Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 896 kJ / 453 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 9,10 g | 
| Tuky | 22,84 g | 
| Vláknina | 25,60 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 11,84 g | 
| Sůl | 29,50 g | 
| Sacharidy | 48,75 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Koleno očistíme a omyjeme, poté nařízneme a natřeme česnekovou pastou ( prolisujeme stroužky česneku, smícháme se solí a vegetou, přidáme olej), dáme do lednice do druhého dne naležet.
	Krok 2: Nakrájíme na větší kousky cibuli (plátky / kostky), dáme do pekáče, posypeme kmínem, na to položíme naložené koleno kůží dolů, též posypeme kmínem, podlejeme vodou, přiklopíme a pečeme na 180- 200°C (záleží na troubě a velikosti kolena) cca 1hodinu.
	Krok 3: Po hodině koleno otočíme kůží nahoru, kdo má rád může si ještě drobátko posypat kmínem, a pečeme další hodinku. Kdo rád kůžičku křupavou, může cca 15minut před dopečením oddělat poklop a dopéct koleno dokřupava. Příloha může být brambory, bramborová kaše, čerstvý chléb nebo cokoliv kdo jak má rád.
Zveřejněno 10. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Vepřové česnekově nakládané koleno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jBGy
Moje poznámka
					
				
Vepřové česnekově nakládané koleno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jBGy
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 11 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 7 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 9 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 10 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 10 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 11 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 12 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 12 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 13 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 13 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 13 hodinami
						Tématické fráze:
						
							jak upéct vepřové koleno, 
						
						
							nakládané koleno, 
						
						
							naložené vepřové koleno, 
						
						
							jak správně upéct koleno, 
						
						
							naložené koleno, 
						
						
							jak spra ne upect vepřové koleno, 
						
						
							jak správně upéct vepřové koleno, 
						
						
							nakládané pečené vepřové koleno, 
						
						
							jak správně upéct vepřovou krkovici, 
						
						
							jak upéct koleno, 
						
						
							nakládané v.koleno, 
						
						
							jak dobře upéct koleno, 
						
						
							nakládaná kolena, 
						
						
							vepř koleno, 
						
						
							naložené vepř.koleno, 
						
						
							jak dobře upéct vepřové koleno, 
						
						
							jaj upect vepřove koleno, 
						
						
							nakládané pečené koleno, 
						
						
							nalkládné vepřové koleno, 
						
						
							pečené vepřové koleno nakladane
						
					
						Suroviny:
						
							koleno vepřové, 
						
						
							česnek, 
						
						
							cibule, 
						
						
							olej, 
						
						
							kmín celý, 
						
						
							sůl, 
						
						
							vegeta
						
					
	
			
	
Komentáře (11)
Grilovala jsem pomalu na každé straně asi cca 15 minutek. Měla jsem velké koleno takže té soli bylo trošku málo,ale to nevadilo.
Cibule byly tři veliké a bylo to moc. Koleno bylo od ní sladké !!!
Kdo má rád sladší doporučuji,kdo ne, určitě stačí jedna malá cibule - jenom pro chuť! Možná jsem měla zase tu proklatě sladkou cibuli z Němec já nevím,ale už se mi jednou podařil uvařit i sladký guláš! Ihned po upečení jsem chutnala - dobré.Pak jsem to nechala 3 hodinky uležet - skvělé !Mňam! Ta cibule ,ta sladkost se částečně stratila. Určitě jsem nepekla naposled,ale tolik cibule už nedám.Přidám radši česnek!
Pak písni, jak to dopadlo a klidně přidej i foto.
U nás jsou velmi populární tyto zdravé recepty!!!