Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos grilovaný na cedrovém prkénku

Jednoduše ochucený filet lososa grilujeme na cedrovém prkénku, které mu dodá jedinečnou vůni. Prkénko před grilováním namočíme, během grilování se z něj díky tomu uvolní pára, která zabrání vysušení masa.

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tomas Dytrych Tomas Dytrych

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cedrové prkénko umístěte např. na hluboký plech na pečení, zalijte ho vodou a ponechte ho tak asi 4 hodiny. Krok 2: Poté vodu vylijte. Krok 3: Z lososa odstraňte kůži. Krok 4: Stranu, kde byla kůže, lehce potřete olivovým olejem, osolte a posypte čerstvě drceným pepřem. Touto stranou položte lososa na prkénko a postup opakujte i z druhé strany. Krok 5: Gril připravte na nepřímé grilování a prkénko s lososem umístěte doprostřed roštu. Krok 6: Losos je hotový za 30-40 minut při teplotě 200-220 °C. Maso získá z cedrového prkénka nezaměnitelnou a krásnou vůni a chutná opravdu výborně.

Zveřejněno 21. 10. 2013

Poznámka autora Tomas Dytrych

Celý videorecept naleznete zde:

http://www.youtube.com/watch?v=metqShrCYfA

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos grilovaný na cedrovém prkénku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gywZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos grilovaný na cedrovém prkénku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gywZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tomas Dytrych: já myslím, že nemusíš nutně ven, dyk je i domácí gril. Já vím, není to úplně ono, ale varianta to je ;-);-)

Děkuji vám za přivítání. Ano, nějaký čas se grilování věnuji... :-)
Nezapomeňte, že grilování není jen pár chvil, kdy přes léto pobudete s přáteli, ale je to jeden ze způsobů tepelné úpravy potravin. Jako je pečení v troubě, smažení apod. Jen se holt musí jít ven ke grilu. Třeba dneska v tom nevidím sebemenší problém... :yes:

Lososa mám často, ale prkénko zatím ne, musím doplnit kuchyni i o tento sortiment ;-):-p+9:-K

Znám, je to výborné :yes:

:-Ozajímavé a jistě chutné...:yes:

Tomáši, vítej v naší Topkové rodině, jako nový člen a přeji ti, aby se ti u nás líbilo;-):-K
Je vidět, e jsi přes grilování specialista, losos je moc pěkně udělaný a na gril se hodí:-) Dávám ti 4.bod:yes:

Cedrové prkénko na grilování je i v domácích potřebách (u nás obchod Orion - kde mají výběr grilovacích pomůcek a jsou ochotni i objednat)
Líbí se mi to a i chutná - teda zatím jen virtuálně ;-);-):-p:yes::yes:

Tématické fráze:
losos recepty, losos na prkýnku, grilovaný losos v troubě, grilování lososa, pomucky na grilovany, losos domaci grilovani, grilovaný losos top recepty, grilovací prkénko recepty, peceni v troube na prkenku, grilované špízy z lososa, losos pod grilem, grilovaný celý losos, prkýnko na grilování lososa, grilovaný losos na roštu, grilovaný celý losos v troubě, grilovaný losos na prkýnku, cedrový olej recepty, kdy je hotovej losos, celý losos, losos

Suroviny:
losos, sůl, pepř drcený, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu