Rychlé kremrole
Křehké trubičky z listového těsta naplněné nadýchanou sněhovou náplní - kdo by neznal tento klasický zákusek. Výbornými kremrolemi potěšíte návštěvu a ozdobíte sváteční nebo svatební stoly.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 930 kJ / 6 197 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,18 g |
Tuky | 287,73 g |
Vláknina | 10,00 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 879 mg |
Sůl | 1,87 g |
Sacharidy | 831,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Listová těsta rozválíme, vrchní stranu plátu natřeme rozkvedlaným vajíčkem a nařežeme na proužky (přibližně 3 cm).
Krok 2: Proužky natáčíme na trubičky (začneme u nejširší strany a pokračujeme k nejtenčí), aby strana potřená vajíčkem zůstala na povrchu. Troubu včas rozpálíme na 180 °C.
Krok 3: Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Trouba se během pečení nesmí otvírat, jinak se těsto srazí. Upečené kremrole položíme na tác a necháme vychladnout. Poté vyšroubujeme trubičky.
Krok 4: Na přípravu náplně nalijeme do hrnce vodu a necháme ji vařit (vodní lázeň). Do druhého menšího hrnce dáme špetku soli, 5 bílků a šleháme, dokud nevznikne pevný sníh. Poté přidáme v menších dávkách 500 g moučkového cukru.
Krok 5: Hrnec se sněhem postavíme na hrnec s vařící vodou (voda musí neustále vařit) a šleháme. To, že má sníh správnou konzistenci, poznáme tak, že se na povrchu udržují pevné špičky.
Krok 6: Poté odstavíme z plotny. Vařící vodu vylijeme a nalijeme do hrnce studenou. Hrnec se sněhem dáme do studené vody a opět šleháme, až bude sníh mírně studený.
Krok 7: Sněhem naplníme cukrářský sáček a plníme jím kremrole.
Krok 8: Kremrole pocukrujeme směsí moučkového cukru a vanilkového cukru a uložíme na chladné místo ztuhnout.
Zveřejněno 9. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlé kremrole
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NKmK
Moje poznámka
Rychlé kremrole
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NKmK
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 12 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 13 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 13 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 13 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 13 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 14 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 15 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 17 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 18 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 18 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 19 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 19 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 19 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 20 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 20 hodinami
Tématické fráze:
kremrole,
kremrole se snehem,
pečení kremrolí,
kremlore,
pevny snih do kremroli,
pečení kremrole,
jak péct kremrole,
kremrole pečení,
pečeme kremrole,
kremrole recept,
cukrařske kremrole,
jak udělat pevný sníh z bílků na kremrole,
snih do kremroli,
pečení do kremrolí,
jak udelat snih do kremroli,
rychly snih do kremroli,
snih z bílků do kremroli,
kremole,
překládané trubičky,
kremole pečení
Suroviny:
těsto listové,
vejce,
bílek,
sůl,
cukr moučkový,
cukr moučkový,
cukr vanilkový
Komentáře (8)
...no přece to, že sníh se MIXUJE, nééé?