Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kočičák (lepenice trochu jinak)

Kočičák je vskutku zavádějící název tohoto pokrmu. Skrývá se pod ním vařené brambory, které jsou šťouchané s kouskem másla. K nim je pak přidáno dokřupava podušené zelí a vysmažená cibulka. Může se konzumovat samotné nebo podávat jako příloha.

Hodnocení receptu je 5,0 (44×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

30. 11. 2008 19:31

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie2 616 kJ / 625 kcal
Bílkoviny18,76 g
Tuky1,54 g
Vláknina29,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,45 g
Sůl6,00 g
Sacharidy121,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Kočičák chutná nejlépe s pečeným vepřovým a pivem, ale i samotný s mlékem je v naší rodině oblíbenou zimní večeří. Rozpis je pro 4 osoby.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jenda1 Jenda1

4. 4. 2009 11:17

Včera jsem kočičák vyzkoušel na večeři k pečenému jelítku a moc jsme si pochutnali.:-p Postup jsem si poněkud upravil díky Vašku Froňkovi. Vyškvařil jsem na kostičky nakrájenou uzenou slaninu, přidal nakrájenou cibulku, orestoval dorůžova, přidal kyselé zelí, které jsem jen prohřál, trošku připepřil a promíchal s rozšťouchanými brambory. Bylo to super a dnes udělám pro všechny kočičák ke kuřecí roládě s mletým masem. Kočičák si zaslouží bodíka.:yes::yes::yes:

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

24. 3. 2009 09:16

Jo Jo. To je jídlo našeho venkova. I u nás se dost jí. Hlavně v této době při zabíjačkách, když se dělá prejt na jitrnice.U nás se akorát vaří brambory ve slupce, pak se oloupané horké rozšťouchají v ohžátým sádle se se škvarkami a zelí se vmíchá vymačkané, přeřízlé, aby byly menší kousky - ALE SYROVÉ . Je to moc dobré. Báš kočičák jde téměř ke všemu smaženému. Např. viné klováse, domácí i kupované sekané,karbanátkům a jak jsem již psal k prejtu atd.+bodík.

bazalka

23. 3. 2009 18:26

Dělám přesně tak, se sádlem nebo ještě lépe s rozškvařenou uzenou slaninou. Nakonec dám v pekáčku zapéct do zlatova. :yes:

Paprika Paprika

3. 3. 2009 21:07

Maris, krásná fotka - ten mantinel kolem lepenice nemá Chybu :yes::yes::yes:

maris maris

3. 3. 2009 18:13

Lepenici máme moc rádi, s vinnou klobásou je vynikající:yes:

Bibinka Bibinka

12. 1. 2009 15:02

Terezko a Karolíno, jak můžete říkat "hnus", když jste to sami ani nejedly jak píšete.:-? To teda vůůůbec není fér:-! Některá jídla nemusí hned na první pohled vypadat jak z katalogu a přesto jsou výborné. To Vaše vyjádření se mi prostě nelíbí.:-//

tejaja tejaja

12. 1. 2009 14:48

terezka a karolínka, hnus je vyjadrovať sa o recepte a fotke vašimi slovami. Troška slušnosti dievčatá...:-//;-):-//

terezka a karolinka grucopovi

12. 1. 2009 14:23

vypadá to jakö by to uz nekdo jedl je to hnus na pohled pac jsme to nejeddly

Jikotka Jikotka

3. 12. 2008 17:59

Já to zelí jedla ještě syrové,jedna porce kočičáku mi zbyla k večeři,to budu zdravá!!! Je to fakt bašta a já to celý život neznala !!! :-p:-p:-)

Lusinda79

3. 12. 2008 16:07

To jsem ráda Jiřinko, že chutnalo.Teď v zimě to zahřeje a pokud se zelíčko nedusí dlouho tak i doplníme vitamínky a zaženeme chřipajznu.

Jikotka Jikotka

3. 12. 2008 16:04

Dneska jsem kočičák udělala a moc jsme si pochutnali:-p:yes:

Paprika Paprika

2. 12. 2008 10:47

Já znám oba názvy. Mám příbuzné v jižních čechách. A je to fakt dobrota - třeba s prejtem :-p:-p:-8:-8

Lusinda79

1. 12. 2008 20:26

Jéé Marti to jsem ráda, že to taky někdo zná pod tímto názvem.:-8

Marta Marta

1. 12. 2008 20:23

ano, ano, musím potvrdit, je to kočičák, název lepenice mi byl dloooho utajen :-)). Jak já to v dětství milovala :-p.

Lusinda79

1. 12. 2008 19:58

Jde k tomu i buřtík nebo párek, kočičák se tomu říká v jižních Čechách odkud pochází moje babička.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: lepenice jihočeský kočičák lepenice recept bramborový kočičák recept na lepenici lepenice z brambor kočičák z brambor recepty lepenice bramborova lepenice domácí sekaná s lepenicí jídlo lepenice co je lepenice jihočeská lepenice jak se dělá kočičák lepenice se zelím příloha kočičák recept lepenice jak se vaří kočičák co je to lepenice kočičák-recept

Suroviny: brambory, zelí kysané, cibule, olej, kmín celý, sůl, máslo

TopRecepty.cz

Kočičák (lepenice trochu jinak)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6DV