Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Profiteroles se šlehačkou aneb sladké bobečky mlsné rebečky

Z křehkého odpalovaného těsta upečeme drobné bochánky, které plníme jemnou a nadýchanou šlehačkou. Tím se také profiterolky liší od nám známých věnečků. Navíc je jejich povrch politý čokoládovou polevou, takže souhra chutí je opravdu dokonalá.

Hodnocení receptu je 5,0 (58×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

19. 11. 2012 15:06

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

z dávky vyjde asi 35 ks

Nutriční hodnoty

Energie17 030 kJ / 4 070 kcal
Bílkoviny61,29 g
Tuky299,58 g
Vláknina18,30 g
Cholesterol 1,49 g
Sodík 877 mg
Sůl2,13 g
Sacharidy273,08 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Iveta Fabešová Sladká Francie, upraveno.

A pro ty, kteří si něco chtějí o tomto cukroví přečíst, jsem zkopírovala nějaké povídání:

Profiteroles jsou tradiční francouzskou a italskou sladkostí. Jedná se o obdobu nám dobře známého větrníku, ale s tím rozdílem, že profiteroles jsou polité čokoládou, menší, a lehčí. Zatímco poctivý větrník vás dokáže zasytit, profiteroles do sebe můžete soukat jeden za druhým a přesto vás nebudou tížit v žaludku. A garantuju vám, že jakmile ochutnáte jeden kousek, budete chtít další. Těsto je nadýchané jako obláček, zjemňuje ho lehce sladká šlehačka a celý dezert korunuje silná vrstva hořké čokolády. Navíc k vytvoření tohoto zážitku stačí jen pár lžic cukru; dokonce si dovedu představit, že by dezert šel vytvořit úplně bez cukru, aniž by utrpěla jeho chuť. Co se týká přípravy, v postupu se neskrývá nic složitého, takže každý, kdo umí zapnout sporák, troubu a šlehač, se může směle pustit do díla! Doporučuji i začátečníkům, kteří chtějí někoho ohromit svými čerstvě nabytými cukrářskými schopnostmi.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dana61

20. 11. 2012 11:23

jsou hezoučké:yes::-D odpalované těsto není žádná věda jak píše rebeka a je jedno, zda se vejce přidávají do vařícího těsta nebo do vychladlého - podle mě je výsledek stejný, ale problém je opravdu jej správně upéct:-D:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 11. 2012 00:26

Ty bláznivá Doroto!! To bylo ale rolováníí!:-D Krásné a nezdá se mi to ani složité;-)

dzungila

20. 11. 2012 00:20

Rebeko, krásný bobečky se ti povedly.:yes:;-) Zdá se, že recept není ani moc složitý, a proto jsem si ho uložila a pokusím se o totéž. Snad budou i moje bobečky za něco stát...;-):-O Jasně, že bod!:yes:

Porada

19. 11. 2012 23:48

No neškodila by,:-),ale zkusím počítat ovečky.:-))

rebeka rebeka

19. 11. 2012 23:42

Porada: chcete pohádku:-8:-?:-D moc děkuju za palečky i kytičku;-):-)

Porada

19. 11. 2012 23:38

rebeka : no to jste mi neměla na noc dělat, teď neusnu.:yes::yes::-K

rebeka rebeka

19. 11. 2012 22:20

vladi: kujíí:-);-)

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

19. 11. 2012 22:19

rebeka: tak až budu dělat něco podobného, písnu, ju, zatím si poradím s podobnými recepty zde třeba od Evy Hubové, díky Nadi;-):-K

vladi vladi

19. 11. 2012 22:15

:-O profiteroles:-O - to si nezapamatuju ale "bobečky rebečky" to jo- vypadají super krásně-a že můžou být i bez cukru- v nejbližší době jdu na ně!!:yes::yes::yes:posílám bodíky /moc/:-D;-):-p:-p

rebeka rebeka

19. 11. 2012 21:52

varilamyskakasicku: jenomže Myško.. jak jsem již psala, dělala jsem to poprvé, a vůbec nevěděla, jak to dopadne:-8:-D;-)
tak příště:-8;-)
ale kdybys to chtěla dělat, ráda pomůžu, poradím;-):-)

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

19. 11. 2012 21:49

rebeka: no, škoda, já myslela, fotit postup trochu, mne to pak hodně pomůže, tak jindy:-K

rebeka rebeka

19. 11. 2012 21:13

varilamyskakasicku: to se teda omlouvám.. já to dělala dnes ale taky poprvé a jen podle receptu.. a v tom videu to není;-):-?
a děkuju:-):-K

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

19. 11. 2012 21:07

Hezounké, krásné, nejkrásnější, prostě Nadi, to je wow, ukládám, ale neumím, někdy to prubnu, ale až bude široko daleko prostě doma prázdno, škoda, že tam není nafocen trochu ten postup, jako u větrníků Evy Hubové, mne to vždy hodně pomůže:-K;-):yes:

maiva maiva

19. 11. 2012 20:00

Pěkné, určitě dobré pro mlsné jazýčky:-p+:yes:dala bych si:-D

savlinka savlinka

19. 11. 2012 19:57

REBÍÍÍ to je paráda:yes::yes::yes::yes:

1 3 4 5 6 7 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: italské profiteroles profiterolky recept dorty a sladkosti aneb pečeme s láskou dorty a sladkosti aneb pečeme s láskou fotoalbum profiterol recept profiterolky masterchef recepty profiteroles slané recept profiterols kuličky z odpalovaného těsta plněné šlehačkou italské čokoládové profiteroles jak správně použít ztužovač šlehačky recept na profiterolky pošli recept-odpalované věnečky profiterolky profiterolky recept na profiterols profitroles plnene kulicky profiteroles profitirolky recepty na zákusky

Suroviny: voda, máslo, mouka hladká, sůl, vejce, čokoláda hořká, voda, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Profiteroles se šlehačkou aneb sladké bobečky mlsné rebečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qLE7