Brambory s kapustou a restovanými hříbky

Eja57 Kuchařka: Eja57

Doba přípravy: 30 minut 2 porce Bezmasá jídla 3 názory

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

brambory na dvě porce
půl hlávky kapusty
velká miska hřibovitých hub
1 menší cibule
máslo
sůl
pepř
špetka mletého kmínu
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit očištěné brambory nakrájené na větší kousky v osolené vodě. Nakrájíme kapustu, vložíme do kastrolu s kouskem másla, osolíme, dusíme pod pokličkou za občasného podlití horkou vodou doměkka, ale ne na kaši.

  2. Větší kusy očistěných hub dáme do pánve s kouskem másla a nadrobno nakrájenou cibulí, opepříme, okmínujeme a za občasného míchání a ev. podlití trochou horké vody spíše restujeme než dusíme " na skus". Nakonec bychom měli mít jen maličko tekutiny. Osolíme.

  3. Měkké brambory slijeme, ručně šťouchneme nahrubo s kusem másla, přidáme kapustu, zlehka promícháme.
    Na talíři servírujeme věnec brambor s kapustou a doprostřed vložíme houby.

Poznámka

Kombinaci brambory + kapusta + houby jsme jedním okem zahlédla někde na netu, znovu už nenašla, ale pan Cuketka má skoro totéž ( Foto bude, stávkuje mi technika a zatím bych zapomněla, jak jsem to vařila.).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Brambory s kapustou a restovanými hříbky

Zapomněl/a jsem heslo