Trhanec podle Pohlreicha upravený recept
Trhanec má svůj původ v rakouské kuchyni. Sladké těsto, nápadně podobné tomu palačinkovému, natrhané na kousky, podávané se zkaramelizovanými jablky a ořechy, vás okouzlí svojí neodolatelnou chutí.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 459 kJ / 1 544 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,72 g |
| Tuky | 53,73 g |
| Vláknina | 19,95 g |
| Cholesterol | 626 mg |
| Sodík | 661 mg |
| Sůl | 1,52 g |
| Sacharidy | 216,37 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky oddělíme od bílků. V míse utřeme žloutky s vanilkovým a krupicovým cukrem. Přidáme mléko, mouku a ušleháme. Vzniklou směs necháme chvíli odpočinout.
Krok 2: Jablko nakrájíme na kousky. Z bílků a soli vyšleháme tuhý sníh a velice opatrně ho vmícháme do žloutkové směsi.
Krok 3: V pánvi rozpustíme máslo, vlijeme připravené těsto, zasypeme rozinkami a pod pokličkou necháme smažit zhruba 10 minut. Výška těsta v pánvi by měla být 2-3 cm.
Krok 4: Když je těsto z jedné strany hotové, otočíme ho a necháme dojít. Upečenou placku natrháme na menší kousky, vyjmeme z pánve a necháme stranou.
Krok 5: Do pánve vložíme zbytek másla a necháme ho rozpustit. K máslu přidáme cukr a necháme ho zkaramelizovat. Přidáme na kousky nakrájené jablko, ořechy a promícháme.
Krok 6: Na závěr do pánve vrátíme na kousky natrhané těsto a naposledy vše promícháme.
Zveřejněno 3. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Trhanec podle Pohlreicha upravený recept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/omDL
Moje poznámka
Trhanec podle Pohlreicha upravený recept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/omDL
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 14 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 14 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mila kuličky
Marule před 27 minutami
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 1 hodinou
Oříškový sen - sušenky
cernar před 2 hodinami
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 19 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 20 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 20 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 20 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 21 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 22 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 22 hodinami
Tématické fráze:
štika recept od pohlreicha,
štika recepty od pohlreicha,
štika podle pohlreicha,
trhanec recept,
recept na trhanec,
trhanec,
rakouský trhanec,
zapečený lilek podle pohlreicha,
krupicový trhanec,
jak pripravit trhanec,
piškotový trhanec,
babiččin trhanec s jablky,
dezerty podle pohlreicha,
pohlreichovi recepty,
trhanec od polreicha,
linecký koláč s jablky pohlreich,
dezerty pohlreich,
houbové karbanátky podle pohlreicha,
rizoto podle pohlreicha,
vaječný trhanec
Suroviny:
sůl,
máslo,
cukr vanilkový,
cukr krupice,
mléko,
mouka hladká,
vejce,
jablko,
rozinky,
ořechy vlašské,
máslo,
cukr krupice
Komentáře (2)