Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 347 kJ / 1 039 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,88 g |
Tuky | 5,91 g |
Vláknina | 59,35 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 69 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 153,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na cibuli osmažíme cibuli a česnek, přidáme čočku, nakrájenou zeleninu, kromě brambor, klobásku na kolečka, protlak, koření. Vše osolíme a podlijeme asi 2 dcl vody. Vaříme 15 minut.
Krok 2: Pak vše rozmixujeme ponorným mixérem a přidáme na kostičky nakrájené brambory. Vaříme, dokud brambory nezměknou. Zdobíme dle libosti osmaženou slaninou nebo uvařeným vajíčkem.
Zveřejněno 2. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čočka po baskitsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xpgk
Moje poznámka
Čočka po baskitsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xpgk
Nejnovější recepty
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno před 7 hodinami
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno před 7 hodinami
Zapečené plátky patizonu
Přidáno před 7 hodinami
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Piškotové řezy s tvarohovým krémem a ostružinovým přelivem
Přidáno před 7 hodinami
Grilované masovo-zeleninové špízy s bouchaným bramborem
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosové Raffaello řezy
Andreamamene před 2 hodinami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
petrjkt před 2 hodinami
Uzené vepřové koleno na rybízu a zázvoru v pomalém hrnci
zewlbeastboy před 4 hodinami
Krkovička z trouby
Viera19@seznam.cz před 5 hodinami
Džem z červeného rybízu
douver před 6 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z pánve
pesmax před 6 hodinami
Ostružinový džem
ivona.gresova@seznam.cz před 7 hodinami
Plněné papričky podle mé babičky
k.chytka@gmail.com před 8 hodinami
Provensálská vepřová kýta
E. J. K. před 8 hodinami
Staročeský bedlový kuba
NIDEC před 9 hodinami
Tématické fráze:
kuře po baskitsku,
čočka recept,
baskitské kuře,
čočka po baskicku,
černá čočka po po indicku,
jan čočka,
kureci nudlicky po baskydsku,
koření k čočce,
ryba po baskydsku,
vepřové po baskitsku,
baskitsko baskicko,
recept kuře po baskitsku,
kuře po baskitsku recept,
kuchařka: janadorazinova,
čočka se zeleninou a brambory,
čočka po baskytsku,
recepty na čočku,
čočka s protlaky,
šcocka po baskidsku,
recept čočka protlak paprika
Suroviny:
čočka,
protlak rajčatový,
cibule,
česnek,
mrkev,
paprika,
klobása pikantní,
brambory,
paprika sušená sladká,
pepř,
kmín celý,
sůl,
majoránka,
olej
Komentáře (25)
http://prirucka.ujc.cas.cz/
Ale to píšu jen proto, že se tu o názvu začalo diskutovat.
rozmarynaH: Nafocené??
Správně je baskický-viz.http://www.pravidla.cz/hledej.php?qr=Baskicko