Vepřová kýta z papiňáku s bramborem,trochu jinak a opět chutně
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 275 kJ / 1 261 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 130,42 g |
Tuky | 70,94 g |
Vláknina | 4,35 g |
Cholesterol | 676 mg |
Sodík | 1,98 g |
Sůl | 4,81 g |
Sacharidy | 23,57 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rajče a papriku nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme do papiňáku na rozehřátý olej orestovat dosklovita.
Krok 2: Plátky masa mírně naklepeme, nařízneme po okrajích a lehce opepříme. Volžíme do hrnce na orestovanou cibuli a necháme po obou stranách prudce osmahnout(zatáhnout). Podlijeme 180 ml horké vody, rozdrobíme bujón, zasypeme nakarájenou zeleninou a přidáme lístky libečku.
Krok 3: Uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na slabém plameni dusíme 15 minut.
Krok 4: Mezitím si oloupeme brambory, které nakrájíme na cca 1,5 cm plátky. Sýr nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle.
Krok 5: Měkké plátky masa z hrnce přendáme na pánvičku a přidáme k němu 3/4 šťávy z papiňáku.
Krok 6: Na každý plátek masa dáme slabounký pláteček romadůru a kolem vytvoříme vyšší hráz z nastrouhaného sýra.
Do každého sýrového důlku dáme polovinu bílku, opepříme, vlijeme po jednom žloutku a lehounce osolíme. Krok 7: Pánvičku dáme na slabý plamen, až vše začne vřít, přiklopíme pokličkou a necháme 5 minut vařit. Krok 8: Do papiňáku na zbytek podušené zeleninové šťávy dáme nakrájené brambory a promícháme.
Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na slabém plameni dusíme 5 minut. Krok 9: Hotové jídlo na talíři posypeme čerstvou nakrájenou bylinkou.
Do každého sýrového důlku dáme polovinu bílku, opepříme, vlijeme po jednom žloutku a lehounce osolíme. Krok 7: Pánvičku dáme na slabý plamen, až vše začne vřít, přiklopíme pokličkou a necháme 5 minut vařit. Krok 8: Do papiňáku na zbytek podušené zeleninové šťávy dáme nakrájené brambory a promícháme.
Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na slabém plameni dusíme 5 minut. Krok 9: Hotové jídlo na talíři posypeme čerstvou nakrájenou bylinkou.
Zveřejněno 3. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová kýta z papiňáku s bramborem,trochu jinak a opět chutně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rqGw
Moje poznámka
Vepřová kýta z papiňáku s bramborem,trochu jinak a opět chutně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rqGw
Nejnovější recepty
Frikadelky s houbami
Přidáno před 6 hodinami
Houbičky ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 7 hodinami
Kousky vepřové krkovice na houbách a zelenině
Přidáno před 8 hodinami
Drobenkový hruškový koláč
Přidáno před 8 hodinami
Domácí šípkový sirup
Přidáno před 11 hodinami
Hovězí nakyselo
Přidáno 27. 9. 2025 21:57:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šlehačkový závin
Noumik před 2 hodinami
Kuřecí kousky v rajčatovo - smetanové omáčce
Jan Nemec před 3 hodinami
Krkovička s jablky a cibulí
Jan Nemec před 3 hodinami
Bramborák s masovou směsí
MajaFero před 3 hodinami
Malinový zákusok
tejaja před 3 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
David1230X před 3 hodinami
Strouhaný kakaový koláč s tvarohem
luckos před 3 hodinami
Selská omeleta z mikrovlnky
D.strelcova@seznam.cz před 4 hodinami
Hrníčkový perník
Ivana_Eignerova před 4 hodinami
Vánoční polévka z kapříka (rybí)
Mirrika před 4 hodinami
Tématické fráze:
vepřová kýta,
vepřové v papiňáku,
vepřová kýta recept,
vepřová kýta recepty,
vepřová kýta v bramboráku,
vepřová kýta s brambory,
kotlety v papinaku,
vepřová kýta z papińáku,
vepřové maso v papiňáku,
kotleta v papinaku,
vepřové plátky v papiňáku,
vepřové kotlety v papinaku,
recepty z vepřové kýty,
vepřová kýta v tlakovém hrnci,
vepřová kotleta v papiňáku,
kotlety s brambory v papiňáku,
vepřová kýta tlakový hrnec,
veprova pecene v papinaku,
recepty z papiňáku,
vepřové kostky v papináku
Suroviny:
kýta vepřová,
olej,
cibule,
bujón zeleninový,
paprika čerstvá červená,
rajče,
libeček,
sýr tvrdý,
sýr romadur,
bílek,
žloutek,
sůl,
pepř mletý,
brambory,
libeček
Komentáře (26)
Budu ráda,když vyzkoušíš
Aničko, jako vždy to vypadá velmi jedle
Všem moc velké díky za milé komentáře a vše ostatní
p.s.Papiňáku se vážně nebojte