

Jatrova pomazánka
Suroviny
- 0,5 kg kuřecích jater
- 4 vejce
- 2 polévkové lžíce vegety
- 1 čajová lžička pepře
- 2 dcl sádla
- 1 šlehačka
- 2 másla (250g)
Postup přípravy receptu
Pečeň pomelieme, pridáme vajcia, (predtým trocha vyšľaháme), vegetu, korenie, roztopenú masť, šľahačku. Premiešame.
Buď varíme v kvalitnom sáčku, (aby sa neroztopil, mne sa to raz stalo) vo vodnom kúpeli 3 hodiny, alebo pečieme v jánskom skle asi 1 hodinu na 170 stupňov.
Necháme dobre vychladnúť a vymixujeme s maslom.
Poznámka
Je to tá najlepšia nátierka akú poznám.Dá sa aj sterilizovať do fliaš.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Jatrova pomazánka
-
Na výrobě paštiky není nic složitého doporučuji hlavně pro ty kteří si kupují domácí vykrmené prasátko . Na paštiku spotřebuji laloky to jsou ovary i bůčky . Po každé dělám jiné chutě semelu kapie nebo houbové koření nebo čili . přeji at se Vám daří
-
Co jsou prosím 2 maslá? To je půl kila másla? Díky A.
-
Zajímavé paštiku jsem ještě nikdy nedělala je na čase to zkusit+bodík
-
2 dcl masti- to je sádla?? jinak už to mám v oblíbených a snad si to jednou udělám. Paštiky, to já ráda. A ještě k tomu, když vím, co jsem si tam všechno dala
-
Pomazánka je vynikající
lepší jsem nejedla, já jsem jí pekla v troubě v zapékací míse a zhruba za půl hodiny byla upečená a krásně voněla, po vychladnutí jsem jí vyšlehala s máslem, moc nám všem chutná
+
-
pomazanka je naozaj fantasticka....varila som ju vo vode a skutocne sa mi sacok na jednom mieste pretrhol, nastastie v case, ked uz bola masa ztuhnuta. urobila som chybu....zmaknute maslo som nakrajala do masy, ktora bola celu noc v chladnicke, takze to budem musiet preslahavat.
manzel, este neochutnal, ale som si ista, ze bude nadseny a budem opakovat