Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karlštejnský koláč

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

14. 4. 2013 12:03

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie13 531 kJ / 3 234 kcal
Bílkoviny54,00 g
Tuky8,47 g
Vláknina41,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 43 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy715,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jablka můžeme dochutit jako na štrůdl.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

kacisek

30. 5. 2015 10:50

MARTA: zkuste nůž s pilkou(dortový) nebo namočený v horké vodě.:-))

MARTA

29. 5. 2015 18:12

kritika paní Aleny mi připomíná rčení o Všeználkovi:no:,né že bych se chtěla dotknout vašich znalostí ohledně pečení a vaření. Já mám,ale jiný problém poraďte jaký nůž použít na krájení řezů ať politých čokoládou,krémových nebo s želatinou.Mám je vždycky kostrbaté a to vychladlé nebo z lednice a výsledek je stejný. Prosím o radu a děkuji:-K

Jana

24. 11. 2013 14:35

poprve se mi moc nepozdaval,jablka byla jeste stavnata a kolac byl dost mokry,ikdyz jsem ho delala presne podle Vitkova receptu.Dneska jsem to tu cetla a skusila jsem znovu,ale jine davkovani a super!
Takze davka na velky plech:750g hrube mouky,250g kryst.cukr,jeden vanilkovy a jeden skoricovy a 1250g nastrouhanych jablicek.Na pec.papir nasypu 1/2 mouky smichane s cukrem,pokladu rovnomerne 1/2 nastrouh.jablicek,pak nasypu pulku ze zbyle mouky,opet jablicky a zasypu zbytkem mouky.Pak nakrajim tenke platky masla,abych pokryla celou plochu a pecu na 180st.az vrch krasne zcervena...je fakt vyborna...;-)

helwe59 helwe59

20. 10. 2013 12:30

Laďka:Děkuji za reakci i když jsem byla přesvědčená že už koláč zkoušet nebudu,zkusím ještě podle vašeho návodu a dám do dortové formy.Pečení zdar:-D:-K

Naďa

20. 10. 2013 10:51

v čem to pečete? na plech je toho asi málo? :-O

PaníDagmar

19. 10. 2013 15:32

Mužu tam dat heru jako maslo ??? :-)

Laďka

7. 7. 2013 11:17

helwe59: Bohužel jsem na tento recept narazila až teď :-8, tak snad ještě stojíte o odpověď - já dělám z 250 ml hrubé mouky, dětské krupičky a cukru (250 mililitrů od každého). Tuto "hromadu" rozdělím na 3 části, a jablka strouhám, takže pustí hodně šťávy. Dělám v dortové formě o průměru 23,5 cm. Je pravda, že koláč je lepší až druhý den, když zvláční.

tejaja tejaja

26. 5. 2013 16:10

Jana Remkova: Ďakujem Janka, len som sa nechcela dotknúť autorky :-8

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 5. 2013 16:02

tejaja: Terezko, krásná fotka a kritika přece nevadí, když není vysloveně rýpavá. Ty jsi vyzkoušela a máš plné právo říct, co ti na něm případně nechutnalo;-)

spagetka spagetka

26. 5. 2013 16:00

Já souhlasím s Terezkou, mě tenhle koláč taky neoslovil, dělám jiný, typ švédského a ten nám moc chutná.

tejaja tejaja

26. 5. 2013 15:53

Koláč bol voňavý, chutný, ale akosi dosť tvrdý. Je to pravdepodobne tým, že ho nič nekyprí. Asi som výnimka, ale viac ho asi robiť nebudem, dám prednosť iným jablkovým koláčom. :-8 Ospravedlňujem sa, nemá to byť kritika, ako vidím, väčšine chutí. ;-)

Irrena Irrena

16. 4. 2013 14:10

Dneska jsem ho upekla a je moc dobrý:yes::yes::yes::yes:

Daniela

16. 4. 2013 13:55

Pani Aleno,Vy jste asi vynikající kuchařka,která má hodně kuchařské fantazie.Každý nemá takový talent jako Vy,ale to ještě neznamená,že když znáte nějaký recept(třeba z televize)tak ho musí znát automaticky každý.Ja taky hodně peču a ráda pročítám recepty,které tu dávají ostatní fanynky pečení a nikdy by mě nenapadlo kritizovat tyto recepty.Já bych chtěla vědět jestli,když umíte tak dobře kritizovat,tu máte nějaký svůj originální recept:-?

kacisek

16. 4. 2013 09:21

Alexiss:opravdu ne

Alexiss Alexiss

15. 4. 2013 23:10

jirholu: Díky moc, tak nejspíš zkusím, jablka by byla, chuť taky. :-p:-8:-8:-D

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: karlštejnský koláč pavel vítek sypaný jablečný koláč karlštejnský jablkový koláč podle pavla vítka karlstejnsky kolac pavla vitka karlštejnský jablkový koláč karštejnský koláč karlštejnské řezy karlštenský koláč kolac podle pavla vitka karlštejnsky jablečný koláč karlštejský koláč jablkový koláč pavla vítka jablkový koláč od pavla vítka jablečný koláč podle pavla vítka karlštejnský štrůdl karlštesky kolač sypaný karlstejnsky kolac sypaný koláč pavla vítka karlštejnský sypaný koláč dýňová polévka pavla vítka

Suroviny: mouka polohrubá, cukr krystal, jablko, cukr skořice, skořice mletá, máslo

TopRecepty.cz

Karlštejnský koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jgnB