Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Základní kváskový chleba

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

14. 6. 2013 10:11

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie7 979 kJ / 1 907 kcal
Bílkoviny58,50 g
Tuky10,78 g
Vláknina24,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5,62 g
Sůl14,00 g
Sacharidy381,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Tento chlebík je poměrně hodně světlý, obsahuje 24% žitné a 76% pšeničné mouky.

Ale právě proto, že je převážně z mouky hladké, je těsto míň lepivé a tomu, kdo si chce kváskový chleba poprvé vyzkoušet, se z něj bude snáz tvarovat.

Poznáte, jak se celokváskové těsto chová při kynutí a váš

příští chlebík už pak může být tmavší, "zdravější", podle vaší chutě.......

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

6. 12. 2015 14:19

Standa: věřím, že tvůj chleba je ten nejzdravější a nejlepší:-D, ale rozhodně není pro začátečníky v pečení - jako je tento (také proto je v kategorii Pro začátečníky), na kterém se lidé mají naučit péct a teprve pak přejít na nej chleby.
Proč sem - místo odkazu - svůj recept nepřidáš?

Standa

6. 12. 2015 13:24

Tady si dovolím dát svůj recept na vynikající, nejzdravější domácí chléb: kvaskovy-chleb.cz/

cathleen cathleen

17. 6. 2013 12:39

BILKOVAI: jj, Ivet :-K nic na tom není, chce to jen trochu déle kynout. A kváskový chlebík je mnohem zdravější a lépe stravitelnější, než ten s droždím....zaslouží si být u nás na stole aspoň o víkendech:-8

Vyzkoušejte - ochutnáte a určitě nám dáte za pravdu:-D

cathleen cathleen

17. 6. 2013 12:37

nigina: :-D bod můžeš dát u každého receptu maximálně jeden, díky za něj (i když je nesbírám). Doufám, že ti kváskový chlebík taky někdy půjde, jestli budeš mít dotaz, piš;-)

BILKOVAI BILKOVAI

16. 6. 2013 14:21

cathleen, krásně jsi to napsala a nafotila.:-K Právě teď mi jeden kváskový kyne. Z droždí už chleba nepeču.;-) Doporučuji ostatním, aby se toho nebáli. Nic na tom až tak není:-))

nigina

15. 6. 2013 11:03

Je fantastický:yes: Taký by som chcela vedieť spraviť:-p
Dúfam, že ma už prejde tá depka z minulého pošlého kvásku a začnem znova kváskovať, snáď už budem mať aj viac času. A prídem pre rady;-) chcem sa to naučiť :-K
Dávam dva bodíky, pretože urobiť takýto parádny a celokváskový je fakt celá veda a umenie :-)
P.S. prečo mi nešlo udeliť dva kladné body? dá sa iba raz?
Tak pridávam sem :yes::yes::yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

14. 6. 2013 19:40

Báječný fotopostup a moc príma recept na krásný chlebík:yes::-p:-K

jarka skrobakova

14. 6. 2013 19:18

Tvé chleby a jiné pečivo jsou vždy ozdobou Topek Catlen.:yes::yes::yes::yes::-K:-K

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kváskový chléb pro začátečníky kváskový chleba kváskový domácí chléb pro začátečníky kváskový chleba recept jak rozmnožit kvasek prasklý chleba praskly kvaskovy chleba kváskový chléb recept základní recept na chleba recept na kváskový chleba kváskový chleba pro začátečníky recept na kvaskovy chleb nejzdravější chléb jak tvarovat chleba nejzdravější chleba top recepty kvaskovy chleb rozkvásek recept na nejlepší kváskový chleba základní chleba kvaskovy chlebik recept

Suroviny: kvásek, mouka žitná chlebová, mouka hladká, voda, sůl, kmín celý

TopRecepty.cz

Základní kváskový chleba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5wGZ