Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medovníky (perníky, perníčky)

Výborné perníčky budou vaší odměnou za práci s přípravou tradičního cukroví popsaného dopodrobna v postupu receptu. Polevy umíchejte přesně podle receptury, budou luxusně vypadat i držet na těstu. Ozdobte roztomilé tvary a pak už jen mlsejte.

Hodnocení receptu je 5,0 (72×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby chlazení a zdobení

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby chlazení a zdobení)

6. 2. 2009 21:56

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie25 198 kJ / 6 022 kcal
Bílkoviny140,79 g
Tuky119,74 g
Vláknina40,50 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 547 mg
Sůl1,14 g
Sacharidy1 075,16 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Cukor na hustú polevu preosejeme niekoľkokrát na hustom site. Nesmú v ňom zostať krištáliky cukru, pretože tie upchávajú otvor kornútka.

Zemiaková škrobová múčka (Solamyl), nie maizena! pretože maizena nie je biela a zafarbí polevu.

Viacej fotiek najdete na http://www.hobby-origin.net/index.aspx

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

19. 10. 2009 18:05

Erčičko, v tom případě nahraď tady ten cukr 100 g ovocným cukrem (frukzoza), med nechej a mouku ne čistě hladkou, ale s půlkou špaldové a půlku celozrnné. Med stejně moc pro diabetiky není, ale je to přírodní, čistý cukr, takže toho umělého tam dej daleko méně. ;-) Na polevu použij buď diacukr na pečení anebo (lepší) taky fruktozu nebo hroznový cukr

vaneso

19. 10. 2009 16:00

to je nádhera, škoda jíst:-))hned posílám bodík:yes:

Jana

27. 9. 2009 17:03

ježiš,to je krása...mluví to samo za sebe...:yes::yes::yes:

lleennaa

14. 7. 2009 18:02

klobouk dolů....NÁDHERA!!!:yes:

Paprika Paprika

10. 4. 2009 09:07

:-O:-O:-O nemám slov. To snad ani není možné, jak jsi šikovná. Nádhera !!! :yes::yes::yes:

Merylas Merylas (moderátorka)

10. 4. 2009 00:16

Erčičko, nádherná fotka, prostě umíš :-! Taky pořád :-O:yes:

Eliza Eliza

9. 4. 2009 19:21

Erčičko, to je neuvěřitelné...nikdy bych něco takového nezvládla (ani bych se nepokoušela :-) ) Máš můj velký obdiv, je to paráda!

Merylas Merylas (moderátorka)

16. 2. 2009 12:30

zoze2, vítám Tě tady a budu se těšit na Tvoje recepty, fotečky a příspěvky ;-):-) A já taky pořád :-O, co je někdo schopný vytvořit.

zoze2

16. 2. 2009 11:46

Pěkný den všem dámám zde, nedávno jsem se přihlásila na tyto stránky a opravdu smekám co umíte....snad se časem také pochlubím a tady velká jednička, jste umělkyně:-)):yes:

ercicka ercicka

8. 2. 2009 18:45

toto je princim ako WinowColors... to su tie farby co sa najpv nakresli obrazok na foliu a potom odlepi a da na okno... najprv sa urobia kontury hustou polevou a potom sa vylieva riedkou... ale tie kontury sa robia tak ako ked zaba natahuje elektriku (taka detska povedacka)... proste zabodnes a potom zdvihnes ten kornut do vzduchu a takas akoby kabel :-D neviem ci som to pochopitelne napisala :-D

Paprika Paprika

8. 2. 2009 18:27

Můžu mít dotaz - když to poléváš řídkou polevou, jak to udržíš ve tvaru? To máš z něčeho udělanou šablonu nebo tam nejprve hustou polevou uděláš okraje danného tvaru, který pak vyleješ řídkou polevou? A maluješ podle pravitka? Tak rovnou čáru neudělám já ani tužkou.:-(

ercicka ercicka

8. 2. 2009 18:01

Tak som este doplnila recept o polevy a uz by mal byt uplny :yes:

vybusna vybusna

8. 2. 2009 17:53

to je fakt neuveritelne

ercicka ercicka

8. 2. 2009 17:42

a zabudla som na kridla, tie som nakoniec dala mandlove

ercicka ercicka

8. 2. 2009 17:40

Skoda, ze sa neda editovat text pod fotkou:-( ta prva fotka je obycajny medovnik s marcipanovou vyzdobou, marcipan je falosny, z MMF a mlecnej hmoty. Bolo to robene pre vcelarsky spolok. Tie vcely som robila ja, postup zakladu vcely najdete tu: http://www.hobby-origin.net/MarcipanoveVcely/, potom staci pridat uz len tikadla a nohy, tie som robila z takych kupenych nitoviek (hmota ako gumovi macikovia v hnedej farbe, asi prichut cola)... no skoda, ze som isla na strojarsku priemyslovku a nie na nejaku umelecku skolu, mozno by ste ma uz poznali z telky :-D:-D:-D:-D:-D

1 4 5 6 7 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: perníčky recept medovník recept perníčky perník recept perníkový adventní věnec adventní věnec z perníku perniky vánoční perníky recept medovníky medovnik perníčky medovníčky perníčky a medovníčky chaloupka z perníku adventní věnce z perníku recept na perničky recept na medovník perníky fotogalerie perniky recept medovníky recept vánoční cukroví recepty s fotkou

Suroviny: mouka hladká, med, cukr moučkový, kakao, soda jedlá, koření medovníkové, tuk, káva černá, vejce, vejce, voda, bílek, cukr, šťáva citronová, moučka škrobová

TopRecepty.cz

Medovníky (perníky, perníčky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yNR