Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Profiteroles se šlehačkou aneb sladké bobečky mlsné rebečky

Z křehkého odpalovaného těsta upečeme drobné bochánky, které plníme jemnou a nadýchanou šlehačkou. Tím se také profiterolky liší od nám známých věnečků. Navíc je jejich povrch politý čokoládovou polevou, takže souhra chutí je opravdu dokonalá.

Hodnocení receptu je 5,0 (58×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

19. 11. 2012 15:06

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

z dávky vyjde asi 35 ks

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie17 030 kJ / 4 070 kcal
Bílkoviny61,29 g
Tuky299,58 g
Vláknina18,30 g
Cholesterol 1,49 g
Sodík 877 mg
Sůl2,13 g
Sacharidy273,08 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Iveta Fabešová Sladká Francie, upraveno.

A pro ty, kteří si něco chtějí o tomto cukroví přečíst, jsem zkopírovala nějaké povídání:

Profiteroles jsou tradiční francouzskou a italskou sladkostí. Jedná se o obdobu nám dobře známého větrníku, ale s tím rozdílem, že profiteroles jsou polité čokoládou, menší, a lehčí. Zatímco poctivý větrník vás dokáže zasytit, profiteroles do sebe můžete soukat jeden za druhým a přesto vás nebudou tížit v žaludku. A garantuju vám, že jakmile ochutnáte jeden kousek, budete chtít další. Těsto je nadýchané jako obláček, zjemňuje ho lehce sladká šlehačka a celý dezert korunuje silná vrstva hořké čokolády. Navíc k vytvoření tohoto zážitku stačí jen pár lžic cukru; dokonce si dovedu představit, že by dezert šel vytvořit úplně bez cukru, aniž by utrpěla jeho chuť. Co se týká přípravy, v postupu se neskrývá nic složitého, takže každý, kdo umí zapnout sporák, troubu a šlehač, se může směle pustit do díla! Doporučuji i začátečníkům, kteří chtějí někoho ohromit svými čerstvě nabytými cukrářskými schopnostmi.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

olahok

22. 11. 2012 17:24

Rebeko, vždyť já to měla jako fotopostup - PC u linky a krok za krokem jsem postupovala. Je to tak podrobné, přesně jak já potřebuji. Proto já ty Vaše recepty zbožňuji. Mám dotaz, na úterý
bych je chtěla upéct, neb bude náš předvánoční "babinec", myslíte, že když si je v neděli upeču (a nenaplním), budou v úterý jedlé (když je zachráním před rodinou)? Chtěla bych je udělat z dvojité dávky, jednu bych udělala "na slano" s nějakou pomazánkou, pochopitelně, bez té čokoládové čepičky.

rebeka rebeka

22. 11. 2012 17:13

olahok::-8 jsem nadšena:-! bravo:-!:-! jste nesmírně šikovná:-K
a jsem ráda, že vám to šlo i bez fotopostupu, snažila jsem se to rozepsat tak, aby to pochopili i začátečníci.. moc vám děkuju:-K

olahok

22. 11. 2012 17:09

Rebeko, díky za super rcp, vynikající navigation a, jako vždy, preciznost. Vše jsem učinila jak psáno, též dodržela všechna doporučení - a ono to funguje. Včera odpáleno, dnes pochváleno. Muka pekelná jsem zažívala, když jsem nesměla tu troubu otevřít, neb já jsem ta, která, protože si nevěří, věčně musí troubu otvírat. Ale ten výsledek! Jsou skvostné! Z neznalosti jsem si přidělala práci, udělala jsem ty bochánečky moc malé a moc velké "rozestupy", tak byly dva plechy. Ráno jsem jich pár naplnila a vzala kolegům do práce. Ptali se, proč jsem něčeho tak dobrého koupila tak málo - to je jejich pochvala. Všem doporučuji, je to boží. Rebeko, Vy jste ďáblík našeptavač!

misza misza

22. 11. 2012 12:36

To je paráda:-* Recept se mi líbí. Vypadá to jednoduše a já si recept ukládám. ;-)

magdalenka magdalenka

22. 11. 2012 12:24

sedmitecka:ja takéto bobáčky plním až v deň podávania...

sedmitecka

22. 11. 2012 11:58

rebeka:
no na dvou, protože jsem nevěděla jak moc "naskočí". Mám jich 37. U toho druhého se mi zdají uvnitř malinko nedodělané, myslíte, že pomůže,když je nechám ve vypnuté a zavřené troubě trochu dopéct?:-O Jinak už mi zbývá jen "olizovat" prsty a čekat až to budu moci zkompletovat.:-)) A ještě je schovat před mlsnou dcerou:-S, aby mi vydržely to zítřka.:-D:yes::yes:

rebeka rebeka

22. 11. 2012 11:48

sedmitecka: opravdu jste mě moc potěšila,ani nevíte jak:-8
a vy jste to měla na dvou plechách ( pleších?:-D ) mě to vešlo na jeden:-O Tak je v otevřené troubě necháte oba dva ty plechy

sedmitecka

22. 11. 2012 11:37

Děkuji moc za rychlou odpověď, potřebuju je totiž na zítřejší maminčinu oslavu, ale dělám je již dnes,aby byly odleželé. :-p Jinak si myslím,že postup byl napsán dost podrobně a to nejsem kdovíjak zkušená kuchařka a dokonce i já jsem to pochopila.:-8 Jen jsem trochu nepochopila jak je mám nechat vychladit v troubě,když mám plechy dva.:-O Ještě jednou moc děkuji za super jednoduchý recept.:-K:-K:yes::yes::yes::yes: potřebovala bych nějakého super pochvalného smajlíka, ty co jsou v nabídce jsou na pochvalu málo.:-K

rebeka rebeka

22. 11. 2012 11:26

sedmitecka: jsem opravdu ráda, že se povedlo:-K:-) a moc děkuju za odzkoušení, a i když chybí fotopostup, že jste to zvládla i bez něj:-)
No, mě šlehačka nespadla, použila jsem 40%, ale pokud jste dala ztužovač nebo taky použila tu 40%, tak by to mělo být O.K.;-):yes:

sedmitecka

22. 11. 2012 11:23

Dobrý den,dnes jsem poprvé dělala odpalované těsto podle Vašeho receptu a povedlo se, hurá:-O. Super postup.:-K Jen bych chtěla poradit,zda šlehačka do druhého dne po naplnění nespadne.Děkuji Posílám bodíka.:yes::yes::yes::yes:

Pajaja

21. 11. 2012 11:13

rebeka: ježiš, to je kvááása! A protože "věřím", :-)) že je to dietní, musím to vyzkoušet. :-p;-):yes:+

srettka

20. 11. 2012 22:21

No tyyyjo:-O ty ses paradne vybobčila:-) mas to senza, mlsani jak vino:-p:yes:

rebeka rebeka

20. 11. 2012 22:12

hazel: budu moc ráda, když vyzkoušíš;-) zvládneš to určitě:yes: když já, tak všichni:-D;-)
všm vám moc děkuji:-):-K

hazel hazel

20. 11. 2012 22:00

Opravdu krasne,mame rodinou oslavu,doufam ze se me povedou a oslnim s nimi ucastnici

Masula Masula

20. 11. 2012 11:42

Super:-!Ukládám a vyzkouším:-O;-):-K:yes:

1 2 3 4 5 6 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Další recepty

Tématické fráze: italské profiteroles profiterolky recept dorty a sladkosti aneb pečeme s láskou dorty a sladkosti aneb pečeme s láskou fotoalbum profiterol recept profiterolky masterchef recepty profiteroles slané recept profiterols kuličky z odpalovaného těsta plněné šlehačkou italské čokoládové profiteroles jak správně použít ztužovač šlehačky recept na profiterolky pošli recept-odpalované věnečky profiterolky profiterolky recept na profiterols profitroles plnene kulicky profiteroles profitirolky recepty na zákusky

Suroviny: voda, máslo, mouka hladká, sůl, vejce, čokoláda hořká, voda, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Profiteroles se šlehačkou aneb sladké bobečky mlsné rebečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qLE7