"Hadi"
Hady z bramborového těsta - jídlo našeho dětství, si můžeme podle receptu připravit sami. Podáváme je nakrájené, posypané skořicí a cukrem a přelité rozpuštěným máslem a přitom můžeme zavzpomínat na prázdniny, strávené u babičky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 517 kJ / 601 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,68 g |
Tuky | 19,06 g |
Vláknina | 11,00 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 549 mg |
Sůl | 1,37 g |
Sacharidy | 83,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den předem očistíme a uvaříme brambory ve slupce.
Krok 2: Včas nahřejeme troubu na 200 °C.
Krok 3: Brambory oloupeme a nastrouháme do misky. Přidáme vejce, olej, sůl, prášek do pečiva, zamícháme a dohustíme moukou. Mouku nemusíme vážit, přisypáváme od oka, až je těsto dostatečně husté a nelepí.
Krok 4: Těsto, podsypané dětskou krupičkou, na vále rozválíme na plát asi půl centimetru vysoký. Potřeme rozpuštěným sádlem a hustě zasypeme dětskou krupičkou. Smotáme jako roládu, kterou přeneseme na plech a svineme jako hada, nebo cik-cak (jak je na fotkách).
Krok 5: Pečeme ve vyhřáté troubě na 180-200 °C cca 20-30 minut.
Krok 6: Upečeného hada nakrájíme, posypeme cukrem, mletou skořicí a přelijeme sádlem (nebo máslem).
Zveřejněno 17. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Hadi"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MWnm
Moje poznámka
"Hadi"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MWnm
Nejnovější recepty
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno před 17 hodinami
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno 18. 7. 2025 08:31:03
Cukeťák
Přidáno 18. 7. 2025 07:00:03
Korejský salát z okurek
Přidáno 17. 7. 2025 14:06:48
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno 17. 7. 2025 12:21:38
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Levná a rychlá buchta z remosky
Evajira před 7 minutami
Zeleninová polévka bez zasmažení
trdlo před 20 minutami
Zelná polévka s klobásou
coolbinsz před 22 minutami
Špagety s mletým vepřovým masem
Tynaja před 26 minutami
Pudingová bublanina z 1 vejce
Lucie Kuku před 1 hodinou
Kynutý se švestkami ... koláč
PetaP před 1 hodinou
Gulášová polévka z mletého masa
brtna před 1 hodinou
Křehký koláč s tvarohem a malinami
Misa_K před 1 hodinou
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Bylinka77 před 1 hodinou
Kuřecí roláda v srnčím hřbetu
Popelka888 před 2 hodinami
Tématické fráze:
laciné recepty,
těsto na hady,
jak uvařit hada,
hadi recept,
pokrm z hada,
laciná jídla,
recept na hada,
hadi,
had recept,
recept hadi,
bramborovi hadi,
recept na hady,
recept had,
hadi recepty,
hadi z těsta,
laciné letní recepty,
jak upect hada,
jidlo z hada,
recepty z hada,
had recepty
Suroviny:
brambory,
vejce,
mouka hrubá,
olej,
sůl,
prášek do pečiva,
krupice dětská,
sádlo,
cukr moučkový,
skořice mletá,
sádlo
Komentáře (31)
Recept je jinak věnován uživatelce registrované, která si láme hlavu nad tím jaký recept má, aspoň jednou týdně vložit, když z těch obyčejných surovin to nejde