Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlé kremrole

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lev123 lev123

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Křehké trubičky z listového těsta naplněné nadýchanou sněhovou náplní - kdo by neznal tento klasický zákusek. Výbornými kremrolemi potěšíte návštěvu a ozdobíte sváteční nebo svatební stoly.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 930 kJ /
6 197 kcal
Bílkoviny65,18 g
Tuky287,73 g
Vláknina10,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 879 mg
Sůl1,87 g
Sacharidy831,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Listová těsta rozválíme, vrchní stranu plátu natřeme rozkvedlaným vajíčkem a nařežeme na proužky (přibližně 3 cm). Krok 2: Proužky natáčíme na trubičky (začneme u nejširší strany a pokračujeme k nejtenčí), aby strana potřená vajíčkem zůstala na povrchu. Troubu včas rozpálíme na 180 °C. Krok 3: Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Trouba se během pečení nesmí otvírat, jinak se těsto srazí. Upečené kremrole položíme na tác a necháme vychladnout. Poté vyšroubujeme trubičky. Krok 4: Na přípravu náplně nalijeme do hrnce vodu a necháme ji vařit (vodní lázeň). Do druhého menšího hrnce dáme špetku soli, 5 bílků a šleháme, dokud nevznikne pevný sníh. Poté přidáme v menších dávkách 500 g moučkového cukru. Krok 5: Hrnec se sněhem postavíme na hrnec s vařící vodou (voda musí neustále vařit) a šleháme. To, že má sníh správnou konzistenci, poznáme tak, že se na povrchu udržují pevné špičky. Krok 6: Poté odstavíme z plotny. Vařící vodu vylijeme a nalijeme do hrnce studenou. Hrnec se sněhem dáme do studené vody a opět šleháme, až bude sníh mírně studený. Krok 7: Sněhem naplníme cukrářský sáček a plníme jím kremrole. Krok 8: Kremrole pocukrujeme směsí moučkového cukru a vanilkového cukru a uložíme na chladné místo ztuhnout.

Zveřejněno 9. 6. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlé kremrole

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NKmK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlé kremrole

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NKmK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

;-):-):yes::yes::yes:

Jelikož sníh z bílků nemusím, tak jsem kremrole naplnil karamelovým krémem.

janule:
...no přece to, že sníh se MIXUJE, nééé?:-//:-O:-D

Co je na tom objevného?

:-p:-p:yes::yes:

Moje kamarádka vaří sníh na kremrole v pískáči, neboli v mlíkovaru, dobrá vychytávka co :-O:-O:-Ojá valila oči když mě to říkala:-D:-D:-D

Máš je pěkné, receptu zkusím podle Tebe někdy, trubičky už mám, jen to ještě zrealizovat;-):-p:-K:yes:

Tématické fráze:
kremrole, kremrole se snehem, pečení kremrolí, kremlore, pevny snih do kremroli, pečení kremrole, jak péct kremrole, kremrole pečení, pečeme kremrole, kremrole recept, cukrařske kremrole, jak udělat pevný sníh z bílků na kremrole, snih do kremroli, pečení do kremrolí, jak udelat snih do kremroli, rychly snih do kremroli, snih z bílků do kremroli, kremole, překládané trubičky, kremole pečení

Suroviny:
těsto listové, vejce, bílek, sůl, cukr moučkový, cukr moučkový, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu