Rychlé kremrole
Křehké trubičky z listového těsta naplněné nadýchanou sněhovou náplní - kdo by neznal tento klasický zákusek. Výbornými kremrolemi potěšíte návštěvu a ozdobíte sváteční nebo svatební stoly.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 930 kJ / 6 197 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,18 g |
| Tuky | 287,73 g |
| Vláknina | 10,00 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 879 mg |
| Sůl | 1,87 g |
| Sacharidy | 831,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Listová těsta rozválíme, vrchní stranu plátu natřeme rozkvedlaným vajíčkem a nařežeme na proužky (přibližně 3 cm).
Krok 2: Proužky natáčíme na trubičky (začneme u nejširší strany a pokračujeme k nejtenčí), aby strana potřená vajíčkem zůstala na povrchu. Troubu včas rozpálíme na 180 °C.
Krok 3: Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Trouba se během pečení nesmí otvírat, jinak se těsto srazí. Upečené kremrole položíme na tác a necháme vychladnout. Poté vyšroubujeme trubičky.
Krok 4: Na přípravu náplně nalijeme do hrnce vodu a necháme ji vařit (vodní lázeň). Do druhého menšího hrnce dáme špetku soli, 5 bílků a šleháme, dokud nevznikne pevný sníh. Poté přidáme v menších dávkách 500 g moučkového cukru.
Krok 5: Hrnec se sněhem postavíme na hrnec s vařící vodou (voda musí neustále vařit) a šleháme. To, že má sníh správnou konzistenci, poznáme tak, že se na povrchu udržují pevné špičky.
Krok 6: Poté odstavíme z plotny. Vařící vodu vylijeme a nalijeme do hrnce studenou. Hrnec se sněhem dáme do studené vody a opět šleháme, až bude sníh mírně studený.
Krok 7: Sněhem naplníme cukrářský sáček a plníme jím kremrole.
Krok 8: Kremrole pocukrujeme směsí moučkového cukru a vanilkového cukru a uložíme na chladné místo ztuhnout.
Zveřejněno 9. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlé kremrole
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NKmK
Moje poznámka
Rychlé kremrole
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NKmK
Nejnovější recepty
Dýňové karbanátky
Přidáno před 15 hodinami
Bramborové těsto na knedlíky univerzální
Přidáno před 17 hodinami
Jablkovo-pudinkový koláč
Přidáno před 18 hodinami
Kakaová roláda s tvarohovým krémem a banánem
Přidáno před 21 hodinami
Slaný snídaňový koláč z tortilly
Přidáno 2. 11. 2025 06:00:02
Jemná rybičková pomazánka
Přidáno 1. 11. 2025 22:25:37
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 9 hodinami
Kuře na celeru
JanaPav před 10 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 10 hodinami
Jednoduchá jablečná buchta
MarcelaH. před 11 hodinami
Budapešťská pomazánka
Rennnie. před 12 hodinami
Dančí guláš s knedlíkem
GabiStef před 12 hodinami
Grilování zeleniny
babkalenka před 12 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
Kajkajak před 13 hodinami
Rajčatový salát s majonézou
Kajkajak před 13 hodinami
Pórková polévka
Kajkajak před 13 hodinami
Tématické fráze:
kremrole,
kremrole se snehem,
pečení kremrolí,
kremlore,
pevny snih do kremroli,
pečení kremrole,
jak péct kremrole,
kremrole pečení,
pečeme kremrole,
kremrole recept,
cukrařske kremrole,
jak udělat pevný sníh z bílků na kremrole,
snih do kremroli,
pečení do kremrolí,
jak udelat snih do kremroli,
rychly snih do kremroli,
snih z bílků do kremroli,
kremole,
překládané trubičky,
kremole pečení
Suroviny:
těsto listové,
vejce,
bílek,
sůl,
cukr moučkový,
cukr moučkový,
cukr vanilkový
Komentáře (8)
...no přece to, že sníh se MIXUJE, nééé?