Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chlebohousky alias chlebánky

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

9. 12. 2013 16:51

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie11 377 kJ / 2 719 kcal
Bílkoviny86,63 g
Tuky15,06 g
Vláknina22,88 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 9,61 g
Sůl24,00 g
Sacharidy547,81 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: www.muffinarium.cz

jedná se vlastně o jiné použití mediálně známého těsta na chléb bez hnětení, jen po prohlédnutí místních receptů jsem zjistila, že nápad na využití do menšího pečiva tu nikdo pro inspiraci ostatním nedal - a také je menší množství droždí (obvykle uvádíte 1 lžička, mně stačí 1/4 lžičky :-) ), tak snad nebude recept na závadu :-)

jo a přidala jsem sůl, oproti původnímu receptu z 1,5 lžičky na 3 lžičky, mám raději pečivo výraznější chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

isindy isindy

9. 12. 2013 17:07

spagetka: jednak je to jednodušší a druhak co zbyde, tak vydrží na další použití, neumře jako živé droždí ;-) já mám doma oboje pořád a střídám to, každé těsto chce to svoje a v tomhle je to sušené lepší :-)

spagetka spagetka

9. 12. 2013 17:02

No já taky vyzkouším, v nejhorším se budou mít kapříci a kačenky dobře :-D:-D:-D:-D. jen si musím písnout to sušené droždí, to běžně nekupuju a nerada oproti receptu vypočítávám, kolik asi čerstvého ;-);-);-), jednoduší je ten pytlík koupit :-D:-D. Ale vypadá to dobře. :yes::yes::yes::yes:

isindy isindy

9. 12. 2013 17:01

1974andrea: peč to na 200°C max těch 20min, pokud by nebyly pořád krásně zlaté, pusť na ně na chvíli shora gril či horkovzduch, jen aby se dotáhla barva a neudělala jsi z nich vysušenou strouhánku v kostce :-D

1974andrea 1974andrea

9. 12. 2013 16:58

isindy:Hlavně, aby mi z toho, při mé šikovnosti, nevznikla rustikální tvrdá hrouda čehosi :-D

isindy isindy

9. 12. 2013 16:56

1974andrea: rustiko zvládneš rozhodně :-D krásné je, jak jsou každá jiná a přitom všechny stejně dobré :-D:-D:-D

1974andrea 1974andrea

9. 12. 2013 16:55

Skvělé, nádherné, jistě veeeelmi chutné :-p:-D:yes: Už ukládám a rustiko bych mohla taky zvládnout:-))

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: chlebánky rychlé chlebánky žitné chlebánky chlebánky recept minibochanky muffinarium recept na chlebánky kvaskove chlebanky chlebanky recepty mufinarium muffinarium.cz pečeme chlebánky chlebohousky-recept chlebanky z trouby chlebanek top recept na chlebanky velké chlebánky hruska 29 .4 .2018 lneny chleba kolik prstů je na trhací hrnec domácí chlebánky

Suroviny: mouka hladká, droždí sušené, sůl, voda, kmín celý, semínka sezamová, sůl hrubá,

TopRecepty.cz

Chlebohousky alias chlebánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0p0K