Medové jidáše
Tradiční velikonoční jidáše, které připravujeme na Zelený čtvrtek, chutnají díky medu a dostatku másla v těstě výborně. S přípravou nám může pomoci i domácí pekárna, díky které zvládneme kynuté těsto velmi snadno.
Suroviny pro 18 kusů
18kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 701 kJ / 3 514 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,15 g |
Tuky | 148,86 g |
Vláknina | 16,68 g |
Cholesterol | 820 mg |
Sodík | 525 mg |
Sůl | 1,27 g |
Sacharidy | 458,96 g |
Postup přípravy
Krok 1: Droždí rozmícháme ve vlažném mléce, přidáme žloutky, med, prosátou mouku a sůl.
Krok 2: Nakonec přidáme máslo a vše vymíchejte ve vláčné těsto. Mícháme tak dlouho, dokud se nezačne odlepovat od stěn mísy a není krásně hladké.
Krok 3: Těsto přikryjeme a necháme v teple kynout asi 1 hodinu.
Krok 4: Poté jej rozdělíme na 18 dílků. Z každého dílku vytvoříme uzlík nebo jiný tvar.
Krok 5: Jednotlivé kousky klademe na plech vyložený pečicím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme ještě 30 minut kynout.
Krok 6: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Před pečením jidáše potřeme vejcem nebo zbylými bílky.
Krok 7: Pečeme asi 12-15 minut, dokud nejsou krásně zlatavé.
Zveřejněno 28. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medové jidáše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0og7
Moje poznámka
Medové jidáše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0og7
Nejnovější recepty
Pudinkové BeBe řezy
Přidáno před 3 hodinami
Topinky se salámovo-vaječnou směsí
Přidáno před 16 hodinami
Mini chlebíčky s tataráčkem z uzeného lososa
Přidáno před 17 hodinami
Medailonky se žampiony a paprikami
Přidáno před 17 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy, sypané strouhaným vajíčkem
Přidáno před 17 hodinami
Pražma na grilu s bylinkami
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Překvapivá, smažená drůbeží játra
skrona před 13 minutami
Lehký salát z ledového salátu
helen.fon@seznam.cz před 2 hodinami
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Koubicka před 10 hodinami
Cukeťák podle Kateřiny Winterové
matousekk před 10 hodinami
Brambory se dvěma druhy hub na kyselo
Sahula před 10 hodinami
Máčanka ze sušených hub
Sahula před 10 hodinami
Cuketové placičky
Issis před 12 hodinami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
motelij před 14 hodinami
Kefírka s kokosovým krémem
LilianaKofronova před 14 hodinami
Čínský okurkový salát
Marcela0123 před 14 hodinami
Tématické fráze:
medové jidáše,
medové jidášky,
medové jidáše recept,
medoé jidáše,
jidáše nejlepší recept,
jidaše recept,
medový jidáši s ořechy,
jidáše medové recept,
velikonoční jidáše medové,
jidase polohruba drozdi,
nejlepší recept jidaše,
medové jidáše s ořechama,
medove jidase recepty,
recept na medové jidáše,
medový jidáši,
recept jidáše,
velikonoční jidáše top,
medové jidaše z pekárny,
jidáše medové,
nejlepší medové jidáše
Suroviny:
mouka polohrubá,
mléko,
med,
sůl,
droždí čerstvé,
máslo,
žloutek,
vejce
Komentáře (4)