Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 253 kJ / 300 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,40 g |
Tuky | 2,08 g |
Vláknina | 15,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 60,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jablka rozkrojíme napříč v horní třetině a z dolní částí odstraníme ohryzek - jde to velmi dobře nožem, někdo ale preferuje při práci lžičku.
Krok 2: Díky tomu nám vznikne jakási nádobka, do které dáme na dno tři rozinky, lžičku klikvové marmelády a lžičku přírodního cukru. Na konec na řez horní části a cukr nakapeme trošku citronové šťávy.
Krok 3: Jablko zaklopíme, dáme na plech a pokračujeme stejně se zbylými třemi jablíčky.
Krok 4: Plech vložíme do trouby rozpálené na 180°C a upečeme - mělo by to trvat přibližně půl hodinky.
Krok 5: Podáváme teplé, mlsouni mohou jídlo ozdobit ještě kopečkem šlehačky s cukrem.
Zveřejněno 12. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené jablko s klikvou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7JrO
Moje poznámka
Pečené jablko s klikvou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7JrO
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 13 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 17 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno 19. 8. 2025 22:56:11
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno 19. 8. 2025 22:26:09
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno 19. 8. 2025 21:49:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová pečeně na tymiánu
E. J. K. před 6 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 8 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 8 hodinami
Svíčková na smetaně
Pozde před 9 hodinami
Hovězí na pepři
Pozde před 9 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 10 hodinami
Francouzské brambory
jjj82 před 10 hodinami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 10 hodinami
Obyčejný hrnkový chleba
Lucie Hertlova před 11 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 13 hodinami
Tématické fráze:
klikve svatba,
co jsou klikve,
co jsou klikve wikipedie,
klykve,
klikve-recepty,
pecene jablko,
klikvová šťáva,
klikva-recepty,
klikev,
rozkrojené jablko,
klikva marmelada,
klikva svatba,
marmeláda z klikvy,
co to jsou klikve,
zavařenina s klikve,
klikvova marmelada,
klikvová marmeláda recept,
jablka se zavařeninou a pečená,
pečená jablka,
kikve
Suroviny:
jablko,
zavařenina klikvová,
cukr,
šťáva citronová,
rozinky,
šlehačka
Komentáře (10)
jedná se o tradiční litevskou či polskou kuchyni, která se rozšířila ještě do Běloruska a na Ukrajinu.
a jinak je opravdu dobrý. Někdy až budu mít rozmraženou klikvu tak ho udělám a hodím sem recept (je to banálně jednoduché)
Pro ty, co by klikvu neznali
http://cs.wikipedia.org/wiki/Klikva_bahenn%C3%AD