Kladenská uhlířina
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 746 kJ / 417 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,12 g |
Tuky | 16,87 g |
Vláknina | 10,80 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 24 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 55,06 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Uhlířina typický a oblíbený krajový pokrm z Kladenska, je známí hlavně z dřívějška kdy se žilo daleko skromněji a museli se lépe využívat všechny zbytky potravin.
Zdroj: Hospodaříme šetrně – jak využíváme zbylé přílohy. Recept z 70 let 20 stol.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 1. 2014 15:37
Babička byla z Kladna.Knedlíky nakrájené na kostičky nejdřív opekla na sídle pak přidala brambory a nakonec osmaženou cibulku.To je pravá kladenská uhlířina chudých.
21. 11. 2013 16:43
Supr fotka,dík a jsrm rád že chutná.
20. 11. 2013 18:14
Výborné jedlo, keď sú doma zvyšky a zbytky Urobila som k tomu zeleninový šalát a nadlabli sme sa
5. 9. 2013 14:23
Naše mamka ji také dělala jen do ní přidávala i dušené zelí.
5. 9. 2013 14:12
Já bych si také dala i s tím kvašákem
5. 9. 2013 11:30
Dělám kdykoliv mě zbyde jenom pár plátků knedlíků. Jako malá jsem jí vůbec neměla ráda. To by maminka koukala že jí dělám. Mužským to chutná,ale samozřejmě že s nějakou opečenou uzeninou a když není kvašák tak třeba s čalamádou.
5. 9. 2013 10:29
maria: Je tu hodně receptů, takzvaně co dům nebo lednička dala. Jen se musej hledat, takže si dejte do vyhledavače suroviny, které chcete spotřebovat a třeba vám zdejší recepty najdou nějaký recept. Já sama také nic nevyhazuju, ale tzv. "zbytkuju", jsem tak naučená
5. 9. 2013 09:59
Milý recept hodný vyskúšania, doteraz som totiž staré knedle dávala môjmu zverincu=psíkovi a mačičke.Inak, ja ho poznám pod menom granatiersky pochod, no namiesto knedle sa miešajú zemiaky s cestovinou-fliačkami.A nebolo by zlé, keby ste poskytli aj iné recepty typu "čo chladnička dala".
Vďaka, Maria
Vďaka, Maria
4. 9. 2013 19:43
Musím tě opravit, ale jen malinko - uhlířina takto dělaná, se vařila i v Jizerkách, Krkonoších a tak. Dělám do dneška, nejlepší je k tomu kvašák. Jinak souhlas, dycky je rozumné využít zbytky a naši předkové v tom vynikali
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 3 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 5 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 1 hodinou
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 2 hodinami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 3 hodinami
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Špagety s kuřecím masem
Martin87 uvařila před 4 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AnetaZema uvařil před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: uhlířina recept uhlířina recept na uhlířinu bezmasá jídla- uhlířina recept uhlířina uhlířina recept-jídlo recepty uhlířina pokrm uhlirina recepty - uhlířina jak se vaří uhlířina jak uvařit uhlířinu jak se dělá uhlířina prava uhliřina uhlířina s knedlíkem co je uhlířina uhlířina recepty jidlo uhliřina recept na kladenskou uhlirinu uhlířina pokrm uhlířina s knedlíky
Suroviny: knedlík houskový, brambory, máslo, cibule
Kladenská uhlířina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nl7Y
9 názorů