Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dutonožky v paprikové panádě

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

29. 9. 2013 15:30

Suroviny

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tyhle houby máme moc rádi, mají trochu kořenitou, malinko štiplavou chuť, která dodává řízečkům "šmrnc". Jinak je z nich i výtečná "dršťkovka"!:-)

Synovi jsem ovšem v panádě obalila kuřecí prsa, protože houby nejí...i to bylo moc dobré (kousek jsem mu uzobla :-) :-))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

1974andrea 1974andrea

2. 10. 2013 21:04

jarda Kadic:Jardo, máš pravdu, tady rostou dost včetně strakošů. Jezdím na ně stejným směrem, na Manětínsko, Nekmíř ... i jak jsi zmiňoval Chyše;-)

jarda Kadic jarda Kadic

2. 10. 2013 20:34

Anna Kocikova: Já je vždy nacházel na plzeňsku,u nás na severu nerostou ani náhodou.Okolo Lubence,když se povedlo ,tak za chvilku byl plný košík.Spolu s “kačenkami“(Hřib strakoš) to byly vždy takové jistoty,když třeba nerostly “hnědáci“;-)

Danca Danca

2. 10. 2013 19:16

Anna Kocikova: možná rostou jen v některých lokalitách..? U nás běžně, sbírala jsem je už jako malá s rodiči, a na řízky z nich jsme se všichni těšili už od jara:-):-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

2. 10. 2013 18:41

Dani já do lesa nechodím,ale manžel,když má jednou za uherský rok chvíli volna,tak zajde:-)Teď hleděl na fotky a také mu tyto hříbky nic neříkají:-))Což je ale velká škoda při pohledu na to,jaká dobrota se z nich dá připravit:-*Máš to moc mňamkové:-p:yes::-K

Dana61

2. 10. 2013 09:41

no mňamka převeliká:yes::-D já jsem docela ráda, že všichni dutonožky neznají, nebo je nesbírají, alespoň jich mám vždy hodně, protože na jednom místečku je jich vždy více. A ta držkovka je opravdu velmi dobrá - mám v mrazáku zásobičku;-)už byla a ještě bude:-p

rozmarynaH rozmarynaH

30. 9. 2013 19:17

Dutonožky znám, chodila jsem pro ně na určité místo, pak tam "šetrně" pracovali zaměstnanci Lesů České republiky a všechno to tam zničili a rozjezdili obrovskými stroji. Je to opravdu dobrá houba a skutečně nezaměnitelná. Hned bych si dala:yes:

Danca Danca

30. 9. 2013 15:40

jarda Kadic: to ano, ty malinké jsou v octě vynikající!:-p

Danca Danca

30. 9. 2013 15:40

Majka8: vůbec se jich neboj! Myslím, že zaměnit nejdou s ničím a jsou FAKT dobré!!;-):-K

Danca Danca

30. 9. 2013 15:35

Ivana Ch: U nás taky vítězí řízečky, ale tentokrát jsme dutonožek našli tolik, že dojde i na tu polévku:-!;-):-p:-K

jarda Kadic jarda Kadic

30. 9. 2013 10:30

A jsou výborné i v octě, jsou pevné.Lepší ve směsi.:yes:

jarda Kadic jarda Kadic

30. 9. 2013 10:29

Když jsem jezdíval na houby do Chyše,rostlo tam dutonožek (Hřib dutonohý) mraky.A tu dršťkovku zkus,je výborná!:yes::yes::yes:

Ivana Ch

30. 9. 2013 05:12

Dutonožky máme hoodně rádi, obalené jenom takna řízek. Dršťkovou jsem ještě z nich nedělala, asi nikdy ani neudělám, protože řízky mají jednoznačně přednost.:-p:-p:yes::-K:-K:-K:-KTy jsi z okolí Kladna? Já ráda říkám že jsem z Kladenskoslánského pomezí.

Majka8

30. 9. 2013 00:43

Tak jsem si houbu našla,sakra a já je nechávám v lese v domění že je to prašivka,ten spodek houby je fakt divnej...ještě pořeším s bráchou,je hajný,tak určo poradí:-))

Majka8

30. 9. 2013 00:37

Jaký je správný název houby:-?

Majka8

30. 9. 2013 00:36

Teda,tuto houbu neznám,podle fota bych ji určitě nechala v lese,vypadá jako prašivka,pardon,ale fakt tak vypadá:-//Houbové řízečky milujeme,ale jen v klasickém trojobalu.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: houby dutonožky houby dutonohe polévka z dutonožek panáda drštková polévka z dutonožek panáda recept houby dutonožky recepty houby dutonožka recept co je panáda guláš z dutonožek dutonoska řízky z dutonožek dutonohé houby hřib dutonohý řízek polévky z dutonožek smazene dutonozky drštkovka z dutonožek recepty z dutonožek příprava dutonožek houba dutonžka

Suroviny: houba hřib, sůl, mouka hladká, vejce, mléko, pasta papriková, strouhanka, olej

TopRecepty.cz

Dutonožky v paprikové panádě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LGr4