Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Prešporské řízky

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

24. 1. 2014 13:57

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 200 kJ / 1 960 kcal
Bílkoviny158,60 g
Tuky132,61 g
Vláknina16,10 g
Cholesterol 1,19 g
Sodík 646 mg
Sůl1,41 g
Sacharidy30,09 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Z kuchyně starého Prešporka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hanes24

25. 1. 2014 12:33

Prešporská šnicla jak víno, podávaná s rýží je moje láska:yes::-))

casino casino

25. 1. 2014 11:58

Teľacina
V našom městě je asi tucet řezníků... Nakupuju u třech...
Jeden má všechno, ale telecí maso a vepřové hlavy nevede, když ale potřebuju NEmraženou svíčkovou, tak ji sežene
Druhý má všechno, kromě telecího, a svíci pouze mraženou
Třetí mívá telecí maso
Žádný nesežene hovězí líčka! Ta mi nechávají v nejmenovaném řetězci kde má pult nejmenovaný řezník který má jméno jako měl F.J.1. přezdívku a 100 prodejen po celé ČR:-))
I teď je to s masem někdy jako někdy v dobách rozvinutého socialismu, ale nemusíme řezníky uplácet... To, že jim občas donesu makronky, nebo chleba, to není úplatek ale pro mě převeliká radost podarovat "chudáky" co mají doma baby, co jim ani nenapečou...:-)):-)):-))

Veronika.Hrozna: ...a koukala dobře? Nebyl to Wiener Schnitzel:-?:-))

Martina

25. 1. 2014 11:36

Většinou se dá telecí sehnat v řeznictvích u Penny marketu.

zizala zizala (moderátorka)

25. 1. 2014 10:47

Jitkas: To já nevím, neznám obchodní mechanismy, ale tady je možné asi všechno ;-) Ale vím, že když se zeptám na telecí, koukají na mě, jako bych byla z jiné planety nebo řeknou, to bylo ráno, hodinu a už je dávno pryč. Nemůžu se kdykoli sebrat a běhat do řeznictví. Asi to chce nějakého známého řezníka, ale to je problém, známého řezníka chce mít kdekdo :-))

Jitkas

24. 1. 2014 21:48

Verim, ze valka dobrota, neznam a urcite vyzkousim.
zizala: Ze by vyvoz do kapitalisticke Italie?

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

24. 1. 2014 19:49

Mám tento recept v jedné staré kuchařské knize s malou změnou je k němu bramborová jemná kaše ,hlávkový salát a smaží se jenom na másle ! :-K:-p:-8

zizala zizala (moderátorka)

24. 1. 2014 19:06

Nádhera :-p:yes: Až na to nedostupné telecí, to je tady u nás jen podpultové zboží, pokud vím :-(

maiva maiva

24. 1. 2014 18:49

Pěkné řízky:-p:-p:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

24. 1. 2014 18:11

Eli,opět jsi moc chutně připravila i nafotila:-p:yes::-K

jarka skrobakova

24. 1. 2014 17:07

To bude moc dobrý řízek Eliz :yes::yes::-K:-p

Colombo65 Colombo65

24. 1. 2014 17:04

... krásný "Bratislavský" řízek ;-);-);-)velikost optimální - neboť zakrývat salát:-D:-D:-D

chocolate chocolate

24. 1. 2014 16:18

Hezká úprava telecího:yes:

casino casino

24. 1. 2014 16:06

Bibinka:
:-))My jsme telecí dřív nedělali skoro vůbec, protože se vyváželo do kapitalistické Itálie... Teď je k mání 2x týdně:yes:

Já když smažit, tak místo másla dám máslo přepuštěné...:-))

Bibinka Bibinka

24. 1. 2014 15:56

Eliza:Elí, dřív jsme dělali telecí řízky dost často, máme řízky všeobecně moc rádi. Ovšem teď telecí ani moc neseženeš a když už, tak je maso drahé a já bych to ráda vyzkoušela, zatím dávám 7.:yes:

hosta hosta

24. 1. 2014 15:48

Řízků není nikdy dost - a tenhle je ale extra povedený:yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: řízky bratislavský řízek řízky na česneku telecí kýta řízek presporsky rizek v čem obalit řízky v jaké mouce obalit řízky bratislavske rizky prešporské kuře telecí řízek z kýty telecí rizky telecí řízek prešporská šnicla bretislavske rizky prešporský smažený řízek se salátem videnaky bramborový salát vídeňský řízek originál co s řízky plachutta bramborový salát jídla c.k.mocnářství

Suroviny: kýta telecí, cibule, česnek, nať petrželová, pepř celý, šťáva citronová, mouka hladká, pepř bílý mletý, vejce, smetana ke šlehání, strouhanka, olej, máslo, sádlo

TopRecepty.cz

Prešporské řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x5BE

Naposledy jste si prohlédli