Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 347 kJ / 1 039 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,88 g |
Tuky | 5,91 g |
Vláknina | 59,35 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 69 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 153,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na cibuli osmažíme cibuli a česnek, přidáme čočku, nakrájenou zeleninu, kromě brambor, klobásku na kolečka, protlak, koření. Vše osolíme a podlijeme asi 2 dcl vody. Vaříme 15 minut.
Krok 2: Pak vše rozmixujeme ponorným mixérem a přidáme na kostičky nakrájené brambory. Vaříme, dokud brambory nezměknou. Zdobíme dle libosti osmaženou slaninou nebo uvařeným vajíčkem.
Zveřejněno 2. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čočka po baskitsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xpgk
Moje poznámka
Čočka po baskitsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xpgk
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 11 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 16 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 18 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 20 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno 6. 5. 2025 05:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Maďarská rybářova polévka Halászlé
gedzitka před 17 minutami
Chia pudink s ovocem
nasr.ferid před 54 minutami
Krémová cibulačka
IIvveettaa před 4 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 11 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 11 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 13 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 13 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 13 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 13 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 14 hodinami
Tématické fráze:
kuře po baskitsku,
čočka recept,
baskitské kuře,
čočka po baskicku,
černá čočka po po indicku,
jan čočka,
kureci nudlicky po baskydsku,
koření k čočce,
ryba po baskydsku,
vepřové po baskitsku,
baskitsko baskicko,
recept kuře po baskitsku,
kuře po baskitsku recept,
kuchařka: janadorazinova,
čočka se zeleninou a brambory,
čočka po baskytsku,
recepty na čočku,
čočka s protlaky,
šcocka po baskidsku,
recept čočka protlak paprika
Suroviny:
čočka,
protlak rajčatový,
cibule,
česnek,
mrkev,
paprika,
klobása pikantní,
brambory,
paprika sušená sladká,
pepř,
kmín celý,
sůl,
majoránka,
olej
Komentáře (23)
http://prirucka.ujc.cas.cz/
Ale to píšu jen proto, že se tu o názvu začalo diskutovat.
rozmarynaH: Nafocené??
Správně je baskický-viz.http://www.pravidla.cz/hledej.php?qr=Baskicko