Rychlé kremrole
Křehké trubičky z listového těsta, naplněné nadýchanou sněhovou náplní. Kdo by neznal tento klasický zákusek z našich cukráren. Výbornými kremrolemi potěšíte návštěvu a ozdobíte sváteční nebo svatební stoly.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 930 kJ / 6 197 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,18 g |
| Tuky | 287,73 g |
| Vláknina | 10,00 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 879 mg |
| Sůl | 1,87 g |
| Sacharidy | 831,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Listové těsto rozválíme. Vrchní stranu plátu potřeme rozkvedlaným vajíčkem a nařežeme na proužky (přibližně 3 cm široké).
Krok 2: Proužky natáčíme na trubičky (začneme u nejširší strany a pokračujeme k nejtenčí), aby strana potřená vajíčkem zůstala na povrchu. Troubu včas rozpálíme na 180 °C. Namotané trubičky pokládáme na plech vyložený papírem na pečení.
Krok 3: Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Trouba se během pečení nesmí otvírat, jinak se těsto srazí. Upečené kremrole položíme na tác a necháme vychladnout. Poté vyšroubujeme trubičky.
Krok 4: Na přípravu náplně nalijeme do hrnce vodu a necháme ji vařit (vodní lázeň).
Krok 5: Do druhého menšího hrnce dáme špetku soli, 5 bílků a šleháme, dokud nevznikne pevný sníh. Poté přidáme v menších dávkách 500 g moučkového cukru.
Krok 6: Hrnec se sněhem postavíme nad hrnec s vařící vodou (voda se musí neustále vařit) a šleháme. To, že má sníh správnou konzistenci, poznáme tak, že se na povrchu udržují pevné špičky.
Krok 7: Poté odstavíme z plotny. Vařící vodu vylijeme a nalijeme do hrnce studenou vodu. Hrnec se sněhem dáme do studené vody a opět šleháme, až bude sníh mírně studený.
Krok 8: Sněhem naplníme cukrářský sáček a plníme jím vychladlé a upečené kremrole.
Krok 9: Kremrole pocukrujeme směsí moučkového cukru a vanilkového cukru a uložíme na chladné místo ztuhnout.
Zveřejněno 9. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlé kremrole
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NKmK
Moje poznámka
Rychlé kremrole
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NKmK
Nejnovější recepty
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 22 minutami
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 11 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 16 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 23 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 7 hodinami
Domácí piškoty
Marjet před 9 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 10 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 11 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 12 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 12 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 12 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 12 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 12 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 13 hodinami
Tématické fráze:
kremrole,
kremrole se snehem,
pečení kremrolí,
kremlore,
pevny snih do kremroli,
pečení kremrole,
jak péct kremrole,
kremrole pečení,
pečeme kremrole,
kremrole recept,
cukrařske kremrole,
jak udělat pevný sníh z bílků na kremrole,
snih do kremroli,
pečení do kremrolí,
jak udelat snih do kremroli,
rychly snih do kremroli,
snih z bílků do kremroli,
kremole,
překládané trubičky,
kremole pečení
Suroviny:
těsto listové,
vejce,
bílek,
cukr moučkový,
sůl,
cukr moučkový,
cukr vanilkový
Komentáře (8)
...no přece to, že sníh se MIXUJE, nééé?