Andělsky nadýchaný perník
Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou pochoutku dokonale provoní a zvláční. Nakonec stačí perník už jen posypat moučkovým cukrem a začít servírovat.
Suroviny pro 1 plech
plech o rozměru 30x35 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 30 857 kJ / 7 375 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,01 g |
Tuky | 299,77 g |
Vláknina | 44,74 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 550 mg |
Sůl | 1,88 g |
Sacharidy | 1 015,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: V jedné míse smícháme všechny sypké suroviny a do druhé mísy dáme tekuté suroviny, které rozšleháme a poté vmícháme do sypkých surovin.
Krok 2: Na plech položíme pečicí papír, vylijeme na něj těsto a pečeme 30-40 minut ve středně vyhřáté troubě (160-170 °C).
Krok 3: Po upečení perník potřeme čokoládovou polevou a můžeme ještě posypat kokosem nebo mletými ořechy.
Krok 4: Perník můžeme také rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem.
Zveřejněno 26. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Andělsky nadýchaný perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6zq
Moje poznámka
Andělsky nadýchaný perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6zq
Nejnovější recepty
Čokoládové muffiny
Přidáno před 6 hodinami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Přidáno před 13 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Přidáno před 14 hodinami
Toast s vajíčkem a anglickou slaninou
Přidáno před 22 hodinami
Brokolicový chlebíček s cottagem
Přidáno 10. 5. 2025 18:39
Linecké sušenky s čarodějnickým tématem
Přidáno 10. 5. 2025 17:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jelení kostky na pepři z pomalého hrnce
LenkaHor před 6 minutami
Makovec s povidly a pomerančem
Ilias před 23 minutami
Pudinkovo-tvarohové polštářky
poirotka před 1 hodinou
Boloňská omáčka
poirotka před 1 hodinou
Zeleninová polévka vařená opačně
poirotka před 1 hodinou
Rychlá meruňková buchta
petra.tumova před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Knota před 1 hodinou
Řecké brambory s řapíkatým celerem
Alicia8 před 1 hodinou
Gnocchi zapečené se smetanou, pórkem a anglickou slaninou
kaaackaaa před 2 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
Marceval před 5 hodinami
Tématické fráze:
perník recept,
perník,
recept na perník,
perník na plech,
recept perník,
nejlepší domácí perník na plech,
pernik na plech recept,
domácí perník na plech,
recepty perník,
nejlepší perník,
recept pernik na plech,
perník recepty,
top recepty perník,
recepty na perník,
dobrý perník,
výborný perník,
nejlepší perník na plech,
domácí perník,
recept na dobrý perník,
recept na perník na plechu
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
mléko,
olej,
cukr krupice,
pudink čokoládový,
vejce,
prášek do perníku,
kypřící prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
kakao,
povidla švestková,
skořice,
ořechy vlašské,
poleva čokoládová,
kokos,
ořechy mleté
Komentáře (1401)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Dělám pořád
Na poprvé byl uvnitř trochu mazlavý.
A prosím pěkně, bude vadit moc, když nepřidám puding …?
Děkuju
Lze prasek do perniku vynechat a nebo radeji necim nahradit...?
Dekuji a dobrou chut
jen pro jistotu i když už jsem ho pekl asi 5x a je úžasný. Předpokládám, že prášek do perníku
a prášek do pečiva jsou oba kypřící?
Na vrch perníku jsem romichala ještě čokoládu na vaření se zakysanou smetanou.
Jediné co mi trošku chybí, je chuť perníku, příště dám dva prášky do perníku místo jeden a jeden. Ale jinak recept úžasný.
3/4 tabulky hořké čokolády nechte rozpustit na plotně v cca 70ml mléka nebo smetany. Zkrátka, aby měla krémovější konzistenci a dala se promíchat. Jakmile je hmota hladká, nechte ji pár minut zchladit, aby nebyla úplně vařící a vmíchejte do ní 2 lžíce marmelády.
Nebo rozpustit hořkou čokoladu, když trochu
zchladne přidat zakysanou smetanu.
A.
se opatrně k tomu přichomejtl, dal si na talířek , ochutnal, ale skóre svého kamaráda už nedoběhl. Tác byl prázdný. A aby jim to nebylo líto a měli zážitek z naší kuchyně, dnes zlomyslně dostali segedýn s knedlíkem. No ne nadarmo, se ve Francii říká, že první povinností člověka , je mít zdravý žaludek. Zase ten odvážnější , koukal na mne, jak se to papá , teda co s tou knedlí a když to viděl, jak se to jí, nabral bobříka odvahy a už to jelo. Druhý se z povinnosti přidal a pak somroval přídavek.