Suroviny
Porce: 4 a více
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 948 kJ / 704 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,10 g |
Tuky | 28,55 g |
Vláknina | 26,19 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 137 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 87,59 g |
Postup přípravy
Krok 1: Polovinu česneku nakrájíme na plátky a mírně orestujeme na másle nebo na oleji, zasypeme moukou a umícháme světlou jíšku, kterou zalijeme vlažnou vodou, mírně osolíme, přidáme bujon, prolisovaný česnek (druhou polovinu).
Krok 2: Vaříme na mírném ohni cca 20 minut přilijeme smetanu, přidáme tavené sýry, necháme přejít varem a můžeme podávat. Jako příloha jsou nejlepší chlebové krutonky.
Zveřejněno 22. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smetanovosýrová česnečka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qo23
Moje poznámka
Smetanovosýrová česnečka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qo23
Nejnovější recepty
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 5 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 11 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 11 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 11 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tatarák z buřtů
Slavista62 před 3 hodinami
Hlávkový salát se škvarečky
Frana74 před 3 hodinami
Královská cukeťačka
trdlo před 3 hodinami
Polévka z růžičkové kapusty s klobáskou
oligarda před 3 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
LiborC před 3 hodinami
Jarní pomazánka s vejci
Slavista62 před 3 hodinami
Pikatní polévka z červené čočky
Kajkajak před 3 hodinami
Brokolicová polévka s vločkami
Suzy8 před 4 hodinami
Kuřecí čína
Josef-bartak před 5 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Pepe_Vanila před 5 hodinami
Suroviny:
česnek,
máslo,
mouka polohrubá,
voda,
bujón,
sýr smetanový,
smetana na vaření
Komentáře (4)