Hovězí líčka na sušených rajčátkách s česnekem a černých olivách

varilamyskakasicku Kuchařka: varilamyskakas…

Hovězí maso 17 názorů

Suroviny

1500 g hovězích líček
1 sklenička sušených rajčat s česnekem 175 g
150 g slaniny
2 středně velké cibule
500 ml silného hovězího vývaru
mletý pepř
1 balíček černých oliv bez nálevu
hladká mouka
čerstvý tymián
olej
máslo
sůl
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí líčka kuchyňsky upravíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Hovězí líčka nakrájíme na větší kusy, potřeme směsí sušených rajčátek s česnekem, posypeme čerstvě mletým pepřem, nasekaným čerstvým tymiánem a dáme na chvíli do chladu. Jednotlivé kusy líček poprášíme hladkou moukou. Ve větší nádobě rozehřejeme olej a líčka na něm zprudka opečeme.

  2. Opečená líčka vyjmeme, dáme stranou a na výpečku osmažíme nakrájenou cibulku. Přihodíme na kostičky pokrájenou anglickou slaninu a restujeme dohněda. Opečená líčka vložíme zpět do nádoby s výpečkem a vše zalijeme silným hovězím vývarem.

  3. Nádobu s líčky vložíme do rozehřáté trouby cca na 120 -130°C a dáme pomalu péci. Když je maso poloměkké, přidáme celé nebo pokrájené černé olivy a dál vše dusíme doměkka. Měkká líčka vyjmeme a šťávu propasírujeme přes sítko a podle potřeby svaříme. Buď zatáhneme máslem nebo naopak zředíme vývarem, podle potřeby osolíme. Šťávu nalijeme na líčka a prohřejeme.Podáváme s bramborovou kaší nebo se šťouchanými brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Hovězí líčka na sušených rajčátkách s česnekem a černých olivách

  • rebeka:
    Nadi, černé olivy vyndám stranou před pasírováním a pak je vrátím zpět do šťávy:-K;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    líčka jsou skvělá:yes: tohle by mi taky chutnalo určitě:-p:yes:
    pasíruješ i s těmi olivami a pak přidáš nové, nebo jak:-?

    Odpovědět

  • Děkuji všem a jsem ráda, že se receptík líbíl, určitě bych použila Jani kližku, líčka nejsou vždy k sehnání, ale hovězí zadní,jak píše Anička, toho je opravdu škoda, udělej to z kližky, nic s ní nikdy nezkazíš:-K;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Ivuš,moc hezky jsi to připravila:-p:-K:yes:

    Jana Remkova:Jani,ze zadního je to škoda,z kližky to bude krásně šťavnaté taky;-)Já když mi líčka dojdou,dělám jedině z kližky:-p

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Tak, kde jsou sušená račata je pro mne jasná volba. Problém je, že neseženu líčka, ale určitě by to nevadilo i ze zadního, že jo;-)

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Musím se poohlédnout po líčkách, recept se mi líbí:yes::yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Moc povedený rcp Ivanko, u nás líčka nejsou. +10:yes::yes::-p:-p:-p:-K

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Líčka jsou velmi chutná a s kaší jim to sluší moc:-*

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes:paráda..:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • senky senky

    Vypadá a určitě to bude dobrota:yes::yes:
    Jen problém s líčky:-( prý "chodí jednou za měsíc":-D:-D a už několik měsíců jsem se netrefila do toho správného dne:-)):-)) ale ono to určitě bude dobré i s jiným kouskem hovězího.

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

  • hosta hosta

    taky se mi líbí:yes:

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(moderátorka)

    To se Ti povedlo:yes: Pro mě klidně i s olivami;-)

    Odpovědět

  • maris maris

  • maris: děkuji Maruško za připomínku, doplnila jsem do postupu;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: hovězí ličky hovězí líčka s olivami hovezi lička recept s hovězími líčky hovězí na fazolkách s celerem jak pomalu peci hovězi lička hovězí na sušených rajčat sušené račata hovězí olivy hovězí líčka recepty hovezi s olivami recepty na černý kořen hovězí na olivy recepty s hovězími líčky recept hovězími líčky top recepty hovězí líčka s olivami a kapary hovězí líčky recepty sušené olivy v nálevu černe olivy recepty líčka z mořského ďase

Zapomněl/a jsem heslo