Tyrolské Gröstle

1974andrea Kuchařka:

Bramborová jídla 30 názorů

569

Suroviny

Nebudu psát žádné gramáže, všeho podle chuti a počtu strávníků
brambory uvařené ve slupce oloupané a nakrájené na plátky
cibule ( čím více, tím lépe )
tyrolský špek ( popř. schwarzwaldská šunka nebo jiná sušená )
vejce
pepř
sůl
olej
Recept si zatím oblíbilo 69 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji začneme restovat cibuli nakrájenou na proužky, když zesklovatí, přidáme na širší pruhy nakrájený špek.

  2. Chvilku restujeme a přidáme opékat brambory, osolíme, opepříme a opékáme. Mezitím ještě připravíme sázená vejce ( volská oka), která při servírování položíme na brambory.

Poznámka

V Tyrolských Alpách je tento pokrm všude, jak na svazích v restauracích, tak v podhůrských vesnicích. Najdete ho s mnoha obměnami, s vepřovým, hovězím i kachním restovaným masem. Někde přidávají do brambor majoránku, což je také výborné. Toto je jednoduchá, a mně nejvíc chutnající, varianta.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tyrolské Gröstle

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Všem, kteří vyzkoušeli a pochutnali si, moc děkuji zprávy ;-) :-K

    Odpovědět

  • Jajajajaapaja Jajajajaapaja

    Dneska vyzkoušeno, dala jsem anglickou, a musím jen chválit.

    Odpovědět

  • erika erika(neregistrovaná)

    Práve ich manžel dojedol a jeho reakcia bola"toto sa bude robiť miesto francúzskych zemiakov"!!!!! Chutné a rýchle jedlo a pridala som uhorkový šalát z vlastnej úrody

    Odpovědět

  • ludmila ludmila(neregistrovaná)

    u nás na vysočině tomu říkáme sedlácký brambory, někdy přidám trochu čerstvého tymiánu :-)

    Odpovědět

  • Elina Elina(neregistrovaná)

    právě jsme si na tom moc pochutnali<3:yes:

    Odpovědět

  • Simona Simona(neregistrovaná)

    Znám, výborné, dělávala mi to kamarádka v Německu, ale dělá to ze syrových brambor, také to jde, musí být hodně rozpáleá pánev, cibule a špek až když jsou brambory měkkčí. :-D:-));-):-p

    Odpovědět

  • farmerka farmerka

    dělala jsem včera k večeři,rychlé a výborné:yes::-p

    Odpovědět

  • EVA EVA(neregistrovaný)

    vypadá to moc dobre to určitě udělám

    Odpovědět

  • Kaspice Kaspice

    je to velice chutne:-D

    Odpovědět

  • Vlasta Straussová Vlasta Straussová(neregistrovaný)

    Rychlé a dobré!:-p

    Odpovědět

  • sunny.sofi sunny.sofi

    Opravdu vynikající recept:yes::yes::yes:
    Líbil se mi, dnes vyzkoušeno a hodnotím skvěle:-p

    Odpovědět

  • sunny.sofi sunny.sofi

    Super ňamka:yes::-p:yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Moc pěkné, taky se mi líbí, že je vše bez gramáže a dál podle každého, wow, krása Andrejko, vyzkouším;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • Evina Evina(neregistrovaná)

    rychle a vyborne

    Odpovědět

  • duchacek duchacek(neregistrovaný)

    Tak to se mně líbí žádné vážení a jeto.:-!:-!:yes::-K
    Já tomu to říkám vůžaves "žádné velké sra..

    a PROTO dávám :yes::yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo