Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře alias Anděl v hubě

Kuře k obědu nebo večeři nikdy nezklame. Tento recept je na císařské kuře, ale také se mu říká anděl v hubě a nenadarmo. Kuřecí kousky proložené kvalitní šunkou, sýrem a cibulí, ovoněné česnekem. Vše společně zapečené v troubě, s minimem nádobí a práce.

Hodnocení receptu je 5,0 (137×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

11. 1. 2009 16:50

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie7 470 kJ / 1 785 kcal
Bílkoviny152,70 g
Tuky59,12 g
Vláknina67,00 g
Cholesterol 399 mg
Sodík 5,67 g
Sůl13,50 g
Sacharidy151,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Podáváme s hranolky, bramborami nebo rýží a maso krájíme vcelku na plátky. Můžeme dosolit.

Tento recept už pár let zdomácněl a patří chutí mezi naše nejlepší!

Zdroj: recept mám od své bývalé spolupracovnice Marušky a ta ho měla od své maminky. Původně se recept jmenoval: Císařské kuře, protože nám mimořádně chutná, říkáme Anděl v hubě!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bibinka Bibinka

25. 7. 2009 20:25

Ilonko, jsem ráda, že jste si pochutnali;-)

Iljusa Iljusa

25. 7. 2009 18:58

Bibinko, byla to velikááánánská mňaka. :yes: :-) +

Bibinka Bibinka

20. 3. 2009 17:08

Maris, díky, jsem ráda, že jste si pochutnali:-p, my to taky moc rádi;-)a fotky jsou překrásný a barevný...hned je recep vylepšený:yes:

maris maris

20. 3. 2009 17:01

Bylo to výborné,:-p máš Bibi, bodík. Já dělám skoro stejně,jen dávám anglickou. Měla jsem šunku, tak jsem zkusila podle Tebe. Dám sem ještě do Podobných s tou anglickou, aby bylo na výběr. On je odkaz v komentářích, ale tam zapadne.;-)

olda

4. 2. 2009 13:02

No, čeština je bujný oř! Ale že zrovna zde je třeba "matlat"? Sice výstižné, ale... QQQ

Bibinka Bibinka

4. 2. 2009 12:47

DDD,moc mě potěšilo, že jste si tak moc pochutnali, teda až na to spaní:-DTak ten název je pravdivej a vymysleli jsme ho zřejmě adekvátně k té dobrůtce. Budeš to určitě dělat častěji, jako my.:-p;-)

DDD

4. 2. 2009 12:15

Včera jsem tento recept dělala k večeři a můžu říct, že nic tak dobrého a snadného na přípravu jsme doma dlouho nejedli... Tak jsme se přecpali, že jsme nemohli ani usnout... Děkuji za tip! :-))

Bibinka Bibinka

28. 1. 2009 13:32

Gabi, mám velkou radost a že jsi to nazvala "bombou" to mě přímo hřeje:-p:-))u nás je to také jeden z nejoblíbenějších receptů. Studené to jde určitě, když to někdy náááhodou nesníme(málokdy), tak si dáme k večeři studené repete s okurkou a chlebem-nemá to chybu.:yes:

Gabina

28. 1. 2009 13:14

"Anděla" jsem pekla včera večer. Trochu jsem to asi přehnala s česnekem. Pekla jsem přiklopené a trochu jsem na to zapomněla :-8 tak se to peklo déle. Ale vypadá to krásně, po chvíli vychladnutí to šlo lehce krájet na plátky, určitě se dá využít i na studené mísy. Jak se to peklo přiklopené, vypeklo se dost šťávy, tak to dneska zahustím a bude šťávička k rýži. Dneska k obědu jsem si to dala jen se zeleninou (dušené papriky s cibulí a fenyklem) a musím říct, že je to bomba :yes:

Bibinka Bibinka

12. 1. 2009 11:32

No ale fuj ten víkend:-((jo,jo někdy se to stane a tak pardón;-)

Bibinka Bibinka

11. 1. 2009 18:24

Holky moje, tak Vám děkuji a o dalším výkendu budu dělat, tak přidám fotku.:-)

maris maris

11. 1. 2009 17:22

Bibi, nech ho tady a přidej k němu fotečku;-):-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 1. 2009 17:18

Bibi, nechej ho tady, v tom druhém receptu je anglická, tady ne:-)) a jsou tam bylinky, tady ne. Tak ho nechej, aspoň mi tedy nevadí.:-)

Bibinka Bibinka

11. 1. 2009 17:11

Maris, ten recept je zrovinka Tvůj,:-( tak se ptám, mám ho raději přepsat? I když malé rozdíly tam opravdu jsou.;-) Já totiž přečetla všechny recepty, než jsem to sem dala víš:-?uf... ˇUplně klidně to napiš, vůbec se nebudu zlobit neboj.Ď

maris maris

11. 1. 2009 16:58

Bibinko, určitě moc dobré, ale téměř stejné jako http://www.toprecepty.cz/recept/2482-zapecene-kure... ;-):-)

1 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recepty kuře císařské kuře jak se to dělá kuře nebe v hubě co udělat k obědu kuře k obědu zapečené kuře s bramborama na kolik stupnů péct kuře? recepty-kuře recept cisarske kure kuře v hubě zapečené kuřecí maso s bramborama recepty císařské kuře recepty - kuře kuře zapečené s bramborama nebe vhubě jak vykostit kuře zapecene maso s bramborama kuře do huby maso na hubach

Suroviny: kuře, cibule, šunka, sýr strouhaný, česnek, sůl, olej

TopRecepty.cz

Kuře alias Anděl v hubě

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrqY