Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 664 kJ / 2 310 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 159,38 g |
| Tuky | 159,17 g |
| Vláknina | 10,00 g |
| Cholesterol | 380 mg |
| Sodík | 2,72 g |
| Sůl | 6,65 g |
| Sacharidy | 56,14 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z masa utvoříme 2 pláty, které paličkou rozklepeme do stran.
Krok 2: Osolíme, opepříme a každý plát posypeme 2 lžícemi dekorového koření.
Krok 3: Poklademe slaninou a zavineme do závitků.
Krok 4: Závitky zajistíme nití a obalíme v mouce, do které jsme přidali uzenou papriku.
Krok 5: Po obalení závitků dáme paprikovou mouku stranou k pozdějšímu použití na zahuštění šťávy.
Krok 6: Pokud nám zbylo kousek slaniny, nakrájíme ji společně s cibulí nadrobno a vše v hrnci na rozehřátém oleji 3 minuty restujeme.
Krok 7: Přidáme závitky a necháme zprudka ze všech stran zatáhnout. Podlijeme a slabým varem dusíme pod poklicí do měkka.
Krok 8: Během dušení občas podlijeme a promícháme ode dna.
Krok 9: Použijeme-li papiňák, po zatažení závitků podlijeme 300 ml horkého vývaru a od doby varu vaříme na slabém plameni pod tlakem 55 minut.
Krok 10: Měkké maso vyndáme ze šťávy a tu zahustíme záklechtkou, kterou si připravíme tak, že ve 200 ml chladného vývaru rozmícháme odloženou mouku a vlijeme do vařicí šťávy.
Krok 11: Přidáme hořčici a slabým varem za občasného promíchání vaříme ještě 20 minut.
Krok 12: Konzistenci šťávy přizpůsobíme podle sebe. Můžeme ještě malinko naředit vývarem, nebo naopak, silnějším varem můžeme nechat zhoustnout. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Krok 13: Nití zbavené závitky nakrájíme na porce, ohřejeme a podáváme se šťávou a vhodnou přílohou.
Krok 14: Můžeme také část závitků nakrájet na tenčí plátky a chladné podávat s kyselou okurkou a čerstvým pečivem.
Zveřejněno 11. 4. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Závitky z kýty, se slaninou a dekorou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lVQV
Moje poznámka
Závitky z kýty, se slaninou a dekorou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lVQV
Nejnovější recepty
Vanilkové pralinky
Přidáno před 45 minutami
Staročeský kuba
Přidáno před 3 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 4 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 7 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno 17. 12. 2025 13:26:45
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Muffiny s kousky čokolády
ZoeRumpikova před 2 hodinami
Kokosovo-pomerančové crinkles sušenky
veronika_straka před 2 hodinami
Těsto na pizzu
Filomenka před 2 hodinami
Šunkofleky
veronika_straka před 3 hodinami
Skořicové rohlíčky
Noumik před 3 hodinami
Vepřové kostky po bratislavsku
BinaSa před 4 hodinami
Bílkový chlebíček
Jajav před 5 hodinami
Zelná polévka strýce Jiřího
Vaha 1972 před 6 hodinami
Zapečená krkovička se žampiony a zakysanou smetanou
Ivet88 před 7 hodinami
Jemné kokosové cukroví
Verunkavh před 7 hodinami
Tématické fráze:
vaříme z kýty,
závitek z kýty,
vaříme s kýty,
kýta se slaninou,
závitky z jelena,
zavitky-z-kyty,
závitky z kančí kyty,
závitky z kančí kýta,
jeleni kyta zavitky,
zavitky z jeleni kyty,
jeleni závitky,
závitek z jelení kyty,
jelení kýta závitek,
závitky obalené slaninou,
maso z kolouška maso recepty,
kolousek recepty,
maso z kolouska,
co varime s kyty,
recepty s koloušek,
recept z kolouska
Suroviny:
kýta koňská,
slanina anglická,
koření dekora,
mouka hladká,
paprika sušená uzená,
olej,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
vývar masový,
hořčice plnotučná
Komentáře (7)