Blbouny se žahourem
Jsme národ knedlíků, a to těch houskových, kynutých i sladkých. Plněné jsou skvělé, ale pokud chcete zkusit změnu, máme pro vás tip. Z kynutého těsta udělejte knedlíky, uvařte na páře a ovocem je přelijte až při servírování.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 7 521 kJ / 1 798 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,21 g |
Tuky | 25,68 g |
Vláknina | 12,92 g |
Cholesterol | 271 mg |
Sodík | 590 mg |
Sůl | 1,41 g |
Sacharidy | 327,96 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jednoduchá varianta jahodových nebo borůvkových knedlíků, nemusí se plnit a jsou neskutečně žravé.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 8. 2022 20:10
Moje první plněné knedlíky! Povedly se - nečekala jsem to, že se s těstem bude tak skvěle pracovat, že nebude třeba dosypávat mouku, že se mi těsto nebude lepit na ruce...Prostě bylo ÚŽASNÉ! Za nás jen - lepší vařené ve vodě, v páře jsou na nás moc suché.
14. 7. 2015 10:04
S tím pečícím papírem je dobrý nápad, já dávám vystřiženou látku ve tvaru napařováčku a používám i na knedlíky houskové a používám stále dokola...
2. 7. 2015 21:48
eva_s: Vařím tak i houskové knedlíky , přidala jsem názorné foto a přeji taky hezký večer
2. 7. 2015 11:04
NADEI: díky za perfektní radu . Já dělám knedlíky v páře tak, že na hrnec s vodou přidělám látku a na tu pokládam knedlíky. Jsou perfektní, ale Váš nápad je lepší. Vyzkouším. Zase se potvrdila stará pravda, že člověk se učí celý život ( je mi 60 let) . Mějte se hezky.
27. 1. 2015 11:36
katka: Pečící papír dávám,aby se knedlíky nepřilepili k pařáčku a nemusely se mastit. Vařím tak i houskové knedlíky a to tak, že dám každou šišku na papír velikosti malého sešitu,vyndám i s papírem,propíchám a je to,v tom papíru potom neoschnou.
27. 1. 2015 10:09
katka: autorka tam dává pečící papír, aby se jí to nepřichytlo na pařák.
27. 1. 2015 09:59
zeptm se to se vari na pařačku a ješte pečicí papir?dekuji za odpoved.
30. 5. 2014 13:38
Ivona: Jsem ráda,že chutnaly a že se recept líbí
29. 5. 2014 14:08
JSOU MOC DOBRÉUŽ JINŠÍ DĚLAT NEBUDU,DĚKUJI ZA RECEPT
25. 1. 2014 22:22
Ďakujem Vám všetkým za vyčerpávajúce vysvetlenie , ani som netušila, akú debatu som tu načala
Ešte si to celé tak zo desať krát prečítam a potom budem určite vedieť, čo je žahour a čo klevela
Ale inak ešte raz ďakujem
Ešte si to celé tak zo desať krát prečítam a potom budem určite vedieť, čo je žahour a čo klevela
Ale inak ešte raz ďakujem
24. 1. 2014 21:46
hosta:Jo,jo máš naprostou pravdu,ale důležité je,že nám chutná,ne
24. 1. 2014 16:34
hosta: jiťuli, ale dyk to píšu přece
24. 1. 2014 16:25
spagetka: no, klevela jsou povidla, která se zavařovat můžou, ale nemusí a žahour je k okamžité spotřebě - dohodnem se o tom?
24. 1. 2014 16:17
Žahouru moje jihočeská babička říkávala také švanda a u nás to byly rozvařené borůvky s cukrem a event. trochou smetany.
24. 1. 2014 16:11
hosta: jituš, já se nechci dohadovat, jo, napsala jsem to tak, jak se to od jakživa dělalo u nás. Klevela se u nás zavařuje a jde prostě o něco jiného než o džem či marmeládu. Žahour je tepelně rozvařená borůvková omáčkka připravená k okamžitému použití.
V žádném případě nejde o stejnou úpravu.
V žádném případě nejde o stejnou úpravu.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 7 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 13 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 16 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 18 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dietní pažitková omáčka s bramborovým základem
TondaJ uvařila před 5 hodinami
Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
Tynushka12 uvařila před 6 hodinami
Polštářkový koláč
Fitulka uvařila před 6 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Janee uvařil před 6 hodinami
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 6 hodinami
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 8 hodinami
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 9 hodinami
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 11 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 12 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Rákócziho řezy: Jednoduchý křehký koláč s tvarohem a marmeládou krásně dozdobí sněhová mřížka
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Milujete kynuté ovocné knedlíky? My také, a proto vám přinášíme hned dvě varianty na jejich vaření
Další recepty
Tématické fráze: borůvkové knedlíky se žahourem jihocesky boruvkovy žahour kynuté knedlíky se žahourem rozvařené borůvky borůvkové knedlíky s žahourem žahour z jahod knedlíky se žahourem borůvkové blbouny borůvková klevela rozvařené ovoce jihočeský žahour blbouny boruvkové blbouni kynute knedlíky s žahourem blbouni s boruvkami knedlíky s žahourem borůvkové knedlíky blbouni recept na blbouny boruvkova svanda blbouni
Suroviny: mléko, vejce, olej, mouka polohrubá, cukr, kvasnice, sůl, jahody, solamyl, cukr, máslo
Blbouny se žahourem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jMkB
22 názorů