Trhanec podle Pohlreicha upravený recept
Trhanec má svůj původ v rakouské kuchyni. Sladké těsto, nápadně podobné tomu palačinkovému, natrhané na kousky, podávané se zkaramelizovanými jablky a ořechy, vás okouzlí svojí neodolatelnou chutí.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 459 kJ / 1 544 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,72 g |
| Tuky | 53,73 g |
| Vláknina | 19,95 g |
| Cholesterol | 626 mg |
| Sodík | 661 mg |
| Sůl | 1,52 g |
| Sacharidy | 216,37 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky oddělíme od bílků. V míse utřeme žloutky s vanilkovým a krupicovým cukrem. Přidáme mléko, mouku a ušleháme. Vzniklou směs necháme chvíli odpočinout.
Krok 2: Jablko nakrájíme na kousky. Z bílků a soli vyšleháme tuhý sníh a velice opatrně ho vmícháme do žloutkové směsi.
Krok 3: V pánvi rozpustíme máslo, vlijeme připravené těsto, zasypeme rozinkami a pod pokličkou necháme smažit zhruba 10 minut. Výška těsta v pánvi by měla být 2-3 cm.
Krok 4: Když je těsto z jedné strany hotové, otočíme ho a necháme dojít. Upečenou placku natrháme na menší kousky, vyjmeme z pánve a necháme stranou.
Krok 5: Do pánve vložíme zbytek másla a necháme ho rozpustit. K máslu přidáme cukr a necháme ho zkaramelizovat. Přidáme na kousky nakrájené jablko, ořechy a promícháme.
Krok 6: Na závěr do pánve vrátíme na kousky natrhané těsto a naposledy vše promícháme.
Zveřejněno 3. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Trhanec podle Pohlreicha upravený recept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/omDL
Moje poznámka
Trhanec podle Pohlreicha upravený recept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/omDL
Nejnovější recepty
Vepřová roláda plněná houbami a slaninou, celerové pyré
Přidáno před 3 hodinami
Plněné bramborové knedlíky škvarky a houbami
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí kousky se smetanovým špenátem
Přidáno před 8 hodinami
Husí stehna s jablky
Přidáno před 9 hodinami
Čočková polévka s nočky a párkem
Přidáno před 10 hodinami
Fazolová polévka podle tatínka
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tiramisu roláda s Mascarpone
agibail před 12 minutami
Zapečené brambory se smetanou a kuřecím masem
Kajkajak před 1 hodinou
Cikánská pečeně z hovězího masa
L.Botosova před 1 hodinou
Langoše z jogurtu
Lucie Hertlova před 3 hodinami
Cuketová polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Jitinka před 3 hodinami
Krkovice zapečená se sýrem a zeleninou
MilanKopper před 4 hodinami
Prosedlá buchta s tvarohem a povidly
Blanca2 před 5 hodinami
Třeboňské kapří hranolky
mazlak před 5 hodinami
Tématické fráze:
štika recept od pohlreicha,
štika recepty od pohlreicha,
štika podle pohlreicha,
trhanec recept,
recept na trhanec,
trhanec,
rakouský trhanec,
zapečený lilek podle pohlreicha,
krupicový trhanec,
jak pripravit trhanec,
piškotový trhanec,
babiččin trhanec s jablky,
dezerty podle pohlreicha,
pohlreichovi recepty,
trhanec od polreicha,
linecký koláč s jablky pohlreich,
dezerty pohlreich,
houbové karbanátky podle pohlreicha,
rizoto podle pohlreicha,
vaječný trhanec
Suroviny:
sůl,
máslo,
cukr vanilkový,
cukr krupice,
mléko,
mouka hladká,
vejce,
jablko,
rozinky,
ořechy vlašské,
máslo,
cukr krupice
Komentáře (2)