Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 253 kJ / 300 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,40 g |
| Tuky | 2,08 g |
| Vláknina | 15,60 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 20 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 60,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jablka rozkrojíme napříč v horní třetině a z dolní částí odstraníme ohryzek - jde to velmi dobře nožem, někdo ale preferuje při práci lžičku.
Krok 2: Díky tomu nám vznikne jakási nádobka, do které dáme na dno tři rozinky, lžičku klikvové marmelády a lžičku přírodního cukru. Na konec na řez horní části a cukr nakapeme trošku citronové šťávy.
Krok 3: Jablko zaklopíme, dáme na plech a pokračujeme stejně se zbylými třemi jablíčky.
Krok 4: Plech vložíme do trouby rozpálené na 180°C a upečeme - mělo by to trvat přibližně půl hodinky.
Krok 5: Podáváme teplé, mlsouni mohou jídlo ozdobit ještě kopečkem šlehačky s cukrem.
Zveřejněno 12. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené jablko s klikvou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7JrO
Moje poznámka
Pečené jablko s klikvou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7JrO
Nejnovější recepty
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 1 hodinou
Omeleta se žampiony
Přidáno před 2 hodinami
Vločková polévka se zeleninou trochu jiná
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové z jednoho hrnce
Přidáno před 12 hodinami
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 16 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Francouzský hruškový koláč
Darina před 1 minutou
Vepřové na houbách
Darina před 11 minutami
Hraběnčiny výborné řezy
Rasice před 1 hodinou
Kuřecí čína
mcmiruska před 1 hodinou
Vepřová plec po venkovsku
limosek před 2 hodinami
Mleté vepřové maso na Kunovjance
limosek před 2 hodinami
Honzovy kynuté buchty
kimlo před 2 hodinami
Tvarohové lívance
boomgo před 2 hodinami
Francouzské brambory s mletým masem
Libotovska před 4 hodinami
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 13 hodinami
Tématické fráze:
klikve svatba,
co jsou klikve,
co jsou klikve wikipedie,
klykve,
klikve-recepty,
pecene jablko,
klikvová šťáva,
klikva-recepty,
klikev,
rozkrojené jablko,
klikva marmelada,
klikva svatba,
marmeláda z klikvy,
co to jsou klikve,
zavařenina s klikve,
klikvova marmelada,
klikvová marmeláda recept,
jablka se zavařeninou a pečená,
pečená jablka,
kikve
Suroviny:
jablko,
zavařenina klikvová,
cukr,
šťáva citronová,
rozinky,
šlehačka
Komentáře (10)
jedná se o tradiční litevskou či polskou kuchyni, která se rozšířila ještě do Běloruska a na Ukrajinu.
a jinak je opravdu dobrý. Někdy až budu mít rozmraženou klikvu tak ho udělám a hodím sem recept (je to banálně jednoduché)
Pro ty, co by klikvu neznali
http://cs.wikipedia.org/wiki/Klikva_bahenn%C3%AD