Segedín hoďtotam
Segedínský guláš spojuje šťavnaté maso s jemnou kyselostí zelí. Tento tradiční pokrm zahřeje, zasytí a potěší svou nezaměnitelnou chutí. Nejlépe chutná s houskovým knedlíkem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 808 kJ / 2 583 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,22 g |
Tuky | 221,64 g |
Vláknina | 16,25 g |
Cholesterol | 492 mg |
Sodík | 6,20 g |
Sůl | 15,41 g |
Sacharidy | 26,16 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na rozpáleném oleji nejdřív osmažíme slaninu (či špek, dle chuti), dokud nepustí co nejvíce tuku. Poté přihodíme nadrobno nakrájenou cibuli.
Krok 2: Když cibulka začne hnědnout, přidáme na kostky nakrájené, osolené a opepřené maso.
Krok 3: Necháme zatáhnout, posypeme mletou paprikou, lehce osmahneme a zalijeme horkou vodou.
Krok 4: Přidáme zelí, nové koření, bobkový list a necháme asi 45-60 minut vařit, jen občas promíchneme.
Krok 5: Poté vyjmeme nové koření a bobkový list, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě a necháme ještě probublat.
Podáváme s knedlíkem.
Podáváme s knedlíkem.
Zveřejněno 6. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Segedín hoďtotam
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VnKO
Moje poznámka
Segedín hoďtotam
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VnKO
Nejnovější recepty
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 6 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 9 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 9 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 9 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 9 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 8 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 8 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 9 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 9 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 10 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 10 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 11 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 11 hodinami
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 12 hodinami
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 13 hodinami
Tématické fráze:
segedin,
segedin recept,
segedýn,
rychlý segedín,
jakou mouku na zahuštění,
jednoduchy segedin,
segetin,
segedín z bůčku,
rychlí segedín,
zahuštění segedínu,
segedín z mletého masa,
segedín bez smetany,
segetýnský guláš,
recept na segedínský na guláš s bůčku,
segedyn z bůčku,
segedín z uzeného masa,
segedin z plecka,
recept na segedin,
segenin,
dává se do segedínu česnek
Suroviny:
cibule,
sádlo,
slanina,
plecko vepřové,
zelí bílé kysané,
bujón,
voda,
paprika sušená sladká,
bobkový list,
koření nové koření,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká
Komentáře (19)
Kmín někdy přidám,a když zapomenu tak ne ! Ale ještě se nestalo,že by segedín zbyl ,takže ....
Za chutný receptíček máš další bodíček
.