Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rump steak v bylinkách

Rump steak je opravdu velmi libové a šťavnaté hovězí maso, které tepelně připravujeme jen krátce. Spojení s bylinkami, jako je rozmarýn a tymián, k masu dokonale ladí. Podáváme s opečeným toustem a zeleninou.

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 18 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 8 min bez doby odležení

18 min (10 min příprava + 8 min tepelná úprava, bez doby odležení)

31. 5. 2013 13:55

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Můj první steak z hovězího masa a jsem na něj právem pyšná. Nikdy jsem neměla odvahu se do toho pustit už pro cenu tohoto masa. 1 kg stojí kolem 400 Kč. Býček by neměl být starší, než 24 měsíců při porážce.

Maso není měkké, jako třeba z tlakáče, ale je křehké, skvělé, dá se dobře krájet. Moc jsem si pochutnala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

31. 5. 2013 18:30

rebeka: Díky, Nadi. Člověku je z toho někdy na nic. Měla jsem takovou radost, že se mi to povedlo a fakt jsem si tím nebyla vůbec jistá. Říkala jsem si, že se to pokusím napsat tak, aby to mohli vyzkoušet všichni, co ještě nenašli odvahu. Pak příjde chytrolín, který kritizuje všechno, i foto. O foto nejde, pořád se s tím biju, ale o to jídlo..Nejde o kritiku, ale u některých lidí mám pocit, ikdyž jsou neregistrovaní, že mne osobně znají a schladí si na mně žáhu. Ach jo.:-S

Pejli Pejli

31. 5. 2013 18:21

Naděžda Votáhlová: Drahá Naděždo, velice ráda bych se nechala přiučit, jak se správně dělá, krájí a fotí steak. Ocením váš fotopostup a samozřejmě i luxusní fotku, potom budem polemizovat, hezký den přeji :-)

rebeka rebeka

31. 5. 2013 17:34

tak nevím, ale myslím, že Jana je natolik zkušená kuchařka, že určitě ví, jak se správně krájí maso
máš ho parádní, i z fotky je vidět, že je krásně šťavnatý.. věřím, že jste si šmákli;-):-):-p:yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

31. 5. 2013 17:28

Naděžda Votáhlová: Nechám se poučit, děkuji:-)

magdalenka magdalenka

31. 5. 2013 17:06

Naděžda Votáhlová: každý fotí, ako vie. Niekomu sa darí viac, niekomu menej. Toto je web o varení. A tá fotka je aj akýsi "dôkaz", že to autor naozaj varil, vyskúšal. Môže sa aj zodpovedne vyjadriť k danému receptu, aké mal s varením problémy, príp. pridá vychytávku. Krásne fotky sa na Internete dajú nájsť, aj okopírovať.
Tu to nie je ale zvykom.

Naděžda Votáhlová

31. 5. 2013 16:57

Jana Remková: Na to, aby jste udělala slušné foto nepotřebujete drahý fotoaparát, stačí umět správnou techniku krájení masa a vyfotit to ze správného úhlu, aby to vypadalo chutně a ne nechutně. Mě se líbí, jak sem některý plácnete každou fotografii co uděláte, ať je jakákoliv, hlavně ať všichni vidí, že fotím ;-)

hosta hosta

31. 5. 2013 16:56

To vypadá úžasně - pro mne příště trošku více medium:-D Dost se bavím kritikou ze strany neregi, to se asi opravdu vařit nenaučíme:-D:-D:-D

senky senky

31. 5. 2013 16:44

Naděžda Votáhlová: Naděnko, nauč nás to, už se těšíme;-);-) i na Tvoji fotodokumentaci:-)

Naděžda Votáhlová

31. 5. 2013 16:31

Zajímavé, že někdo kdo dělá steak poprvé se bude dohadovat, než aby si nechal poradit, když to ještě neumí. Mě přijde, že se tady akorát před sebou vytahujete, ale jak vám chce někdo poradit, tak už prskáte a machrujete :) S takovou se dámy pořádně vařit nikdy nenaučíte ;-)

spagetka spagetka

31. 5. 2013 16:25

1974andrea: Joo ukecaly jste mě :-D:-D:-D;-);-);-):-K:-K:-K

1974andrea 1974andrea

31. 5. 2013 16:17

spagetka:Spagi, to jsi nikdy nejedla vysoký steak? Jak bys ho jinak chtěla krájet na talíři? Je to jak píše Senky;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

31. 5. 2013 16:05

senky: Napsalas to přesně, jak jsem chtěla já!! Díky moc. Pro mne bylo důležité, že to fakt nebylo tvrdé, bylo to skvělé. Ale i tak jsem si říkala, že ikdyby to tvrdé bylo, za ty prachy bych to asi sežvýkala až by mne huba bolela!:-D
Co se týká toho řezníka, spagi, mi tady máme hned několik řeznictví, ale jak známo a bylo mi tak řečeno, Severomoravský kraj není tak zásobený, jako Praha a okolí. Prý tady není finanční potenciál. Masa jsou hromady, ale hovězího, telecího a pod. málo. Většinou to v obchodech za ty ceny tmavne a nikdo to nekupuje. Na takový steak maso nekoupíš, ale je tady ještě jeden řezník, kde jsem ještě nebyla, tak uvidíme;-) Mívá na svátky hrubý špek na uzení, tak třeba, kdybych si to objednala...;-).

Anna Kocikova Anna Kocikova

31. 5. 2013 15:41

Naděžda Votáhlová:Toto je web hlavně o vaření a pečení,ne o focení;-)
Jani,já jsem ještě odvahu na steaky nenašla:-8Jsi dobrá:yes:a máš tuhle baštu lákavou:-p:yes::-K

spagetka spagetka

31. 5. 2013 15:39

senky: dobře vyzkouším, Jani :-D:-D:-D;-);-):yes::yes::-K:-K, možná si to fakt neuvědomuju, no

senky senky

31. 5. 2013 15:31

spagetka: tak to teda nemáš pravdu, Ladi, Ty. Představ si to před očima.... máš krásný kus roštěnce a ukrojíš z něj plátek o síle 3 cm.... jasně, že přes vlákno:-p naložíš, opečeš a položíš na talíř, položíš nastojato nebo naležato:-?:-? naležato a krájíš příborem a dáváš do pusy jak:-? po vlákně, ne přes vlákno;-) ale když myslíš, že nemám pravdu;-):-)):-))

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: rump steak rump steak recept rump steak recepty příprava rump steaku hovezí rump steak recepty rump steak příprava rumpsteak rumpsteak recept recept na rump steak jak správně udělat steak kuřecí steak na bylinkách příloha ke steaku hovězí rump steak recept bylinky na steak co je rump steak hovězí steak na bylinkách recept rump steak steak recept bylinky na steaky jak spravne udelat hovezi steak

Suroviny: steak rump, olej olivový, rozmarýn, tymián, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Rump steak v bylinkách

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/poW1