Hanger steak (veverka) s ostružinovou omáčkou
Hanger steak patří mezi lahodné části hovězího masa. Navíc mu stačí opravdu jednoduchá úprava opečení na pánvi. Ke steaku pak připravíme netradiční omáčku z ostružin, tymiánu a demi glace. Je to čistá chuťová symfonie.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 404 kJ / 97 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,20 g |
| Tuky | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 8,18 g |
Postup přípravy
Krok 1: Steaky pokojové teploty opečeme z obou stran na dostatečně rozpálené pánvi k tomu určené. Podrobnější popis přípravy steaku je v receptu uvedeném v Poznámce za receptem.
Krok 2: Maso z pánve vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme odpočívat po dobu přípravy omáčky.
Krok 3: Do výpeku přidáme malý kousek másla, hnědý cukr, ostružiny a tymián a necháme zkaramelizovat.
Krok 4: Poté přilijeme balsamikový krém, promícháme, podlijeme vínem a přidáme demi glace nebo gelový bujón. Necháme vše povařit do změknutí ostružin. Ostružiny rozmačkáme a vše propasírujeme přes sítko, abychom je zbavili semínek.
Krok 5: Vrátíme na pánev, svaříme na požadovanou hustotu, dochutíme solí, pepřem a zjemníme kouskem chladného másla. Steaky osolíme a opepříme, servírujeme na nahřátý talíř.
Zveřejněno 12. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hanger steak (veverka) s ostružinovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mkWr
Moje poznámka
Hanger steak (veverka) s ostružinovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mkWr
Nejnovější recepty
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 5 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 22 hodinami
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Lískooříškové kuličky
Přidáno 12. 12. 2025 08:00:02
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno 12. 12. 2025 07:01:02
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno 11. 12. 2025 21:55:54
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí směs na hořčici s medem
Danoouch před 18 minutami
Vepřová játra koloniála Jíry
Olympus před 19 minutami
Vanilkové rohlíčky (bez vajec)
Cerpes před 30 minutami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
LenkaF. před 38 minutami
Dortová lízátka
ToQua před 55 minutami
Uzená kuřecí stehna na červené cibuli se žampiony
Leni1970 před 56 minutami
Krkovice na medu a hořčici
michaelatomastikova999 před 1 hodinou
Vepřová plec na kmíně
AndreaRinger před 1 hodinou
Tvarohová štola
Ba30@ před 2 hodinami
Fazolky na smetaně
ivakom před 3 hodinami
Tématické fráze:
hovězí veverka,
hovězí veverka recept,
hovezi veverka recepty,
hunger steak,
hovezi maso veverka,
co je hovězí veverka,
recept hovězí veverka,
hanger steak,
recepty z hovezí veverky,
hanger steak recept,
recepty hovezi maso - veverka,
steak z hovězí veverky,
pokrmy z hovězí veverky,
hovězí maso veverka recepty,
recept na hovězí veverku,
veverka maso recept,
hovězí veverky,
maso veverka,
hovězí veverky recept,
veverka maso
Suroviny:
steak hanger,
sůl hrubá,
pepř mletý,
ostružiny,
tymián,
cukr hnědý,
krém,
demi glace,
víno,
máslo,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (51)
Lékárnu jsem si našla podle svých představ, i když není přímo v místě bydliště, ale jsou mi ochotní objednat bylinky, různé směsi, krémy,a prostě cokoli
Jinak na balíčkovém mase musej být údaje na etiketě balíčku, ale lepší je kvalitní řezník, který ti to řekne a i poradí
Vďaka za odpoveď a pekný deň praje Maria
Ďakujem za odpoveď, Mária