Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí chléb se syrovátkou

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

20. 1. 2013 10:51

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie8 565 kJ / 2 047 kcal
Bílkoviny61,85 g
Tuky11,80 g
Vláknina31,25 g
Cholesterol 6 mg
Sodík 172 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy407,75 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Po syrovatce je chleb lehce nakysly, chutove lehce pripomina chleb Sumava. Kurka je mirne krupava a stridka kremova. Cerstvy vydrzi az 5 dni.

http://www.toprecepty.cz/recept/31223-arabsky-laba...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

punticka89

8. 4. 2017 11:00

Chci se zeptat, neprichyti se mi chleba když nádoba není ničím vymazana ?

Elka

7. 3. 2017 08:06

Ráda bych chleba vyzkoušela, jen prosím o radu, jak dlouho "odpočinout" u bodu 2? Stačí třeba půl hoďky? Děkuji

dajsed

6. 11. 2016 18:01

:yes:

lilly

27. 2. 2015 12:18

Renata:Povedl se chleba v pekárně? Zatím nemám moc zkušeností a tak nedokážu odhadnout, který recept na chleba se dá použít i pro pekárnu.

Renata

20. 2. 2014 17:59

Tak holky, naše pekárna ho zrovna zpracovává, dneska už jsme měli i hotové žervé domácí takže se těším jak malé děcko až si ho dám s čerstvým chlebíkem. vypadá úžesně, doufám že se i mně povede a bud ok ikdyž jsem použila pouze chlebovou mouku.dávám bodík:yes:

Marie

9. 2. 2014 09:53

Potřebovala jsem sdělat syrovátku a našla jsem tento recept.Jen jsem to všechno naházela do pekárny a chlepa je úžasnej. Měkký několik dní. Budu dělat častěji.

aisha

1. 7. 2013 09:17

Airin: Moc dekuji za vyzkouseni, jsem rada, ze u vas chlebik chutna, moc me to potesilo..:-K:-K:-K

Airin

1. 7. 2013 08:10

Užasný chlebíček, už pár let peču pivní chleba, ale druhý den je suchý. Tento chlebíček je dnes ráno jak čerství, vřele doporučuji.
Syrovátku mám z lučiny, takže asi budu péct o duši, protože ta má u nás úspěch a spotřebe stoupá.
Aisho, děkuji za oba recepty.

aisha

18. 2. 2013 08:03

senky: Krasny chlebik..opravdu velmi povedeny..:yes::yes:..nadherne Ti popraskal..po zitne celozrnne mouce tolik nepraska. Dekuji za fotky a vyzkouseni..:yes::yes:

senky senky

17. 2. 2013 10:12

Upečeno dnes brzy ráno k narozeninové snídani a musím moc pochválit:yes::yes:
Měla jsem cca 300ml syrovátky, takže jsem podle receptu dodala 200ml vody a místo žitné celozrnné dala chlebovou:-p
Peču takové chleby v nádobě k pomalému hrnci na pečícím papíru 30 min na 230°C a 20 min na 200°C, když se mi zdá, že by mohl moc ztmavnout:-p přikryju kouskem pečícího papíru. Tentokrát vyšel na jedničku, jenom mohl být trošičku slanější, ale to je jen můj detail;-) Bodem jsem už hodnotila, ale přidávám:yes::yes::-K a foto.

dexulka

29. 1. 2013 16:08

aisha:Peču také na horní + dolní ohřev.Zkusím snížit tu teplotu na dopékání,ať je to pozvolnější a lépe se to ohlídá :-)Tmavší kůrka nám nevadí,ale už neměla daleko k černé :-))

aisha

29. 1. 2013 09:37

Dnes jsem pekla znovu, syrovatky jsem dala 400 ml a vody 100 ml . Bala jsem se, aby chleb nebyl moc kysely, ale je vyborny..;-)


dexulka: Opet jsem pekla 30 a 30 minut..jeste by mozna pomohlo, pecu na horni a dolni ohrev. Nebo zkuste 30 minut pect zakryte pri 230 stupnich, pak snizte teplotu a odkryte dopekejte..;-)..moc dekuji za vyzkouseni a pridani fotek, chlebik je super. Ze je tmavsi vubec nevadi, alespon vice krupe..:-K:-K


krups: Testo je lehce ridsi konzistence, kdyz naklonim misu s testem, pomalu se sune ke strane a kdyz ho po vykynuti prendam na pracovni plochu, krapet se rozleva do stran..;-)

dexulka

28. 1. 2013 23:53

Tak jsem se do toho pustila a vyšlo to :-) Použila jsem syrovátku z domácí Lučiny,kterou jsem si pak ten chlebík namazala :-p Jen budu muset příště upravit čas pečení,má trošku tmavší barvu,a to jsem pekla 30 + 10 min jen a musel rychle ven.Ale poslám bod i foto a ukládám ;-)

krups

28. 1. 2013 16:05

Mám jen dotaz, 500 ml tekutin (syrovátka 300 ml + voda 200 ml), není to mnoho na 550 g mouky?
Zdá se mně, že ten chleba (těsto) musí být řídký, poraďte prosím. Díky :-8

Ewellina Ewellina

25. 1. 2013 13:12

Chleba peču pravidelně s peč. papírem v dortové formě, v jánském skle, v pekáčku .. vždy perfektní. Váš úžasný krásných chlebík jdu zadělat do DP :yes: Bod za kůrku:-))

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí chléb domaci chleba chleb ze syrovatky chleba se syrovátkou chléb se syrovátkou chleba ze syrovátky recept na chleba syrovátka recepty recept na domácí chleba co se syrovátkou domáci chléb recept recepty ze syrovátky syrovatka recept recept na domácí chléb domácí chleba recept pečení se syrovátkou recepty se syrovatkou recepty na domácí chléb recepty na chleba syrovátka chleba

Suroviny: mouka celozrnná žitná, mouka chlebová pšeničná, syrovátka, voda, kmín drcený, droždí, sůl

TopRecepty.cz

Domácí chléb se syrovátkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wgmz