Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Andělsky nadýchaný perník

Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou pochoutku dokonale provoní a zvláční. Nakonec stačí perník už jen posypat moučkovým cukrem a začít servírovat.

Hodnocení receptu je 5,0 (883×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

26. 1. 2009 21:12

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie30 857 kJ / 7 375 kcal
Bílkoviny131,01 g
Tuky299,77 g
Vláknina44,74 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 550 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy1 015,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Perník můžeme rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem. Ale je báječný i bez promazání, jiný už nepřipravuji. Občas jej vylepším čerstvým sezónním ovocem, které nakrájím na kousky. Výborné jsou meruňky nebo broskve

Recept mám od své kamarádky Renaty.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Sudet Sudet

8. 1. 2018 22:16

Zdravím, tak jsem ho dnes upekla, byl nadýchaný, vysoký (plech 30/40cm), chuťově vyvážený, výborný.

Bohužel byl i sušší a drobivý:-( Mám osvědčený recept na perník, chtěla jsem zkusit i tento, vzhledem k hodnocení, v budoucnu přidám i svůj recept.

Celkově hodnotím recept dobře, ale chtělo by to malinko vychytat, možná přidat vejce, nevím...:-K

Bibinka Bibinka

16. 12. 2017 09:13

Jana: Jani, jsem moc ráda, že chutná:-K:yes:

Jana

15. 12. 2017 14:37

Dobrý den, tak jsem vyzkoušela perník, ten nemá chybu, je nadýchaný, vysoký a rozplývá se, měkký a vláčný. Moc děkuji za tento recept, vždycky jsem měla perník nižší a nevedl se mi podle babiččina receptu, babička ho má dobrý,ale tenhle recept vřele doporučuji a vyzkoušejte ho. Fakt to stojí za to vyzkoušet. :-)<3

Bibinka Bibinka

13. 12. 2017 21:17

Lucie: \lucko, tak na 180°C a zkoušet špejlí ;-)

Lucie

13. 12. 2017 18:32

na kolik stupnu to mám dát péct? :-?

Bibinka Bibinka

8. 12. 2017 20:06

Matej: Matěji, udělal jste mi radost, že Vaší rodině chutná a díky, že ho pečete :yes:

Matej

8. 12. 2017 14:52

Tento perník ????je vyborny celé rodině chutná
:yes:

Bibinka Bibinka

23. 11. 2017 09:47

Bára: Báro, to mě vážně těší a děkuji :yes:

Bára

21. 11. 2017 09:46

Perník jsem pekla, je nejlepší, co jsem kdy jedla! Dokonce jsem teď těsto použila na borůvkové muffiny, a jsou taktéž vynikající, nadýchané, mokré, prostě recept za 1* :-8

Bibinka Bibinka

20. 11. 2017 11:15

Renata: Renatko, z toho nebuďte smutná, mě je to také líto, že se ne úplně perník povedl. Pročtěte si komentáře, někomu se to také stalo a myslím, že to může být třeba moukou, nebo jinou surovinou, nebo že se nesmíchá zvlášť tekuté a pevné suroviny atd. Až uděláte podruhé, třeba se povede, vždyť ho dělalo spousty lidí a byl báječný. Jestli se Vám zdál suchý, tak ho příště promažte nějakým džemem, nebo krémem......já myslím, že to vychytáte:yes:

Renata

19. 11. 2017 17:48

Já jsem se na něj tolik těšila, udělala přesně všechno tak, jak je v receptu, je chuťově dobrý, hodně vyběhl- tak to díky těm 2 peč.práškům, ale nebýt té polevy, tak je suchý, strašně se drobí.... To mě tak mrzí.... Ani troubu jsem neotvírala, těsto bylo přiměřené konzistence, tak nevím, kde jsem udělala chybu.

Bibinka Bibinka

6. 11. 2017 09:32

HanzWayne: Děkuji a jsem moc ráda, že chutnal :yes:

HanzWayne

5. 11. 2017 21:09

Vybornej recept :) dneska sem ho pekl a super :yes:

Bibinka Bibinka

3. 11. 2017 21:53

Pavla: Pavlo, jsem moc ráda, že tak chutnal :yes:

Pavla

3. 11. 2017 17:24

Naprosto luxusní perník, díky za recept! Lepší jsem ještě nejedla. Návštěva i muž byli velmi spokojeni <3 . Dělala jsem přesně podle receptu a byl dostatečně vysoko :yes:

1 10 11 12 13 14 93

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: perník recept perník recept na perník perník na plech recept perník nejlepší domácí perník na plech pernik na plech recept domácí perník na plech recepty perník nejlepší perník recept pernik na plech perník recepty top recepty perník recepty na perník dobrý perník výborný perník nejlepší perník na plech domácí perník recept na dobrý perník recept na perník na plechu

Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, olej, cukr, pudink čokoládový, vejce, prášek do perníku, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kakao, povidla švestková, skořice, ořechy vlašské, poleva čokoládová

TopRecepty.cz

Andělsky nadýchaný perník

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6zq