Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rump steak v bylinkách

Rump steak je opravdu velmi libové a šťavnaté hovězí maso, které tepelně připravujeme jen krátce. Spojení s bylinkami, jako je rozmarýn a tymián, k masu dokonale ladí. Podáváme s opečeným toustem a zeleninou.

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 18 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 8 min bez doby odležení

18 min (10 min příprava + 8 min tepelná úprava, bez doby odležení)

31. 5. 2013 13:55

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Můj první steak z hovězího masa a jsem na něj právem pyšná. Nikdy jsem neměla odvahu se do toho pustit už pro cenu tohoto masa. 1 kg stojí kolem 400 Kč. Býček by neměl být starší, než 24 měsíců při porážce.

Maso není měkké, jako třeba z tlakáče, ale je křehké, skvělé, dá se dobře krájet. Moc jsem si pochutnala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

31. 5. 2013 15:23

senky:nemáš pravdu, když je kvalitně nakrájené maso od řezníka, zas krájíš správně, jasně, když je blbě, tak ti nic jiného nezbude.......

Dooga Dooga

31. 5. 2013 15:22

Hovězím jsem snad i odkojenej. A to tvoje vypadá skvěle. Ne příliš propečené a šťavnaté - tak jak to mám rád. Výborná práce. :yes:

spagetka spagetka

31. 5. 2013 15:22

Jana Remkova: ani se ti nedivím, takhle jsem se párkrát spálila, prostě se balí kde co, v jakékoli kvalitě:-(:-(..... :no::no::no: Fakt je lepší najít si řezníka a nechat to udělat u něj, z marketů balený maso je jen někdy solidní :-S:-S:-S

senky senky

31. 5. 2013 15:21

Jana Remkova::yes::yes: zrovna včera jsem dva dva takové macky koupila a už se na ně těším:yes::yes: Udělalas mi na něj chuť:-D:-D

:-O:-O Je logické, že když je syrový steak ukrojený přes vlákno, tak jednotlivá sousta hotového steaku budou po vláknu, nechápu co zase někteří řeší:-D:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

31. 5. 2013 15:14

Drobek: Řezník mi nic nekrájel, tak jsem to koupila balené, chlazené.

JanaDorazinova JanaDorazinova

31. 5. 2013 15:13

Možná jste si nevšimli, že maso je správně, jen já si pak ty plátky nakrájela z toho steaku zvrchu dolů, takže to jsou plátky z celého kusu. Dobře se to krájelo. To není celý steak, to jsou řezy, já nevím, jak bych to napsala správně.

Naděžda Votáhlová:vy mne nemůžete nějak urazit. Já k tomu "suchý" toast neměla, měla jsem salát, jak vidíte a v časopisech běžně vidím ke steakům opečený toast. Fotky vyladím, až budu mít foťák za 10 000, zatím to musí stačit, jak to je;-)

Drobek Drobek

31. 5. 2013 14:30

Naprostý souhlas s Naděždou, pokud ti to maso takhle nakrájel řezník tak mu řekni ať si nechá vrátit školné.:-!
Maso na steaky MUSÍ být napříč vlákna, NIKDY po délce jako je tenhle. Vždyť to je zločin :-!:no::no:

spagetka spagetka

31. 5. 2013 14:23

Maso by mělo být krátké, ne dlouhé. Takže přes vlákno. Ovšem autorka ho dělala vcelku a asi špatně nakrájela, i když se mi to nezdá ;-);-);-) Ale proti příloze nic nemám, neb i já si dávám k masu jen nějakou zeleninu, salátek apod.

magdalenka magdalenka

31. 5. 2013 14:17

Aj ja sa steakov bojím...odvážna žena si.:yes::-D

Naděžda Votáhlová

31. 5. 2013 14:16

Postup máte sice napsán správně, ale maso se NIKDY nekrájí po vláknu! Také nevidím důvod, proč k tak krásnému masu jako rumpsteak dávat jako přílohu obyčejný suchý toast nebo cibuli či co to tam máte vy? A ty fotky to chce také ještě dopilovat :-K

1 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: rump steak rump steak recept rump steak recepty příprava rump steaku hovezí rump steak recepty rump steak příprava rumpsteak rumpsteak recept recept na rump steak jak správně udělat steak kuřecí steak na bylinkách příloha ke steaku hovězí rump steak recept bylinky na steak co je rump steak hovězí steak na bylinkách recept rump steak steak recept bylinky na steaky jak spravne udelat hovezi steak

Suroviny: steak rump, olej olivový, rozmarýn, tymián, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Rump steak v bylinkách

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/poW1