Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 664 kJ / 2 310 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 159,38 g |
| Tuky | 159,17 g |
| Vláknina | 10,00 g |
| Cholesterol | 380 mg |
| Sodík | 2,72 g |
| Sůl | 6,65 g |
| Sacharidy | 56,14 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z masa utvoříme 2 pláty, které paličkou rozklepeme do stran.
Krok 2: Osolíme, opepříme a každý plát posypeme 2 lžícemi dekorového koření.
Krok 3: Poklademe slaninou a zavineme do závitků.
Krok 4: Závitky zajistíme nití a obalíme v mouce, do které jsme přidali uzenou papriku.
Krok 5: Po obalení závitků dáme paprikovou mouku stranou k pozdějšímu použití na zahuštění šťávy.
Krok 6: Pokud nám zbylo kousek slaniny, nakrájíme ji společně s cibulí nadrobno a vše v hrnci na rozehřátém oleji 3 minuty restujeme.
Krok 7: Přidáme závitky a necháme zprudka ze všech stran zatáhnout. Podlijeme a slabým varem dusíme pod poklicí do měkka.
Krok 8: Během dušení občas podlijeme a promícháme ode dna.
Krok 9: Použijeme-li papiňák, po zatažení závitků podlijeme 300 ml horkého vývaru a od doby varu vaříme na slabém plameni pod tlakem 55 minut.
Krok 10: Měkké maso vyndáme ze šťávy a tu zahustíme záklechtkou, kterou si připravíme tak, že ve 200 ml chladného vývaru rozmícháme odloženou mouku a vlijeme do vařicí šťávy.
Krok 11: Přidáme hořčici a slabým varem za občasného promíchání vaříme ještě 20 minut.
Krok 12: Konzistenci šťávy přizpůsobíme podle sebe. Můžeme ještě malinko naředit vývarem, nebo naopak, silnějším varem můžeme nechat zhoustnout. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Krok 13: Nití zbavené závitky nakrájíme na porce, ohřejeme a podáváme se šťávou a vhodnou přílohou.
Krok 14: Můžeme také část závitků nakrájet na tenčí plátky a chladné podávat s kyselou okurkou a čerstvým pečivem.
Zveřejněno 11. 4. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Závitky z kýty, se slaninou a dekorou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lVQV
Moje poznámka
Závitky z kýty, se slaninou a dekorou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lVQV
Nejnovější recepty
Dýňové karbanátky
Přidáno před 12 hodinami
Bramborové těsto na knedlíky univerzální
Přidáno před 13 hodinami
Jablkovo-pudinkový koláč
Přidáno před 15 hodinami
Kakaová roláda s tvarohovým krémem a banánem
Přidáno před 17 hodinami
Slaný snídaňový koláč z tortilly
Přidáno před 21 hodinami
Jemná rybičková pomazánka
Přidáno 1. 11. 2025 22:25:37
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 6 hodinami
Kuře na celeru
JanaPav před 7 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 7 hodinami
Jednoduchá jablečná buchta
MarcelaH. před 8 hodinami
Budapešťská pomazánka
Rennnie. před 8 hodinami
Dančí guláš s knedlíkem
GabiStef před 9 hodinami
Grilování zeleniny
babkalenka před 9 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
Kajkajak před 9 hodinami
Rajčatový salát s majonézou
Kajkajak před 9 hodinami
Pórková polévka
Kajkajak před 10 hodinami
Tématické fráze:
vaříme z kýty,
závitek z kýty,
vaříme s kýty,
kýta se slaninou,
závitky z jelena,
zavitky-z-kyty,
závitky z kančí kyty,
závitky z kančí kýta,
jeleni kyta zavitky,
zavitky z jeleni kyty,
jeleni závitky,
závitek z jelení kyty,
jelení kýta závitek,
závitky obalené slaninou,
maso z kolouška maso recepty,
kolousek recepty,
maso z kolouska,
co varime s kyty,
recepty s koloušek,
recept z kolouska
Suroviny:
kýta koňská,
slanina anglická,
koření dekora,
mouka hladká,
paprika sušená uzená,
olej,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
vývar,
hořčice plnotučná
Komentáře (7)