Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Irský sen s tvarohem

Připravili jsme si pro vás recept na řezy inspirované famózními irskými dortíčky. Křehké těsto plné kakaa, voňavé po oříšcích, můžete buď vyválet a nebo důkladně vychladit a nastrouhat. Zvláčněné je svěží tvarohovou náplní s vanilkou a citrónem.

Hodnocení receptu je 5,0 (47×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 20 min

90 min (70 min příprava + 20 min tepelná úprava)

2. 3. 2013 17:33

Suroviny pro 2 plechy

2 plechy

Nutriční hodnoty

Energie57 967 kJ / 13 855 kcal
Bílkoviny390,65 g
Tuky668,85 g
Vláknina89,15 g
Cholesterol 1,54 g
Sodík 2,29 g
Sůl6,42 g
Sacharidy1 523,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Množství je na dva velké plechy.

Pro všechny kritiky, tvarohový strouhaný koláč mě strouháním na povrchu pouze inspiroval, ten znám od dětství a mám ho také moc ráda, ale toto těsto je tak křehoučké, že když jsem ho po prvé zkoušela oběma plackami dole i na povrchu, při krájení moc praskal. Spodní je vláčné, díky tvarohu. A tak jsem ho příště na povrch nastrouhala a vše bylo perfektní. Jde zde hlavně o úžasnou a identickou chuť irských dortíčků, která je přímo mňamozní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Simona Skolakova Simona Skolakova

6. 3. 2013 16:58

PaprsekAdriana:Adriano jsem ráda,že jsem tě povzbudila a líbí se mi tvůj komentík.Těším se na Tvoje další recepty a věřím,že budou pro nás všechny opět přínosem,člověk se stále učí a vyhledává to nejlepší i recept známý v pozměněné podobě;-):yes:

Jana Pá

6. 3. 2013 16:26

Náhodou mně se to líbí a ukládám si:yes::-p:-)), krásné foto:yes:

Adriana

6. 3. 2013 16:14

Zdena z JM: O to já opravdu v žádném případě nestojím.Ani trošku se nečertím,natož,abych se zlobila. Přijde mi trapná kritika na všech receptech tady na tom serveru. Lidi řeší hovadiny. Jako,že recept, do školní jídelny,což je dosti k smíchu a já bych to vůbec neřešila a místo toho,šla dělat něco užitečného.;-) Přeji Všem krásný den plný sluníčka a pohody a hlavně s úsměvem.:-D :-K

Zdena z JM

6. 3. 2013 13:52

PaprsekAdriana:Adriano,proč tolik zloby.Já v těch komentářích žádné urážky a napadání Tvé osoby nevidím.Jen si pár pisatelů dovolilo upozornit,že hodně podobných nebo stejných receptů jsou zde mraky.A na tom přece není nic špatného.Někomu to nevadí a někomu ano,tak na to upozorní.Chce to trochu nadhledu a ne se hned čertit.V životě Tě nebude jen každý chválit.

rebeka rebeka

6. 3. 2013 12:30

Marie Cafourková: ano:-O:-?:-? tak potom v takové "závodce" bych se ráda stravovala;-):-)

Mupiček

6. 3. 2013 12:15

Ahoj všichni. Já sám moc vařit neumím, ale baví mne koukat se na recepty a na obrázky k nim přiložené. Některé jsou tak hezké a snad i dobré, že jsou doslova vyzývavé ve smyslu "udělej to". Ale proč píši. Četl jsem níže uvedené komentáře a je mi z toho smutno. V hlavě se mi vybavují epizody z nekonečného TV seriálu Prostřeno, hlavně ty, kde si jdou lidé kvůli finanční hotovosti po krku. V lidech není úcta k vytvořeným hodnotám a nemají radost z toho, když se jim něco povede. Neocení tu snahu druhých, že chtěli pro ně něco a hlavně dobře udělat. Že jsou tu i již uvedené recepty podobného charakteru? Já tyto vylepšené receptury beru jako inovaci těch starších předpisů. Vážím si lidí, kteří něco umí a dělají to poctivě. Těch lidí, co chtějí těm druhým udělat radost a dobře je třeba i pohostit. Právem u mne většina z vás, kteří tu "nosíte svoji kůži na trh" patří. Děkuji vám za inspirace k obohacení našeho jídelníčku a všem bych vám dal své body.

Marie Cafourková

5. 3. 2013 20:05

Recept jako pro závodní kuchyni....

jarka skrobakova

4. 3. 2013 18:40

máš je krásné i foto :yes::yes::-K

PaprsekAdriana PaprsekAdriana

4. 3. 2013 17:42

Simona Kucerova: Strašně moc děkuji Simonko. Mě je to opravdu moc líto.Nikdy by mě nenapadlo někoho napadnout, či nějak kritizovat v tom,jestli tady něco jiného je, sama se dívám na 10 podobných receptů a přesto mě zaujme a je pro mě lákavý jen jeden a ten, kdyby tu nebyl, tak vlastně ten druh moučníku ani neupeču.Kdybych tu nebyla registrovaná a nic tu neměla, chodila bych se v tichosti učit tomu, co neumím a na kukačku na fotky a jako ta, která se tu učí od zkušených a šikovných a hledá inspiraci, občas s něčím sama vyskočí, protože se jí to vyvede a má radost s kterou se chce podělit, nikdy bych netušila, že je v lidech tolik síly jen k upomínání a hledání čehosi tak divnýho.Pravda je, že takových moučníků je tu vážně mnoho, na to já se vůbec nepodívala. Jinak bych sem s ním vůbec nešla.Ale když se na to podívám svýma očima, pro mě, kdyby tu bylo 100receptů např,jednoho druhu dortu,zamlaskám si u každého a vždy mě v každým zaujme něco jiného ale sáhnu např.nakonec na ten 99 recept, který mi je něčím příjemný.A kdybych mohla, pochválím tu úplně každého, kdo něco vytvoří.Někteří lidi musí být asi strašně nešťastný, když jen vylučují těmi špatnými myšlenkami. A víte co? Nejdůležitější je, že moje celá rodina mlaská a chválí, že je to mnohem chutnější a křehčí, než klasika na kterou byli zvyklý. No jo, no, mě to jen přišlo moc líto a mrzí mě to i u cizích receptů, co někdo stále napadá.:-(
Moc děkuji Simonko :-K:-K:-K

rebeka rebeka

4. 3. 2013 17:18

Simona Kucerova: naprosto s tebou souhlasím:yes::yes:
a autorce připisuku další bod.. já např. o takových řezech nikdy neslyšela,a to jsem, prosím, mlsná jako koza:-D:-D:-D
a mmch.. krásné foto:-K;-):-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

4. 3. 2013 16:55

PaprsekAdriana:Adriano,chápu tvé rozhořčení,ale jak víš lidi jsou různí a když člověk jde s něčím jak se říká na trh,tak musí počítat i s kritikou;-)já bych jí přijala a myslela si své.Je tady spousty lidiček,kteří tvůj recept ocení;-):yes:Je dobře popsaný,vyfocený a vypadá krásně,jistě ho dost topáčků vyzkouší podle tebe a když vidím,že má 10bodíků,tak to není tak zlé a já ti přidám bod taky,recept na řezy podle tebe se mi moc líbí;-):yes:+1A ukládám do oblíbených a ráda vyzkouším ty tvé;-):-p:-K

PaprsekAdriana PaprsekAdriana

4. 3. 2013 16:35

myšlenka: ne, ty chytrá horákyně, přidala jsem tam skořici,ořechy, citonovou kůru,je úplně jiná gramáž mouky, vejce a kakaa je poměrně skoro o 100g více.Pokud je tu tvarohových buchet hodně pak jistě tento recept není pro tebe a měla by jsi se zaměřit po těch mrakách a těch se řídit!A CELKOVĚ POVÍM VÁM VE VÁS LIDECH JE TOLIK ZLOBY,ŽE JEDINÉ CO VÁS BAVÍ, JE LIDI KRITIZOVAT A PODEZÍRAT A SAMA ZROVNA TY TU NEMÁŠ ANI PATKU OD ROHLÍKU! KDYŽ SE DÍVÁM NA KOMENTÁŘE U RŮZNÝCH I JINÝCH RECEPTŮ, JE TO SAMÉ TO UŽ JSEM TU VIDĚL, TO JE DIVNÝ RECEPT, TO JE TOLIK KRITIKY,NAPADÁNÍ A ZLOBY V LIDECH, ŽE JÁ OSOBNĚ UŽ BYCH SEM NEDALA ANI SVĚTOBORNÝ NÁPAD O KTERÉM VÍ DOSUD JEN MOJE BABIČKA. MĚ STROUHANÝ KOLÁČ INSPIROVAL POUZE VZHLEDEM A TĚSTO JSEM MĚLA ZÁKLADEM LINECKÝHO TĚSTA, KTERÉ JSEM PAK DOPLŇOVALA DO PŘÍCHUTĚ IRSKÉHO CUKROVÍ.VELICE MĚ MRZÍ,ŽE MÍSTO VYPISOVÁNÍ SUROVIN,GRAMÁŽÍ A POSTUPU U PC PRO TAKOVÉ LIDI PLNÉ KRITIKY JSEM SE NEVĚNOVALA NĚČEMU, Z ČEHO ČLOVĚKU NENÍ JEN SMUTNO .TYTO STRÁNKY JSOU HORŠÍ, NEŽ POSTAVIT SE JAKO TERČ NA STŘELNICI.TY I VŠICHNI OSTATNÍ SI ŘÍKEJTE A URÁŽEJTE, JAK CHCETE.PRO MĚ TADY DÍKY BOHU S TAKOVÝMI LIDMI NENÍ NA MÍSTĚ TRÁVIT SVŮJ ČAS.

myšlenka

4. 3. 2013 11:34

PaprsekAdriana: koláč je krásný! Ale říkej si co chceš, je to kakaový strouhaný tvarohový koláč. . . Jen ty oříšky si tam přidala. :-* A těch tu je mraky. :-S

PaprsekAdriana PaprsekAdriana

3. 3. 2013 08:55

Martin Staněk: Děkuji rošťáku :-*

Martin Staněk

3. 3. 2013 08:53

Buchtička je jako sen, famózní, úžasná, už jsem si kvůli ní dal třetí kafíčko, s vůní ranní kávy se její chuť ještě znásobuje. Moc se Ti povedla Adinko :-) :-K

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recept na řezy ranní rosa buchta ranní rosa moucnik ranni rosa řezy ranní rosa ranní rosa recept koláč ranní rosa buchta raní rosa ranní rosa buchta buchta raní rosa recept ranní rosa buchta recept raní rosa recept ranní rosa recept buchta raní rosa nejlepší recepty - ranní rosa recept ranní rosa irský sen dezert ranní rosa irský sen s tvarohem strouhaný tvarohový koláč na plech recepty ranní rosa

Suroviny: mouka hladká, ořechy vlašské, cukr moučkový, prášek do pečiva, kakao holandské, skořice mletá, kůra citronová, tuk hera, vejce, tvaroh, cukr vanilkový, vejce, kůra citronová kandovaná, rozinky, oříšky, citron, cukr moučkový, rum, mléko, tuk hera, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Irský sen s tvarohem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6V3V