Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Profiteroles se šlehačkou aneb sladké bobečky mlsné rebečky

Z křehkého odpalovaného těsta upečeme drobné bochánky, které plníme jemnou a nadýchanou šlehačkou. Tím se také profiterolky liší od nám známých věnečků. Navíc je jejich povrch politý čokoládovou polevou, takže souhra chutí je opravdu dokonalá.

Hodnocení receptu je 5,0 (58×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

19. 11. 2012 15:06

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

z dávky vyjde asi 35 ks

Nutriční hodnoty

Energie17 030 kJ / 4 070 kcal
Bílkoviny61,29 g
Tuky299,58 g
Vláknina18,30 g
Cholesterol 1,49 g
Sodík 877 mg
Sůl2,13 g
Sacharidy273,08 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Iveta Fabešová Sladká Francie, upraveno.

A pro ty, kteří si něco chtějí o tomto cukroví přečíst, jsem zkopírovala nějaké povídání:

Profiteroles jsou tradiční francouzskou a italskou sladkostí. Jedná se o obdobu nám dobře známého větrníku, ale s tím rozdílem, že profiteroles jsou polité čokoládou, menší, a lehčí. Zatímco poctivý větrník vás dokáže zasytit, profiteroles do sebe můžete soukat jeden za druhým a přesto vás nebudou tížit v žaludku. A garantuju vám, že jakmile ochutnáte jeden kousek, budete chtít další. Těsto je nadýchané jako obláček, zjemňuje ho lehce sladká šlehačka a celý dezert korunuje silná vrstva hořké čokolády. Navíc k vytvoření tohoto zážitku stačí jen pár lžic cukru; dokonce si dovedu představit, že by dezert šel vytvořit úplně bez cukru, aniž by utrpěla jeho chuť. Co se týká přípravy, v postupu se neskrývá nic složitého, takže každý, kdo umí zapnout sporák, troubu a šlehač, se může směle pustit do díla! Doporučuji i začátečníkům, kteří chtějí někoho ohromit svými čerstvě nabytými cukrářskými schopnostmi.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jani.xk

26. 11. 2012 15:44

Vypadají krasne tak já je taky zkusím ale bojím se ze to pokazil... Nikdy jsme to odpal.testo nedělala no tak snad to půjde. Dávám ti bodika;-)

NADEI

23. 11. 2012 22:59

:yes:





Skvělý!!!Už se těším až tu dobrotu spáchám a posílám:yes


:-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

23. 11. 2012 16:04

rebeka:Teda holky,Vy to máte hezounké:-8:-*Když to máte obě ke mě tak blízko,dojeďte a odpálenou dobrůtku mi tady upečte;-):-*:-*
Rebi kromě krásných bobečků máš i super popis postupu:yes::-p:-K

medmic

22. 11. 2012 23:08

Plus bez debat. Jinak každému doporučuju zkusit odpalované těsto, vypadá to složitě, ale není a výsledky jsou bomba

rebeka rebeka

22. 11. 2012 22:39

senky: tak tys to ještě vyšperkovala:-!:-! super:-!:yes::yes: jsem nadšena:-! mooc děkuju za odvahu, i krásné obrázky:-K to se mi bude krásně spát;-):-)

senky senky

22. 11. 2012 22:35

Tak dnes i já jsem se do bobánků pustila a musím potvrdit : příprava odpalovaného těsta se opravdu dá zvládnout:-):-);-) trouba se opravdu nesmí otevřít;-):-) nastala jenom jedna změna: šlehačku jsem našlehanou smíchala s lehce oslazeným mascarpone a kombinace křehoučkého těsta, lehkého krému a čokoládky je opravdu vynikající:yes::yes::yes::-)):-)) Rebi, foto přidávám;-) Tvému se nevyrovná, ale pro ilustraci pro ty, kteří ještě váhají ;-):-K

magdalenka magdalenka

22. 11. 2012 20:10

Vanda:aj toto je pekné, čo povieš...http://www.toprecepty.cz/recept/22560-rychle-venec...

Vanda

22. 11. 2012 19:07

Jsou moc pěkné:yes:,není to tak dávno co je dělali soutěžící v pořadu Master Chef ,plnili je také vanilkovým krémem pak je máčeli v karamelu a dělali z toho takovou pyramidu, pak to celé omotali karamelovou "nití" vypadalo to úžasně

Eliza Eliza

22. 11. 2012 18:39

rebeka: Nedávno jsem na jednom rautu ochutnala takové malé kuličky z odpalovaného těsta, plněné vanilkovým krémem a měla jsem co dělat, abych jich nesnědla čtvrt tácu :-D. Čekám od Tvého receptu něco podobného, navrch ještě s čokoládkou..:-p

olahok

22. 11. 2012 17:57

Rebeko, ale představit nám ty profiterolky, to byl Váš nápad. A moc Vám za něj děkuji. Mějte krásně a zase nám něco skvostného představte.

rebeka rebeka

22. 11. 2012 17:42

olahok: no, ale to nebyl můj nápad, zmiňuju zdroj:-8 joo, Francouzi a Italové vědí, že jsem mlsná:-8:-D

rebeka rebeka

22. 11. 2012 17:38

Eliza: budu se těšit;-):-) a troufám si říci, že ty, ač sladké nemusíš, si pochutnáš;-) to je troufalost, viď:-8:-?

olahok

22. 11. 2012 17:37

Vezmu to postupně: díky za turborychlou, vtipnou odpověď, Vy jste fakt královna všech mlsalek, a hlavně, hluboká úklona za prezentaci, zpracování rcp, všechna doporučení k receptu i surovinám a vůbec - za ten geniální nápad. :yes::yes::yes::yes::yes::-K:-))

Eliza Eliza

22. 11. 2012 17:33

Nádherné bobečky! Péct moc neumím, ale tohle je tak lákavé, že vyzkouším...:-p:-p:yes:

rebeka rebeka

22. 11. 2012 17:29

olahok: tak já se vám k něčemu přiznám, ale nikomu to neříkejte:-8:-D já je pekla i plnila v pondělí a čtyři jsem si schovala.. jednak proto, že jsem mlsná, a jednak proto, abych vám mohla odpovědět:-8:-D.. jsou i po 4 dnech naprosto skvělé, i s tou šlehačkovou náplní.. a možná, že ještě lepší, než čerstvé;-)
ale fakt doporučuju uy 40% šlehačku;-)

1 2 3 4 5 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: italské profiteroles profiterolky recept dorty a sladkosti aneb pečeme s láskou dorty a sladkosti aneb pečeme s láskou fotoalbum profiterol recept profiterolky masterchef recepty profiteroles slané recept profiterols kuličky z odpalovaného těsta plněné šlehačkou italské čokoládové profiteroles jak správně použít ztužovač šlehačky recept na profiterolky pošli recept-odpalované věnečky profiterolky profiterolky recept na profiterols profitroles plnene kulicky profiteroles profitirolky recepty na zákusky

Suroviny: voda, máslo, mouka hladká, sůl, vejce, čokoláda hořká, voda, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Profiteroles se šlehačkou aneb sladké bobečky mlsné rebečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qLE7