Suroviny
Porce: cca 8 větších rohlíků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 806 kJ / 1 627 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 52,50 g |
| Tuky | 7,70 g |
| Vláknina | 15,10 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 11 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 329,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto vypracujeme v pekárně. Suroviny dáme je v pořadí, jak jsou uvedeny. Vůbec se nelepí, skvěle se s ním pracuje.
Krok 2: Mělo by vyjít na 8 větších, nebo 16 menších rohlíků.
Krok 3: Vypracujeme si 8 malých bochánků.
Krok 4: Každý bochánek vyválíme do obdélníku-jak to půjde, na konci necháme těsto vyšší a od té strany vyválíme rohlík. Pak jej ještě dlaněma válíme tak dlouho, až je rohlík delší, než po zarolování.
Krok 5: Položíme je na plech s pečícím papírem, postříkáme je vodou, posypeme solí a kmínem.
Krok 6: Dáme buď na teplé místo, nebo do trouby na 50 stupňů na zhruba 20 minut, aby ještě nakynuly.
Krok 7: Pak přidáme na 200-220 stupňů, každý podle své trouby a pečeme 20 minut.
Zveřejněno 26. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slané rohlíky od Čistinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yAPV
Moje poznámka
Slané rohlíky od Čistinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yAPV
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 6 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 20 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 20 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 21 hodinami
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno před 22 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 2 minutami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 1 hodinou
Tvarohová štola
Petra.J. před 1 hodinou
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 2 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 2 hodinami
Hrníčková bábovka
Barun před 2 hodinami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 3 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 4 hodinami
Zelňačka (klasika)
Darwin před 4 hodinami
Tématické fráze:
čistinkina vareška,
slane rohliky,
čistinkina vareška.s.k,
báječná vareška,
čistinkinavareska,
čistinkina vareška.,
slané rohlíčky,
recept na slané rohlíky,
pekárnománie recepty,
domácá rohlík,
vareška,
recept slané rohlíčky,
čistinkyna vareška,
slané rohlíčky recept,
recept na rohliky,
recept na slané rohlíčky,
recept slani rohlíky,
slane rohliky recept,
super rohlikyy recepty cz,
cistinkina vareska.sk
Suroviny:
voda,
droždí,
sladěnka,
káva mletá,
sůl,
olej,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
kmín celý,
sůl hrubozrnná
Komentáře (30)
Pokračování v 9.50
Tá finta s kávou je od jedného starého pekára...do pečiva sa dáva
sladenka, alebo melasa....a ked nemali, sladili hnedým rozpusteným
cukrom a prisypali trošku kávy na farbu....
Melasa aj sladenka má tak trochu kávovú vôňu a pečivu dodá farbu a chuť.
Pečivo je trocha tmavšie než obyčajné.
Miška ak nemáš sladenku, ani melasu...daj hnedý cukor a na špičku lyžičky mletej zrnkovej kávy (toho prášku)..
Doufám, že tam taková kuchařka, jako je Táňa-Čistinka neradila tu kávu jen tak, abychom měli o čem diskutovat
i když si myslím,že Tvým krásným rohlíkům neublížila..
už jsem založil a vyzkouším.