

27. 2. 2012 10:37

Jardík: U nás se to vždycky vykrajovalo skleničkou... ;-)

Jardík

1. 2. 2012 19:08

Nevýte náhodou nĚkdo, kde se dá zehnat ten kulatý vypichovač??
U nás v jednotě nevjeděly, co po nich chcu.
To je teda recept, na dvje věci.

jana

12. 9. 2011 08:54

Šárka:
když těsto nekyne a nebo špatně kyne, vždy jsou na vině špatné kvasnice (droždí), a také někdy malá teplota v místnosti,věř mě, jsem pekařova dcera ;-):-)

chews

16. 8. 2011 20:31

Výborné, mé první vdolečky a jsou krásně vláčné a rozplývají se na jazyku. Akorát jsem tam dala do těsta asi málo cukru, přijde mi že by mohli být sladčí.. Dávám bodík..
Pro Merylas: Děkuji za radu že se dává jako první péct strana s důlkem.. asi by nebyli takové krásné. Příště budu vědět..:yes:

Merylas Merylas (moderátorka)

25. 7. 2011 22:46

Michal: Na titulní fotce je použité nějaké kytičkové vypichovátko - formička, proto ten tvar. Jinak já dělám taky kulaté a aby zůstala ta jamka na plnění, tak se musí vkládat při smažení do oleje jako první právě tou stranou s důlkem.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bavorske vdolky bavorské vdolky jednoduché bavorske vdolky recept recept na bavorské vdolky bavorské vdolečky s povidly a tvarohem vdolky recept vdolky z domácí pekárny domácí vdolky domácí vdolečky recept na domácí vdolky recept bavorské vdolky domaci vdolky recept recept na domácí vdolečky maminčiny recepty vdolky recept na domácí vdolky na oleji nejlepší bavorské vdolky bavorsky vdolky bavorské vdolečky-babiččiny recepty vdolky bavorský vdoleček

Suroviny: mouka polohrubá, mléko, droždí čerstvé, cukr, vejce, žloutek, tuk, kůra citronová, sůl, olej, tvaroh na strouhání, marmeláda, šlehačka

TopRecepty.cz

Bavorské vdolečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zzv